Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Köşe Yazıları
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.07.2009, 14:12   #1
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart SİGARANIN FAYDALARI

Türkiye'de ilk Defa Sigaranın Faydaları Bizde

Sigara içeni köpek ısırmaz
çünkü yanında baston taşır

Evine hırsız girmez
çünkü sabahlara kadar öksürür

üzerine sinek konmaz
çünkü buram buram nikotin kokar

Fazla yorulmaz
çünkü yorulunca tıkanacağını bilir

Yürümek için zorlanmaz
çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir

ihtiyarlamaz
çünkü genç yaslarda sevdiklerine kavuşur

Sigara içenlerin ayrıca:

Yüzlerine renk gelir
çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur

Vücutları bir kus gibi hafifler
çünkü ileri donemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları,
sonra da el ve ayakları kesilir..
Alt 22.07.2009, 14:20   #2
heartache58
Usta Yiğido

heartache58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

heartache58 Şuan heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.02.2014 13:13

Tecrübe Puanı: 810 heartache58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: SİGARANIN FAYDALARI

Sigara içenlerin ayrıca:

Yüzlerine renk gelir
çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur

emeğine sağlık abi paylasım için tesekkurler,cok guzel bir yazı.
heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.07.2009, 14:32   #3
65serdal58
Usta Yiğido

65serdal58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

65serdal58 Şuan 65serdal58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.05.2016 10:20

Tecrübe Puanı: 1355 65serdal58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

inadına içeceğim inadına.............
65serdal58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.07.2009, 14:57   #4
ayten58
Yasaklı
NO AVATAR

ayten58 Şuan ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23

Tecrübe Puanı: 0 ayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

teşekkür ederim salim kardeş paylaşımın bi harka ama ah birde sigar zıkkımını bıraksak daha bir güzel olacak ama nerdeeeeeee bende o cesaret,sahi sanki bir ara sizde sigarayı bıraktınız gibime geliyor ben biryerde okudum umarım yanılmıyorumdur.ama aha aklıma geldi meret ben bir sigara alayımda geleyim salondan izninile allaha emanet olun tekrar teşekkür ederim.
ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.07.2009, 15:40   #5
Salim58
Moderator

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Alıntı:
guldane Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
teşekkür ederim salim kardeş paylaşımın bi harka ama ah birde sigar zıkkımını bıraksak daha bir güzel olacak ama nerdeeeeeee bende o cesaret,sahi sanki bir ara sizde sigarayı bıraktınız gibime geliyor ben biryerde okudum umarım yanılmıyorumdur.ama aha aklıma geldi meret ben bir sigara alayımda geleyim salondan izninile allaha emanet olun tekrar teşekkür ederim.
bi hafta bıraktım sadece bu maddeleri görünce tekrar başladım
ramazanda kesin kararlıyım inşallah bu defa başaracağım
Alt 22.07.2009, 15:50   #6
ayten58
Yasaklı
NO AVATAR

Tecrübe Puanı: 0 ayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

inşallah başarırsın kardeşim ben mümkün değil iğne ucu kadar bile cesaretim yok böyle gider beni bırakana kadar o değilde gidince babamın yüzüne nasıl bakacağım onu düşünüyorum.
Alt 22.07.2009, 15:54   #7
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5486 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

Hay ALLAH ne kadar yararliymis. ben bilmiyordum.
Cok sey kacirmisim galiba herkes birakinca bendemi baslasam. :
Sigara degil kalkan mübarek.
Alt 22.07.2009, 16:42   #8
ayten58
Yasaklı
NO AVATAR

gıız senmi kaldın sigaradan mahrum yani eksik bu zıkkıma bir başlayan bire başlamayan pişman ben 33 yıllık tiryakiyim sabaha kadar nefes alayım bir boşluk yokmu diye çaba harcıyorum astımdan yakında tahtalı köyünün ferdi olurum sakın deneme senide orda görmek istemiyom zaten tahtalının nüfusu kalabalıkbakalım ben yer bulabilecekmiyim sakın bende kendi isteğimle başlamadım zaten bilinçsiz doktorların hatasıyla yola çıktık çıkış o çıkış bidahada dönmedik.sonuç ortada acilen satılık nefes aranıyor bulursam hemen kaç olursa olsun alacağım.
Alt 23.07.2009, 06:31   #9
Salim58
Moderator

Evine hırsız girmez
çünkü sabahlara kadar öksürür

üzerine sinek konmaz
çünkü buram buram nikotin kokar
Alt 23.07.2009, 06:39   #10
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5486 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick
Böse Cevap: SİGARANIN FAYDALARI

Alıntı:
guldane Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
gıız senmi kaldın sigaradan mahrum yani eksik bu zıkkıma bir başlayan bire başlamayan pişman ben 33 yıllık tiryakiyim sabaha kadar nefes alayım bir boşluk yokmu diye çaba harcıyorum astımdan yakında tahtalı köyünün ferdi olurum sakın deneme senide orda görmek istemiyom zaten tahtalının nüfusu kalabalıkbakalım ben yer bulabilecekmiyim sakın bende kendi isteğimle başlamadım zaten bilinçsiz doktorların hatasıyla yola çıktık çıkış o çıkış bidahada dönmedik.sonuç ortada acilen satılık nefes aranıyor bulursam hemen kaç olursa olsun alacağım.
Keske sende icmesen ablam. Bütün icenler biraksa.
Birakmak icin dr yardim alamiyormusunuz.?
Gecen sigarinin zararlari hakkinda konfrans dinledim.
Bir an önce birakin. Bütün gücünüzü, sabanizi sarfedin.
Ben icmiyorum ama bir anlamdada iciyorum pasif icici olarak.
Cevremde herkes iciyor MAALESEF.
Duman alti olmaktan hic memmun degilim ama.
Cevrenizdekiler fazla rahatsiz oluyor, lütfen hayatinizin kiymetini bilin hem
astim hem sigara bir nevi Intihar ya.

HIC KIMSE KUSURA BAKMASIN AMA BIR KÜL TABLASIYLA,
SIGARA ICEN INSANIN HIC FARKI YOK.
KARSINIZDAKI INSANI BÖYLE BIR SEYE MARUZ BIRAKIYORSUNZU KI
BAZEN KIRMAMAK ICIN BIRSEY DIYEMIYOR.....
BIR AN ÖNCE BIRAKMANIZ DILEGIYLE....

Sigara ve Gerçekler

Gün geçmesin ki yeni bir araştırma sonucunun, sigara içmenin insan sağlığı üzerindeki olumsuz bir etkisini daha ortaya çıkardığını duymayalım. Bilhassa son senelerde yapılan araştırmalar, hamile kadınlarda, bebeklerde ve çocuklarda, ikinci el duman ya da pasif içiciliğinin zararlarının bile inanılmaz boyutlarda olduğunu gözler önüne serdi.

Bu gerçekleri gözardı ederek, hem kendimize, hem de etrafımızdaki yetişkinlere, hamilelere ve çocuklara zarar verdiğimizi unutmayalım. Çeşitli kaynaklardan alıntılanan bilimsel bu gerçekleri okuyalım ve etrafımızdaki tiryakilere de anlatalım.
Sigarayı bıraktıktan sonra:
20 dakika içerisinde, kan basıncı ve nabız sayısı normale döner
8 saat sonra, kandaki oksijen düzeyi normale döner
24 saat sonra, karbon monoksit vücuttan temizlenmeye başlar, akciğer, mukus ve sigara artıklarını atmaya başlar
2-12 hafta, içerisinde tüm vücutta dolaşım düzelmeye başlar
3-9 ay sonra, akciğer fonksiyonları %5-10 artar
5 yıl içerisinde, kalp krizi geçirme riski, sigara içmeye devam eden birine göre yarı yarıya azalır
10 yıl sonra, akciğer kanserine yakalanma riski, sigara içmeye devam eden birine göre yarı yarıya azalır ve kalp krizi geçirme riski de, hiç içmemiş kişilerle aynı düzeye iner
Yukarıdaki tabloya göre, sigarayı bırakma yaşını ne kadar önceye çekebilirsek, vücudumuzun eski haline gelmesini de o kadar öne çekebiliriz ve önemli hastalıklara yakalanmadan ve SÜRÜNMEDEN bu kötü alışkanlıktan kurtulmuş oluruz. O halde SAĞLIKLI YAŞAMA BERABERCE MERHABA DİYELİM, SÜRÜNMEDEN!

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil