|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 948
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas’a herkesin imreneceğini söyledi. Göreve geldiği günden itibaren Sivas’ın gelişmesi ve kalkınması için çaba sarf ettiğini, modern belediyecilik anlayışı ile hizmette sınır tanımadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Meydanı projesinin yanı sıra diğer şehir için hayati önem taşıyan projelerinde devreye girmesiyle birlikte şehrin tamamen değişeceğini söyledi. Cumhuriyet Meydanı Projesinin ilk ayağı olan Selçuk Parkı modernizasyon çalışmalarının ele alındığını ve tarihi dokunun ortaya çıkarılması amacıyla hızlı bir çalışma içerisine girdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Sami Aydın “Bu yıl içerisinde yapacağımız çalışmalarla kimse Sivas’ı tanıyamayacak. Tarihi dokunun ön planda tutulduğu, modern belediyecilik hizmetlerinin sunulduğu Sivas modern bir görüntüye de kavuşacaktır” dedi. Cumhuriyet Meydanı, Atatürk ve İstasyon Caddesi’ndeki yenileme çalışmalarının yanı sıra şehrin önemli cadde ve kavşaklarında da çalışmalar yapılacağını ve yol ağının genişletileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Aydın “Yılsonunda çalışmalarımızın birçok bölümü tamamlanacak. Önümüzdeki yıl ise herkes Sivas’ı konuşacak” dedi. TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL MEYDANI OLACAK Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden Kent Meydanı Projesi’nin tamamlanmasının ardından alanın Türkiye’nin en güzel meydanlarından birisi olacağını söyledi. Hedeflerinin Sivas’ı göç veren bir il değil, göç alan bir haline getirmek olduğunu söyleyen Başkan Aydın, şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden itibaren Sivas halkına güzel bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu sürede Sivas’ımızın gerek altyapıda, gerek üstyapıda birçok projesini hayata geçirdik, birçok çalışmamız devam ediyor. Sivas tarihinden aldığı önemle gerek Selçuklular, gerek Osmanlılar döneminde ülkemizin, Anadolu’nun en önemli kentlerinden birisiydi. Bu şehrin potansiyeli Sivas’ı her zaman ayakta tuttu ve bundan sonrada ayakta tutmaya devam edecek. Biz yöneticiler, gerek siyasetçiler, gerek valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız bizler bu şehrin var olan potansiyelini her zaman diri ve canlı tutmak mecburiyetindeyiz. Sivas’ın göç veren bir il değil, göç alan bir il olması gerekir. Eğer bu şehir göç veriyorsa, eğer bu şehirde yaşayan insanlar bu şehirde yaşamaktan mutlu değillerse en büyük suç, en büyük vebal bizlerindir diye düşünüyorum. Onun için bizler birlik ve beraberlik içerisinde siyasi ayrım gözetmeksizin, mevki ve makam gözetmeksizin bu şehrin daha ileriye gitmesi için, daha güzele ulaşması için hep birlikte çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Kent meydanındaki çalışmalar tamamlandıktan sonra burası sadece Sivas’ın değil, Türkiye’nin en güzel meydanlarından bir tanesi olacaktır. Çünkü bu meydan civarında Selçukluların çok önemli eserleriyle, Osmanlı dönemine ait çok önemli eserleriyle yine Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Kongre binasıyla Selçukluları, Osmanlıları, Cumhuriyeti bir arada tutmaktadır. Ülkemizde bu kadar güzellikleri bir arada tutan başka bir meydan yoktur. Biz bu meydanı hem Sivas’ımıza hem ülkemize kazandıracağız” dedi. SİVAS ANADOLU’NUN YILDIZI OLACAK İlimizde yapılan çalışmaların her geçen gün daha belirgin halde göze çarptığını da ifade eden Belediye Başkanı Sami Aydın, “Bugün yaptığımız bütün çalışmalar birer birer meyvelerini vermeye başladı. Eğer Sivas iyi yönetilirse, eğer Sivas’ta biz yöneticiler görevimizi iyi yaparsak Sivas Anadolu’nun, Türkiye’nin en güzel kentlerinden birisi olacaktır. Öncelikle bizim inanmamız, çalışmamız, hedefleri doğru koymamız lazım. Biz bu vizyonla, bu anlayışla Sivas’a hizmet ediyoruz. İnşallah bu hizmetlerin her biri Sivas’a yeni bir güzellik, yeni bir cazibe katacaktır. Şehrimizin gelişmesi için sadece yatırımcıların fabrika yapması yetmiyor. Çünkü fabrika yapan insanlar o şehirde sosyal alanda da bir takım gelişme istiyor, bir takım yenilikler istiyor. Eğer siz o şehrin altyapısını düzenli bir şekilde yapamazsanız, o şehirde yaşayan insanların sosyal ihtiyaçlarını karşılayamazsanız yapılan fabrikaları da burada tutmanız oldukça zor olacaktır. Bunların hepsinin bir bütün olarak ele alınması gerekir” dedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hep aynı nakarat.................
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Editör
![]() Alıntı:
Doğru hedefimize ilerliyoruz... Ama HANGİ HEDEFE?????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Editör
![]() Alıntı:
1. Sivas Lisesi neden Anadolu lisesi yapıldı... 2. Çavuşbaşı'nda başlatılan "kentsel dönüşüm" den dolayı belediye başkanının neden parti yönetimiyle arası açıldı? 3. Ak-Su yapılmaya başlanmadan çevredeki müstakil evleri yok pahasına kimler satın aldı? 4. Ve Sami Aydın Sivas'ın gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanı ise (sana göre) neden geçen seçimlerde aday adayı olan İbrahim Balaban Ak Parti İl Yönetimince neden Sivas'a getirildi? 5. Benim ilk mesajda saydıklarıma bir cevap değildi söylediklerin inşaallah bunların cevaplarını verebilirsin.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Yiğido
![]() emretan5858 Şuan
![]() Son Aktivite: 05.08.2008 16:07
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() evlerin yarısı tatlı suya kavuştuğunu iddaa ediyorsunuz peki bizim kültürümüz tatlı su çeşmeleri noldu dısarda susayan insanlar nerden su içecek? şişe suya para veriyoruz buyuk şehirlerde sivas buyudude haberimiz mi yok neden kulturumuzu yok ediyosunuz musluklar bozuluyormuş tamir edin efendim sensor takın çok mu zor paranız mı yok topluyosunuz ya milletten bunuda toplayın yada biraz az yiyin yolları daralt kaldırımı genişlet kar çalışmalarını sadece mesai bitiş saatlerinde yap goz boyamak için çöp kutularının tamamını kaldır bumudur belediyecilik bumudur insanlık bunun adı saçmalık
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() yakamozz Şuan
![]() Son Aktivite: 11.08.2016 14:43
Tecrübe Puanı: 671
![]() |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Bu arada kaldırımlar sadece Atatürk ve İstasyon caddelerinde genişletildi.Bunu amacı da bu caddeler şehrin en işlek caddesi olduğundan insanların bu caddelerde daha rahat gezmeleri ve yürümeli sağlanmak istendi.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yiğido
![]() ![]() güleyşa_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 10.02.2010 21:00
Tecrübe Puanı: 680
![]() ![]() ![]() |
![]() Ya anlamıyorum bundan önce de bir çok Belediye Başkanı geldi. Bu kadar güzelleştirme ve geliştirme açısından bir çabada bulunmadığı halde Sami AYDIN kadar eleştirilmedi. Ya adam yapıyor "Tarihimizi, çocukluk anılarımızı yıktı" oluyor, yıkmıyor "Hani ne yapıyor? Her yer aynı şekilde eski görünümünde, bu Sivas hiç mi gelişmeyecek?" yani bizim milletimize yaranılmıyor maalesef... Kaldırımları daraltsaydı bu sefer de yürümeye yer bulamıyoruz denecekti. Eee ne de olsa dilin kemiği yok her yere dönüyor...
Tatlı sulardan filan bahsetmişsiniz. Onlar bizim tarihimiz diyorsunuz. Valla ben baktığımda Tarihi böyle mi koruyoruz diyorum. Üzerine aşkını itiraf eden, yok partisinin reklamını yapan, ağzını musluğa dayayıp su içen daha neler neler... Yani insanın zaten gidip ordan su içesi bile gelmiyor. Eskiden bir tek yaptıranın ismi yazardı, şimdi onu zor seçiyoruz... Ben de Sivas'ta yaşayan biri olarak sırf istasyon caddesini göz önünde bulundurmayarak gayet iyi çalışmalara imza attığına şahit oluyorum. Ki çok da memnunum. Ayrıca bunları biz göremedik diyorsanız istasyon caddesinde çalışmaların yapıldığı yerde eski ile yeninin fotoğraflarıyla karşılaştırılması yapılmış. Bence görülmeye değer...
![]() |
#9 |
Tecrübeli Yiğido
![]() |
![]() Ben daha önce defalarca yazdım yine yazıyorum ki Sivas belediyesi Sami Aydınla çağ atladı.Bir şehir için en önemli çalışma alt yapıdır.Alt yapı insanların göremediği takip edemediği ama şehir için olmazsa olmaz önem taşıyan bir unsurdur.Şehirler öncelikle gelişimlerini alt yapısına göre hazırlarlar ve bu çalışmalar hem çok zor hem çok masraflı hem de uzun vadelidir.Ama çalışma bittiğinde o şehri en az 30-40 yıl ayakta tutar.Sivas belediyesi çalışmaların çoğunu alt yapıya ayırmıştır.Yağmur sularını arıtma tesisleri,katık su tesisleri,elektrik tellerinin alttan geçirilmesi işlemleri,kanalizasyon çalışmaları ve daha sayamayacağım bir sürü hizmet.Ayrıca doğalgaz çalışmaları konusunda belediye hükümetle çok iyi bir işbirliği sergilemiş ve doğalgaz boruları hızlı bir şekilde döşenerek bozulan yolardan şu an eser kalmamıştır.Tabiki üstyapı konusunda da bazı çalışmaları olmuştur beldiyenin.İşte alt yapı konusunda yaptığı tüm bu çalışmalar şehir için çok önemli bir gelişme olmuştur bu inkar edilemez.Ayrıca milletin yanından tiksinerek geçtiği pünzürük deresini ıslah ederek aksu gibi takdire şayan büyük bir çalışmayı(proje hazırlandığı dönemde Türkiye de en iyi proje seçildi) faaliyete geçirdi.İnsanlar artık sivasa geldiklerinde görebilecekleri,gezebilecekler i bir ortam oldu.Ayrıca Park city gibi dev bir alışveriş merkezi de sivas ta faaliyete geçmek üzere.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() leblebi82 Şuan
![]() Son Aktivite: 27.02.2013 22:42
Tecrübe Puanı: 827
![]() ![]() ![]() |
![]() Vay be hararetli bir tartışma dalayım mı ?
![]()
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|