|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Serbest Kürsü Serbest Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ebubekir çakmak Şuan
Son Aktivite: 13.03.2010 13:51
Tecrübe Puanı: 745
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Millete hizmet etmek istiyorsan, elinden gelen işle başla....
İsmail Bey Gaspıralı Yüksel Türk Senin için yüksekliğin hududu yoktur.İşte parola budur." M.Kemal Atatürk Sevgim - Millete! Vurgunluğum - Azadlığa ve adalete! itaatim - Hocalarıma! Borcum - Dostlarıma ve meslektaşlarıma! Nefretim - Yalancılara ve iki yüzlülere!" Ebulfez Elçibey ve tarih bir gün,acz içinde kıvrana kıvrana; şehadete susamış bir ülkücüden daha müthiş bir silahın keşfedilemediğini yazacaktır seyyid ahmed arvasi Kanına İsyan Etme Küçüğüm Gün Olur Genlerin Hesap Sorar Senden Benden eğerimi isteyiniz vereyim, atımı isteyiniz vereyim. Fakat vatanımdan hiç kimse bir karış toprak istemesin veremem. Mete Han İnsanın hayatı soruyla başlar, soruyla biter: “Adını ne koydunuz” dur ilk soru; “Merhumu nasıl bilirdiniz “ dir son soru. ( M. Ali Başarır) Türklerden başka dini ve vatanı uğruna canını vermeye hazır asker görmedim. Hamilton Kılıçla alınan vatan, para ile satılmaz. 2. Abdülhamid vatanımın sınırları kars'tan başlayıp edirne'de bitmez,Azerimin hürriyet hürriyet diye doğduğu yerden başlar taaa viyana'da biter.......
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1229
![]() ![]() ![]() ![]() |
--"Ben her şeyden ... Devamıönce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."
Gazi Mustafa Kemal Atatürk "BU MEMLEKET DÜNYANIN BEKLEMEDİĞİ ASLA ÜMİT ETMEDİĞİ BİR MÜSTESNA MEVCUDİYETİN YÜKSEK TECELLİSİNE, YÜKSEK SAHNE OLDU. BU SAHNE EN AŞAĞI YEDİBİN SENELİK BİR TÜRK BEŞİĞİDİR. BEŞİK TABİATIN RÜZGARLARIYLA SALLANDI. BEŞİĞİN İÇİNDEKİ ÇOCUK TABİATIN YAĞMURLARIYLA YIKANDI. O ÇOCUK TABİATIN ŞİMŞEKLERİNDEN, YILDIRIMLARINDAN, KASIRGALARINDAN KORKAR GİBİ OLDU SONRA ONLARA ALIŞTI. ONLARI TABİATIN BABASI TANIDI ONLARIN OĞLU OLDU. BİRGÜN O TABİATIN ÇOCUĞU TABİAT OLDU, ŞİMŞEK, YILDIRIM, GÜNEŞ OLDU, TÜRK OLDU. TÜRK BUDUR YILDIRIMDIR, KASIRGADIR, DÜNYAYI AYDINLATAN GÜNEŞTİR." Bu sözün Atatürk'ün el yazısı ile hali: ![]() Biz açıkça milliyetçiyiz. .. ve milliyetçilik bizim yegane birlik unsurumuzdur. Türk ekseriyetinde diğer unsurların hiçbir etkisi yoktur. Vazifemiz Türk vatanı içinde Türklüğü yaşatmaktır. Türkleri ve Türklüğe muhalefet edecek öğeleri kestirip atacağız. İsmet İnönü
|
|
|
|
#3 | |
|
Usta Yiğido
Alıntı:
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ramazan_d Şuan
Son Aktivite: 28.02.2011 18:52
Tecrübe Puanı: 695
![]() |
paylaşım için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü! Işık ışık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım. Seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım. Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver ! Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar. Yurda ay yıldızın ışığı yeter. Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün. Kızıllığında ısındık, Dağlardan çöllere düşürdüğü gün. Gölgene sığındık. Ey, şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalan; Barışın güvercini, savaşın kartalı... Yüksek yerlerde açan çiçeğim; Senin altında doğdum, Senin dibinde öleceğim. Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: Yer yüzünde yer beğen ! Nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim ! ARİF NİHAT ASYA
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
Delinse yer ,çökse gök ,yansa kül olsa dört yan, Yüce dilege dogru yine yürürüz yayan. Yildirimdan, tipiden ,kasirgadan ,yilmayan, Ölümlerle eylenen tunç yürekli Türkleriz.. Toprağı her nerede olursa olsun TANRI TÜRK'ü korusun ve yüceltsin. Bu ülkenin sahipleri yalnızca bu ülkeyi karsılıksız sevebilenlerdir... Sahipsiz memleketin batması haktır sen sahip çıkarsan bu memleket batmayacaktır
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır. Mustafa Kemal Atatürk • İnsan vatanını sever, çünkü hürriyeti, rahatı, hakkı vatan sayesinde kaimdir. Namık Kemal • Türklerden başka dini ve vatanı uğruna canını vermeye hazır asker görmedim. Hamilton • Vatan aşkını artırmak için en emin yol, bir müddet yabancı bir memlekette kalmaktır. William Shenstone • Vatan bir milletin evidir. Ahmet Mithat • Vatan için katlanılan ölüm kadar tatlı ve şerefli bir ölüm var mıdır? Horatius • Vatan için ölmek de var, fakat borcun yaşamaktır. Tevfik Fikret • Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Mithat Cemal Kuntay • Benden eğerimi isteyiniz vereyim, atımı isteyiniz vereyim. Fakat vatanımdan hiç kimse bir karış toprak istemesin veremem. Mete Han • Bir memleketin saha bakımdan büyüklüğü onun gerçek büyüklüğünü ifade etmez ve bir milleti millet yapan arazisi değildir. Thomas Henry Huxley • Eğer vatan tehlikede ise, her şey vatana aittir. George Jacques Danton • Vatan için yaşamak, vatanın terakki ve tealisine çalışmak da vatan için ölmek kadar şereflidir. Gerigori Petrof • Vatan sevgisi ahlakta iyiliği, ahlakta iyilik de vatan sevgisini meydana getirir. Montesquieu • Vatan sevgisi imandan gelir. Hz. Muhammed • Vatan sıhhate benzer, değeri kaybedilince anlaşılır. Süleyman Nazif • Vatan, çalışkan insanların omuzları üstünde yükselir. Tevfik Fikret • Vatana olan borcunu ödemeden ölen insan bedbahttır. J. Fletcher • Vatanı için ölmüş bir insan mesut insandır. Virgilius • Vatanımızı sevelim; orası babalarımızın da ülkesidir. Schiller • Vatanına sadakatle hizmet edenin atalara ihtiyacı yoktur. Voltaire • Vatanında ölmeyen iki kere ölür. İ. Habib Sevük *Vatan ve DİNİ ugruna şehit olanlar CENNETLİKTİR LER
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
Her şey vatan için can için canan için Göz kırpmaz can veririz Bir karış toprak için Affet beni anne geri dönemedim diye kızma bana sakın ağlama diyecem biliyorum dinlemeyeceksin Bir tanecik oğlunu nasıl topraga vereceksin hele bir sil göz yaşını beni dinle bu işe aslında en cok sen sevineceksin hani hep kızardınya kılmıyorsun okumuyorsun diye he heyy Oğlun Peygamber efendimize komşu oldu anne hani hep kızardınya kılmıyorsun okumuyorsun diye bu işe aslında en cok sen sevineceksin sen sevineceksin Anne Bak baba başın öne eğilmesin üzülme ağlama Bu yolda dönmekte vardı şehit olmakta Bu millet yüzyıllardır böyle böyle yaşar Biz bunu Biliyoruz ve biz böyle yaşamayı seviyoruz şimdi sen keşke ben Kıbrıs’tan dönmeseydimde Sen Hakkari’den dönseydin diyorsun Fevri davranıyorsun baba Şu an evlat acısıyla konuşuyorsun Neler kacırdıgını bilmiyorsun baba He bu arada belki inanmıyacaksın belki bana Dedemle tanıştım burda Çekez Ali Hani şu gelibolu tabiyasından sen ölüm sana hiç yakışmadı diyorsunya Dedem bizede bu yakışır diyor hep bana Her şey vatan için can için canan için Göz kırpmaz can veririz Bir karış toprak için Çocuklar sana emanet Ayşe Kadınım dünyam sevdigim herşeyim Çocular sana emanet bundan böyle belki şimdi bana biraz kızarlar Babam neden bırakıp gitti diye Çocuk işte aklı ermezki şehadet mertebesine Babalar gününde babama götür onları ogün babama baba desinler Biraz daha akılları ermeye başladıgında anlatırsın Benim babam bir kahramandı desinler Biraz daha büyünce anlat onlara olanları Benim babam bir kahramandı desinler Sana gelince gülüm biliyorum yüreginin yangınlarındasın 25 yaşında 2 cocukla bir başına kalmışlıgına kırgınsın Şimdiye kadar bir yüzünü güldüremedim biliyorum Sana alabildigim bir alyansım var sadece parmagında Şimdi giderken sana ülkemin topragında büyüyen Bütün çicekleri bırakıyorum doya doya kokla Bütün nehirleri ırmakları veriyorum sana kana kana iç Havayı doya doya içine çek özgürce korkmada gez dolaş yaşa hepsinin bedeli ödendi nasıl olsa Arkadaşlarım Hasan Osman Hüseyin Oglu beni şimdi rahatta dinleyin Babamın cigara parasını kardeşim Nuri’nin gönül yarasını Okula başladıgında bizim oglanın okul çantasını eksik etmeyin Bana gelince beni merak etmeyin Ara sıra burda oldugumu unutup Gözleriniz beni arasada kahvede okeye dördüncüyü bulursunuz nasıl olsa buralarda yer kırmızı gök beyaz Göğsümüz yedi kat yerin üstünde Arslanlar yatagında başımız arşıalada Elhamdülillah!!! Her şey vatan için can için canan için Göz kırpmaz can veririz Bir karış toprak için
|
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ramazan_d Şuan
Son Aktivite: 28.02.2011 18:52
Tecrübe Puanı: 695
![]() |
''Telgrafın tellerini kurşunlamalı''
Öyle değildi bu türkü bilirim Bir de içime -Her istasyonda duran sonra tekrar yürüyen- Bir posta katarı gibi simsiyah dumanlar dökerek Bazan gelmesi beklenen bazan ansızın çıkagelen Haberler bilirim mektuplar bilirim. Gamdan dağlar kurmalıyım Kayaları kelimeler olan Kırk ikindi saymalıyım Kırk Gün hüzün boşaltan omuzlarıma saçlarıma Saçlarının akışını anar anmaz omuzlarından Baştan ayağa ıslanmalıyım Gam dağlarına çıkıp naralar atmalıyım. İçimde kaynayan bir mahşer var Bu mahşer birde annelerinin kalbinde kaynar Çünkü onlar yün örerken pencere önlerinde Ya da çamaşır sererken bahçelerinde Birden alıverirler kara haberini Okul dönüşü bir trafik kazasında Can veren oğullarının. Bir de gencecik aşıkların yüreklerini bilirim Bir dolmuşta yorgun şoförler için bestelenmiş Bir şarkıdan bir kelime düşüverince içlerine Karanlık sokaklarına dalarak şehirlerin Beton apartmanların sağır duvarlarını yumruklayan Ya da melal denizi parkların ıssız yerlerinde Örneğin Hint Okyanusu gibi derin İsyanın kapkara sularına dalan. Nice akşamlar bilirim ki Karanlığını Bir millet hastanesinde Dokuz kişilik kadınlar koğuşu koridorunda Başını kalorifer borularına gömmüş Beyaz giysilerinden uykular dökülen tabiplerden Haber sormaya korkan Genç kızların yüreğinden almıştır. Bir de baharlar bilirim Apartman odalarında büyüyen çocukların bilmediği bilemeyeceği Anadolu bozkırlarında İstanbul’dan çıkıp Diyarbekir’e doğru Tekerleri yamalı asfaltları bir ağustos susuzluğu ile içen Cesur otobüs pencerelerinden Bilinçsiz bir baş kayması ile görülen Evrensel kadınların iki büklüm çapa yaptıkları tarla kenarlarında Çıplak ayakları yumuşak Topraklara batmış ırgat çocuklarının Bir ellerinde bayat bir Ekmeği kemirirken Diğer ellerinde sarkan yemyeşil bir soğanla gelen. Yazlar bilirim memleketime özgü Yiğit köy delikanlılarının İncir çekirdeği meselelerle birbirlerini kurşunladıkları Birinin ölü dudaklarından sızan kan daha kurumadan Üstüne cehennem güneşlerde göğermiş mor sinekler konup kalkan Diğeri kan ter içinde yayla yollarında Mavzerinin demirini alnına dayamış Yüreği susuzluktan bunalan İçinden mahpushane çeşmeleri akan Ansızın parlayan keklikleri jandarma baskını sanıp Apansız silahına davranan Nice delikanlıların figüranlık yaptığı Yazlar bilirim memleketime özgü Güzler bilirim ülkeme dair Karşılıksız kalmış bir sevda gibi gelir Kalakalmış bir kıyıda melül ve tenha Kalbim gibi Kaybolmuş daracık ceplerinde elleri Titreyen kenar Mahalle çocukları Bir Sıcak somun için, yalın kat bir don için Dökülürler bulvarlara yapraklar gibi. Kadınlar bilirim ülkeme ait Yürekleri Akdeniz gibi geniş, soluğu Afrika gibi sıcak Göğüsleri Çukurova gibi münbit Dağ gibi otururlar evlerinde Limanlar gemileri nasıl beklerse Öyle beklerler erkeklerini Yaslandın mı çınar gibidir onlar sardın mı umut gibi. İsyan şiirleri bilirim sonra Kelimeler ki tank gibi geçer adamın yüreğinden Harfler harp düzeni almıştır mısralarında Kimi bir vurguncuyu gece Rüyasında yakalamıştır Kimi bir soygun sofrasında ışıklı sofralarda Hırsızın gırtlağına tıkanmıştır. Müslüman yürekler bilirim daha Kızdı mı cehennem kesilir sevdi mi cennet Eller bilirim haşin hoyrat mert Alınlar görmüşüm ki vatanımın coğrafyasıdır Her kırışığı sorulacak bir hesabı Her çizgisi tarihten bir yaprağı anlatır. Bütün bunların üstüne Hepsinin üstüne sevda sözleri söylemeliyim Vatanım milletim tüm insanlar kardeşlerim Sonra sen gelmelisin dilimin ucuna adın gelmeli Adın kurtuluştur ama söylememeliyim Can kuşum, umudum, canım sevgilim. Erdem BEYAZIT |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
Müslüman yürekler bilirim daha
Kızdı mı cehennem kesilir sevdi mi cennet Eller bilirim haşin hoyrat mert Alınlar görmüşüm ki vatanımın coğrafyasıdır Her kırışığı sorulacak bir hesabı Her çizgisi tarihten bir yaprağı anlatır.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|