|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 937
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Ak Parti`den Sivas Milletvekili seçilen Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya, güreşe devam edeceğini söyledi. Asrın güreşçisi olarak bilinen AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, sağlık durumu elverdiği müddetçe güreşe devam edeceğini, ancak şu an konunun siyasi tarafından bulunduğunu, bu alanda bazı çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Yerlikaya, yapmış olduğu açıklamada, sağlık durumuna göre, milletvekili olarak son bir kez olimpiyatlarda güreşmek istediğini, ancak durumunun henüz netlik kazanmadığını kaydetti. Sağlık koşulları elverdiği takdirde güreşebileceğini belirten Yerlikaya, "Sağlık durumları bize müsaade ettiği müddetçe biz bu işi yaparız dedik. Önümüzdeki süreçte hiç İstanbul`a gidemedim, doktorumla görüşemedim. İstanbul`a gidip, kendisiyle bir görüşme yapacağım. Zaten ona göre bir şekillenme, yol, karar alınacak. Şu an biz konunun siyasi tarafında duruyoruz`` dedi. Önceliğinin siyaset olduğunu, bu konuya ağırlık verdiğini ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti: "Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü ile birlikte sporun üzerindeki sistem kuruluşları, spora ivme kazandırma, gençliği tabana indirebilecek imkan ve olanakların nasıl sağlanacağı konusunda istişarelerde bulunuyoruz. Sporun üzerindeki sistem kuruluşları, spora ivme kazandırma, gençliği tabana indirebilecek imkan ve olanakları nasıl sağlarız bunlar üzerinde çalışıyoruz. Başarılı olmuş, yıllarını spora vermiş, milli takıma, bu davaya vermiş, ama maddiyattan yoksun, sosyal güvencesi olmayan bazı spor dallarında, spor branşlarındaki sporcuların üzerinde bazı çalışmalar yapacağız. Şu anda meclis çok taze. Gündemimiz öyle bir oldu ki Cumhurbaşkanlığı seçimi, meclis başkanı seçimi, referandum, Anayasadaki değişikler, bunlara vakit biraz kısıtlı kaldı.`` SPOR BAKANLIĞI KONUSU Spor Bakanlığı kurulması konusundaki görüşlerini de anlatan Yerlikaya, bu konuda spor basınının kendisine yönelik bir teveccühü olduğunu belirterek, şöyle devam etti: ``Şu anda mevcut bakanımız var Murat Başesgioğlu. Çok da bürokrat, siyaseti iyi bilen, devlet yönetimini iyi bilen bakanımız var. Bugün bizim böyle bir talep içinde bulunmamız veya böyle bir şeyde yorum söylememiz çok hoş olmayacağı kanaatindeyim. Bu bir ekip anlayışıdır. Bizim bir partimiz vardır. Partimizin üst düzey kurulu var. Oralarda bazı şeyler tartışılır. Takdir görüldüğünde insanlar göreve layık görülür. Ben hep söylüyorum makama ve mevkiye talip olmadık. Hizmet anlayışında biraz daha katkımız olur mu düşüncesiyle yola çıktığımız için bize ne verilir, ne verilmezi, biz görevimizi yaparız. Biz her şekilde çalışmaya hazırız.`` GÜREŞ MİLLİ TAKIMI Azerbaycan`daki şampiyonayı da değerlendiren Yerlikaya, serbest dalda daha önceden bir atılım yapıldığını, takımın gençleştirildiğini ifade ederek, ``Şimdi en ufaktan en büyüğüne kadar sıkletinde bir mücadele anlayışı var. Madalya az da olsa bir mücadele anlayışı var`` dedi. Grekoromende ise arkadaşlarını eleştirmek ve rencide etmek gibi bir düşüncesi olmadığını anlatan Yerlikaya, şöyle devam etti: ``Bizim hakkımız değil, ama biraz daha duyarlı, biraz daha takımı gençleştirme yönünde olması gerekiyor. Tabi ki bu işlerin kriterleri vardır. Kriter de nedir? Milli takıma girme kriterleri Türkiye şampiyonasına, turnuvaya girersin, hak etmiş bir şekilde kriterlere uyan takıma girer. Biraz daha tabana indirilmesi kanaatindeyim. Bu geçiş sürecinde sıkıntılar olacaktır. Bu konuda genel müdürümüz Mehmet Atalay bey ile görüştük. Gayet gayretli ve istekliler, istiyorlar.`` Güreşin ve Türk sporunun biraz daha ivme kazanması, başarıya gitmesi gerektiğini ifade eden Yerlikaya, ``Çok az bir zamanımız kaldı olimpiyatlara. Olimpiyatlarda daha güzel sonuçların çıkması, bakan beyin açıklaması (çok fazla katılım olarak gideceğiz, gitmek istiyoruz) demesi, yani bunlar spor camiasında büyük şevkler yaşatıyor`` dedi. Sporda yaşanan şiddet olaylarını da eleştiren Yerlikaya, küfür, şiddet, kavga, holiganizm gibi unsurların Türk toplumuna ters olgular olduğunu belirtti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Asrın güreşçisi ünvanı almış milletvekilimiz Hamza Yerlikaya Sivas'ın gurur
kaynaklarından biridir.Sivas Milletvekili olarakta bir kez daha şampiyon olması fena olmaz.Kişisel olarak milletvekillerin şahsi mesleklerini devam ettirmesi gerektiği düşünüyorum.Milletvekilliği iaşe için çalışılan bir meslek değil hizmet makamıdır.
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() arikarinkuchi Şuan
![]() Son Aktivite: 28.09.2015 23:05
Tecrübe Puanı: 1105
![]() ![]() |
![]() güzel devam etsin
daha nice madalyalar alır sivasın adını duyurur yerlikaya
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4542
![]() |
![]() Asrın güreşcisi Hamza yerlikaya siz daha türk milletine çok şampiyonluklar yaşatacak güc ve kuvvettesiniz hemen güreşi bırakmayın bize bir kac sefer daha şampiyonluklar yaşatmanı bekliyoruz seni seviyoruz cünkü sen bizim gururumuzsunuz
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
![]() Son Aktivite: 08.03.2023 14:27
Tecrübe Puanı: 930
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İyi bir kararda bulunmuş aktif siyasetin yanında onu Hamza Yerlikaya yapan güreşe tekrar devam kararı alması bizleri mutlu etti,ama rakiplerinide huzursuzedecek sanırım!
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() orhanakbulut_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 25.04.2011 21:00
Tecrübe Puanı: 685
![]() |
![]() şöyle bi bakıyorumda yapılan yorumlara;
aranızda hiç bu insan ülke yönetmekten ne anlar diyen kimse yok herkes övüyorda övüyor güreşçiliğine bişey demem hemşehrimdir bir sporcu olarak her zamanda yanındayım. ama milletvekilliğine gelince bu insanın siyaset hakkında bilgisi nedir benim için MEMLEKETİM için ne yapabilir diye sorgulayan yok sadece meclis sıralarında el kaldırıp idirmek için oraya gittiğini söyleyen yok yazık çok yazık ve sivasta bir esnafın sözleriyle kapatmak istiyorum -dondurmacı dondurmacılığını yapsın -güreşçi güreşçiliğini -millletvekilide milletvekilliğini.......
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|