Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 02.10.2007, 08:18   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 941 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart TECER GÖLÜ TAMAMEN KURUDU

[IMG]/images/stories/tecer1.jpg[/IMG]
Ulaş ilçesinde çeşitli kuş türlerinin barındığı Tecer Gölü, sıcak havaların ardından kurudu.

Kurumanın etkisiyle yüzeyi beyazlaşan gölün üzerinden otomobil geçebiliyor.

İlçeye yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Tecer Dağı’nın dibinde bulunan Tecer Gölü, sıcak havalar nedeniyle kurudu.

Dağdaki yer altı suları ile kar ve yağmur sularından beslenen göl, beyaz bir örtüyle bezenmiş görüntüsü aldı. Gölde, hayvanlar otluyor. Çeşitli kuş türlerinin barındığı doğal gölün kuruması ile birlikte, bölgedeki kuşlar bölgeden başka yörelere göç etti.

TAŞIMA SUYLA GÖLÜ KURTARMA ÇALIŞMALARI
Gölün tekrar canlanması ve kuş cennetine dönüştürülmesi için çalışma başlatıldığını kaydeden yetkililer, Tecer Dağı’nda boşa akan Çağlayan Pınar suyunun borularla göle getirilmesinin planlandığını belirttiler.

Dağ ile göl arasındaki 3 kilometrelik alana boru döşenmesinin planlandığı bu proje ile gölün kurtarılabileceğini ifade eden yetkililer, projenin hayata geçirilmeyi beklediğini kaydettiler.

Yetkililer, Devlet Su İşleri ekiplerinin gölde ve su kaynağında inceleme yaptığını, DSİ’nin raporuna göre dağdaki su kaynağı ile göl arasındaki 3 kilometrelik alana boru döşeneceğini, rapora göre Çevre ve Orman İl Müdürlüğünün de projeye maddi destek vereceğini belirttiler.

Tecer Dağı’ndan bu kaynağın dışında 2 su kaynağından daha göle su getirilmesinin planlandığını ifade eden yetkililer, buralardan göle saniyede 20 litre su akacağını bildirdiler.

ESKİDEN SALLA GEZİNTİ YAPIYORLARMIŞ
Ulaş ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Metin Karaçoban, gölün kurumasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Gölün, eskiden doğal güzellikleriyle çevreye farklı bir görünüm kattığını, bölgede yaşayan kuşlar için hayati önem taşıdığını belirten Karaçoban, 1966-1967 yıllarında formasını giydiği Işıkspor adlı futbol kulübü ile gölde kamp yaptıklarını ifade etti. Bu kamp sırasında kendi imkanları ile yaptıkları salla gölde gezinti yaptıklarını anlatan Karaçoban, “Gölde şu anda otomobille bile gezinilebiliyor. İnsanlar yürüyerek geziyor, hayvanlar otluyor. Göl neredeyse bir yol haline geldi. Gölün bu hale gelmesine üzülüyoruz. Geçmişi özlemle arıyoruz’’ dedi.

Gölün tekrar eski görünümüne kavuşması için Valilik ve ilçe belediyesi tarafından çalışma başlatılacağını anlatan Karaçoban, “Tecer Dağı’ndan getirilecek suyla gölün tekrar eski haline gelmesini umut ediyoruz’’ diye konuştu.

Yöre halkından Hikmet Kuruçay ise 53 yaşında olduğunu belirterek, gölün suyunun zaman zaman çekildiğini, ancak bu yıl ilk kez bu kadar kuruduğunu söyledi.

Gölde eskiden ördek, kaz ve çeşitli kuş türlerinin yaşadığını, gençlik yıllarında kamp yapmak için geldikleri gölde yüzdüklerini, avlandıklarını belirten Kuruçay, temmuz ve ağustos aylarındaki kuraklığın ardından gölün tamamen kuruduğunu kaydetti.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.2007, 12:08   #2
SivasLady
Editör

SivasLady - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SivasLady Şuan SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 SivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz sein
Standart --->: TECER GÖLÜ TAMAMEN KURUDU

cok üzücü ya
Sivas`ta yagmur yagacak diye haber var insallah bolca yagarda geri dolar

Sadece Susmak İstiyorum...
Yalan İnsanları Kaale Almadan...
Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan...
HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan...
Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan...

SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.2007, 15:39   #3
arikarinkuchi
Usta Yiğido
NO AVATAR

arikarinkuchi Şuan arikarinkuchi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.09.2015 23:05

Tecrübe Puanı: 1109 arikarinkuchi FAZLA SÖZE GEREK YOKarikarinkuchi FAZLA SÖZE GEREK YOK

yaw küresel ısınma dünyayı ne hale getirdi inş. bereketli yağmurlar yağar
A nasına Bacısına Saygı Duyan
S ivaslı Yigidolarız Biz..!!!
arikarinkuchi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.10.2007, 18:27   #4
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4546 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Pfeil -->: TECER GÖLÜ TAMAMEN KURUDU

Bir tabiat harikası daha yok olduyor ben bir kac sefer bu göle gittim balık bile tuttum inşallah yetkililer tecer dağından akan ırmağı buraya bağlarlarda bu güzelim göl tekrar eski canlılığına kavuşur
Alt 02.10.2007, 18:28   #5
Mert5858
Tecrübeli Yiğido

Mert5858 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mert5858 Şuan Mert5858 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.08.2010 22:40
Moon Lander Champion!Tournaments Won: 18

Tecrübe Puanı: 766 Mert5858 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Insallah Cok Yagmur Yagar Sivasta.
Alt 02.10.2007, 22:45   #6
kardelen58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

kardelen58 Şuan kardelen58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.09.2009 12:15

Tecrübe Puanı: 0 kardelen58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

cok uzuldum benim ailem ulasta yasiyor ve her zaman oraya giderdik simdi ogrendim boyle oldugunu insallah cabucak yaparlarda seneye izine gidince tekrar gideriz
kardelen58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)