Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 26.05.2008, 09:29   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 965 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart SU DA BALIKLAR KADAR ÖNEMLİ

Kangal ilçesindeki tedavi özelliği bakımından dünyada bir benzeri daha bulunmayan Balıklı Kaplıca΄daki ΄΄Doktor Balıklar΄΄ olarak bilinen balıkların yurt dışına illegal yollardan götürüldüğü, ancak balıkların tedavi açısından kaplıcadaki su olmadan tek başına bir önem taşımadığı bildirildi.
Sivas΄a 98, Kangal ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Kangal Balıklı Kaplıcaları΄na, her yıl tedavi ve gezi amaçlı çok sayıda yerli ve yabancı turist geliyor.
Sazlık haldeyken, yıllar önce ayağında yara olan bir çobanın tesadüfen tedavi olması ile keşfedildiği bildirilen kaplıcaların, özellikle sedef hastalığına ve diğer bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.
΄΄Doktor balıklar΄΄ olarak adlandırılan balıklarıyla sağlık turizmi açısından önemli bir merkez olan ve tedavi özelliği itibariyle dünyada bir benzeri daha bulunmayan kaplıcadaki balıkların son dönemlerde Japonya΄nın da aralarında bulunduğu bazı ülkelere götürülerek buralarda kullanıldığı belirtiliyor.
Kangal Balıklı Kaplıca İşletmecisi ve Türkiye Kaplıcalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Ünsal, yaptığı açıklamada, kaplıcalarındaki balıkların şu anda dünyanın 7 ülkesinde bulunduğunu söyledi.
Burasının suyu, balığı, her şeyiyle patenti Kangal Kaymakamlığı΄na, yani devlete ait bir kaplıca olduğunu belirten Ünsal, ΄΄Fakat balıkları çok önemli. Balıkları alıp götürüyorlar. Nasıl götürüyorlar, nasıl geçiriyorlar? Bunun araştırılması lazım΄΄ diye konuştu.
-΄΄BALIKLARIN TEK BAŞINA BİR ANLAMI YOK΄΄-
Balıkların tek başına götürülmesinin su olmadan bir anlam ifade etmediğini ifade eden Ünsal, şunları kaydetti:
΄΄Yüzde 70-80 oranında suyun önemi var. Suda selenyum var. Bir litre suda 1 miligram selenyum var. Bir litredeki 1 miligram selenyum da bu tedavinin gerçekleşmesini sağlıyor. Çünkü oran çok uygun. Yani bir miligram değil de, 1, 2 veya 5 gram olsa belki daha tehlikeli ve sıkıntılı olacak. Ama 1 miligram sağlığa da zarar vermiyor, üstelik hücre oluşumunda çok faydalı. Bizim suyumuzun özelliği gençlik suyu olarak geçiyor. Sudaki selenyumdan dolayı da hücre oluşumu hızlı oluyor. Bunlar ne kadar balıkları götürürse götürsün, işin membası ve orijini burası. ΄΄
-JAPONLAR, BALIKLI KAPLICA΄DAN SU TALEP ETTİ-
Su olmadan hiçbir şey olmayacağını anlatan Ünsal, ΄΄Su olmadan balığın hiçbir önemi yok. Zaten şimdi Japonlar onu öğrendiler. Japonlar kozmetikte kullanmak için su istiyorlar. Güzellik suyu olarak, kadınların çantasına koyup bizim suyu satmak istiyorlar΄΄ dedi.
Japonların, Balıklı Kaplıca΄nın suyunu tankerlerle ülkelerine götürüp, kozmetikte kullanmak istediklerini anlatan Ünsal, şöyle devam etti:
΄΄Bize söylediler, sonra gittiler. Biz de, (Bir görüşelim, bir bakalım, nerede kullanacaksınız? Orada, kullanacağınız tesisi de görmemiz lazım) dedik. Sonra Vali beyle de görüşmüşler. Balık için kullanmayacaklarını söylüyorlar ama bunun iyice araştırılması lazım. Elimizdeki değeri niye verelim?΄΄
-BALIKLI KAPLICA-
Balıkların yaşadığı küçük bir ırmağın bulunduğu yeşil bir vadi içinde yer alan Kangal Balıklı Kaplıca΄da, 2 otel ve 1 motel, 5 yarı olimpik havuz, tedavi havuzları ve özel banyoların yanı sıra ailece piknik yapılabilecek mesire alanları da bulunuyor.
Restoran, çay bahçesi, çocuk parkı, futbol sahası, spor alanları ve diğer sosyal ünitelerin yer aldığı suyunun sıcaklığı 36-37 derece olan kaplıcada binlerce küçük balık, havuza girenlerin sivilce ve yara kabuklarını yiyerek, deriyle kaplıca suyunun temasını artırıyor.
Romatizmal hastalıklara, sinir hastalıklarına, kırık, çıkık, ezik gibi durumlara, deri ve böbrek hastalıklarına da olumlu etkide bulunduğu düşünülen kaplıca, sedefli hastaların ümit kaynağı olma özelliğini taşıyor. Sedef hastaları, 21 gün kaplıcada tedavi sürecini tamamlayarak evlerine dönüyor.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 26.05.2008, 09:41   #2
abdussvs
Usta Yiğido

abdussvs - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abdussvs Şuan abdussvs isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.04.2012 13:47

Tecrübe Puanı: 717 abdussvs FAZLA SÖZE GEREK YOKabdussvs FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: SU DA BALIKLAR KADAR ÖNEMLİ

İşte Allah'u Tealanın bizlere bahşettiği mucize. >Sana binlercekez şükürler olsun Yarabbi...

Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum.....

abdussvs isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 26.05.2008, 09:45   #3
Pusula_58
Usta Yiğido

Pusula_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Pusula_58 Şuan Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.08.2013 15:51

Tecrübe Puanı: 802 Pusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz seinPusula_58 kann auf vieles stolz sein

Elimizde bulunan bu varlığın,değeri gerçekten çok büyük.Ne kadar farkındayız tartışılır.Yöreye hiç gitmedim ne tür yatırımlar yapılmış,neler yenilenmiş yerli yabancı turiistlere yönelik konaklama imkanaları ne durumda? Veya buranın internet adresi varmı, reklamı yeterlimi? Bir bilgimiz yok.Resimleriyle birlikte böyle bir siteyi ziyaret etmek isterdim.
Japonlar kafaya koymuş,ellerinden gelse toprağıyla,suyuyla balığıyla kökten alıp gidecekler.Bol bol nöbetçi yerleştirsinler bu japaonların ne yapacağı belli olmaz
Pusula_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 26.05.2008, 09:48   #4
kangallim
Tecrübeli Yiğido

kangallim - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kangallim Şuan kangallim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.03.2009 09:35

Tecrübe Puanı: 695 kangallim FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Allaha şükürler olsun, kıymetinide bilebilirsek ne mutlu, gelmeyenlerin gelmesini ve görmesini tavsiye ediyorum...
DUALARINIZLA DAĞLARI
YERİNDEN OYNATIRDINIZ..

*HADİS-İ ŞERİF*
kangallim isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 26.05.2008, 10:26   #5
banu58
Tecrübeli Yiğido

banu58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

banu58 Şuan banu58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.11.2008 19:30

Tecrübe Puanı: 696 banu58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Hakikatende çok büyük bir nimet,böyle bir güzelliği ve değeri bizlere nasip eden Alah'a hamd olsun!
Alt 26.05.2008, 21:38   #6
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4570 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart -->: SU DA BALIKLAR KADAR ÖNEMLİ

Kangal balıklı cermiğe çocukluğmdan bu yana defalarca gitmişliğim var güzel bir yer görmeyenlere tavsiyem bu tabiat harikası yeri herkes mutlaka görmelidir elalem dünyadanın dört bir köşesinden gelip görüyorlar suyundan balığından her türlü tedavilerini olup gidiyorlar bizim Türkiyeden bu değerin farkında olan insanımız çok az baksanıza japonlar nerdeyse cermiği komple satın alacaklar
Alt 26.05.2008, 21:42   #7
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Gazetede okumuştum. Ve birden "İşte bu be" dedim. Nedenini bende anlamadım ama söyledim işte. Galiba suyumuzun kalitesi anlaşıldığı için bu tepkiyi verdim.

Japonlar şimdi kara kara düşünüyorlardır "Çan çin çun" = "Kazık Yedik"
Alt 27.05.2008, 17:48   #8
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1082 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

japonlarda uyanık kardeşim
gel sivasa konakla hiç değilse para bırakırsın , otel motel yapılır iki gariban iş bulur, yok öyle yağma, gel burada konakla kal japon kardeş
Alt 27.05.2008, 21:17   #9
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 22:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI

Suyun asla verilmemesi gerekir... Taş yerinde ağırdır... Balıkla su burada çare burada o kaplıcanın kiracısı olan Fikret Ünsal asla böylesi bir yanlışa düşmemeli...
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2008, 00:47   #10
PeRi58
Tecrübeli Yiğido

PeRi58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

PeRi58 Şuan PeRi58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.11.2013 23:18

Tecrübe Puanı: 684 PeRi58 FAZLA SÖZE GEREK YOKPeRi58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

ıns bıgun gıtmek nasip olur oraya :(

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)