Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.04.2008, 20:03   #1
Catli58
Yasaklı
NO AVATAR

Catli58 Şuan Catli58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.04.2008 20:10

Tecrübe Puanı: 0 Catli58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Erdoğan'ı kızdıran sözler

TBMM'de gerilim dolu dakikalar.. Diyarbakır Baro Başkanı ile Erdoğan arasında sert diyaloglar yaşandı.

Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri, Ankara'da temaslarına başladı. Ancak örgütlerin Başbakan Erdoğan'la görüşmeleri tartışmalı geçti. Gerilimin büyümesi üzerine Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu toplantıyı terk etti.

Başbakan Erdoğan, 17 sivil toplum kuruluşunu TBMM’deki makamında kabul etti. CNN Türk'ün haberine göre toplantının içeriğinde şu konuşmalar geçti:

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, "Paket açıklayacaktınız ne oldu? Hep ekonomik ağırlıklı ifade ediyorsunuz. Sorunun ekonomik değil siyasi yönü de var" dedi.

Başbakanın "Ben sadece ekonomik bakıyorum. Ne varsa söyleyin" yanıtı üzerine tartışma çıktı.

Tanrıkulu, siyasi olarak anadilde eğitim ve anadilde kamu hizmeti alınmasını kastettiği belirtti.

Erdoğan Almanya'yı örnek verdi

Başbakan Erdoğan ise, "Anadilde eğitimin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını" söyledi, Almanya'yı örnek gösterdi.

Baro Başkanı Tanrıkulu, "Almanya'daki Türklerle buradaki Kürtleri karşılaştırmayın" dedi.

"Yalan konuşuyorsun, dürüst değilsin"

Bunun üzerine sinirlenen Başbakan Erdoğan, "Yalan konuşuyorsun dürüst değilsin" diyerek Baro Başkanı'nı suçladı.

Ortamın gerilmesi üzerine Diyarbakır Baro Başkanı Tanrıkulu, "Ben dürüstlüğümü kimseye sınatmam, bana hakaret edemezsiniz" diyerek toplantı salonunu terketti.

Anadilde eğitim rapora girdi

Anadilde eğitim talebi, sivil toplum örgütlerinin Başbakan Erdoğan'a sunduğu raporun içinde de yer aldı. Raporda, ayrıca, "Üniversitelerde Kürt dili bölümlerinin kurulması ve kamu kurumlarında anadilde hizmet verilmesi" gibi talepler de bulunuyor. Raporda, demokratik bir anayasanın da hazırlanması istenildi.
Catli58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 08.04.2008, 20:05   #2
Catli58
Yasaklı
NO AVATAR

Catli58 Şuan Catli58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.04.2008 20:10

Tecrübe Puanı: 0 Catli58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Erdoğan'ı kızdıran sözler

Bu tartismada Tayyip i hakli buluyorum.

Eger bu tartismadaki gibi tavrini devam ettirirse, iyi olur

Yok eger, yarin birgun ab den gelenlere karsi tavrindan taviz verirse, ozaman yine eski hamam, eski tas.
Catli58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)