|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() havacı Şuan
![]() Son Aktivite: 24.06.2015 00:54
Tecrübe Puanı: 683
![]() |
![]() İstanbul'da en çok ne'ci yaşıyor?
ODAK'ın İstanbul'da yaptığı araştırmada, İstanbulluların yüzde 29'u milliyetçi çıktı. Araştırmanın sonuçlarına göre, kendini laik görenlerle İslamcı görenlerin oranı ise aynı... 14 Şubat 2008 17:20 ODAK Araştırma Şirketi’nin özel bir firma için yaptığı İstanbul Araştırması’ndan çok ilginç sonuçlar çıktı. Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür’ün köşesinde yazdığı araştırma sonuçlarına göre, İstanbul’da daha çok milliyetçiler yaşıyor. Araştırmada deneklere sorulan "Kendinize en yakın gördüğünüz siyasi eğilim hangisidir?" sorusuna verile cevaplara göre, kendini milliyetçi görenlerden sonra en fazla çıkan oran, herhangi bir siyasi eğilimi olmayanlar. Araştırmada çıkan diğer bir ilginç sonuç ise, kendini muhafazakar hissedenlerin, laik hissedenlerden çok çok fazla olması... İstanbul halkının siyasi eğilimlere ilgisi ise şöyle: Milliyetçi: Yüzde 29 Siyasi Eğilimi yok: Yüzde 24.7 Muhafazakâr: 16.5 Sosyal demokrat: 10.9 Laik: 6.8 İslamcı/Şeriatçı: 6.3 Sosyalist: 2.2 Ülkücü: 1.5 Liberal: 0.9 Komünist: 0.3 Etnik kökenci: 0.3 LAZLAR DAHA MUHAFAZAKR Araştırmaya göre İstanbul halkının "en muhafazakâr" kesiminin yüzde 25’lik kısmını ise Laz etnik grubundan olanlar oluşturuyor. "En sosyal demokrat" siyasi kesim ise yüzde 21.4'le site ve toplu konut alanlarında oturanlardan oluşuyor. Haber 7
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|