|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 937
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Sivas İl Çevre ve Orman Müdürü Hamdi Dilmen tarafından Sivas’ta kuş avı sezonun başladığı bildirildi. 2008-2009 av döneminde Türkiye genelinde avcılığı düzenleyen kuralların belirlendiği ifade ederek, “Sivas’ta av sezonunun ördek gibi üçüncü sınıf kuşlar için 11 Ekim 2008 tarihinde başlamış olup 22 Şubat 2008 tarihinde sona erecektir. Keklik gibi ikinci grup kuşlar ve yaban tavşanı gibi birinci grup memeli hayvan avı 11 Ekim 2008 tarihinde başlamış olup 11 Ocak 2009 tarihine kadar devam edecektir. Bu tarihler arasında Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde avlanmak serbesttir” dedi. Avcılık yapılması için belirli kuralların olduğunu da hatırlatan Dilmen avcılara uyması gereken kuralları da hatırlattı. Dilmen, avcılığın sadece İl Çevre ve Orman Müdürlüklerince verilecek olan avcılık belgesi sahibi kişiler tarafından yapılacağını belirterek, avcıların avcı eğitim kurslarına katılarak sertifika almanın zorunlu olduğunu dile getirdi. Avlanma izin kartı ve gösterilen sahalar dışında avlanmanın da yasak olduğunu anımsatan Dilmen, limitler üzerinde avlanmanın da doğal dengeyi bozacağını söyledi. Dilmen, “Zehir, tuzak gibi yöntemlerle avlanmak, projektörlerle gece avlanmak yasaktır. Koruma altında olan ayı, kurt, yaban keçisi gibi hayvanları avlamak yasaktır. Bu yasaklara uymayanlar hakkında yasal işlemler yapılacaktır” şeklinde konuştu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() albina58 Şuan
![]() Son Aktivite: 14.08.2016 20:40
Tecrübe Puanı: 791
![]() |
![]() Aklıma birşeyler geliyo,
Hani hafta sonu, inönü stadyumunda, yiğidolarımı toplanacak, Buraya hazırlık için felan diyorum, yoksa bu av sezonumu başladı acaba ![]()
![]() |
#3 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
![]() Son Aktivite: 08.03.2023 14:27
Tecrübe Puanı: 930
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Avcılık yasal ama avcılığın sadece balık tutmak dışında kalanına karşıyım,haa zararlı hayvanların yani mahsulü veya beslenilen büyük ve küçük baş hayvanlara musallat olanlarını avlanması elbetteki olması gerekendir ancak güzelliğiyle büyüleyen bir kekliğin,bıldırcının,ördeğin avlanmasıda bana pek doğru birşey gibi gelmiyor,ihtiyacınız var ise bu hayvanların etine bilemem ama bu işi spor gibi görenler zevk için bu işi yapanlar ekseriyetle ağırlıklı...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1054
![]() ![]() ![]() |
![]() bencede doğada avlanacak hayvan kalmadı
ama yiğido isterse kadıköyde kanarya, ali sami yende arslan, inönüde kartal, bursada timsah , denizlide horoz avlayabilir bence asıl av mevsimi 7 hafta önce açıldı, inşallah 8. haftada kartal avı başarılı olacak
![]() |
#5 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Oldum olası avcılığı sevmem ve karşıyımdır.Hatta tamamen yasaklanmasından yanayım. İnsanlar zevkleri ve boğazları için o sevimli zararsız masum yaratıkları vahşice katledip öldürmeleri affedilir yanı yok hem ayrıca çok günahta.
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 826
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Keske hic acilmasaydi bu av sezonu Sivas`imizin bu tur hayvanlar fazla bulunmuyor haliyle dogal hayat yok gibi birsey...
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 17.06.2016 17:24
Tecrübe Puanı: 1116
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Türklerin yüzyıllar boyunca sürdürdüğü bir gelenektir avcılık.
fazla abartılmasına bende karşıyım.ama bu işi yapan biri olaraktan sezonun başlamasına sevindim.
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gezgin_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 12.02.2024 06:14
Tecrübe Puanı: 671
![]() |
![]() kucukken babamın her cumartesı pazar ava gıderdı ama her geldıgınde elı bos olurdu sorardım hıcmı bırsey varamadın
babam av sadece hayvanları vurup oldurmek deıl derdı onları tgormek kacıslarını ızlemekte guzeldır derdı sımdı sımdı daha anlıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1301
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Şu resimdeki sevimli hayvana kıymaya kimin yüreği dayanır ki..Avcılık olmasa kim küser ki.?
![]()
![]() |
#10 |
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Avcılarımıza kolay gelsin, artık eskisi kadar av hayvanı bulmakta kolay değil. Doğal yaşam güzel, fotoğraftaki keklikte pek bir masum duruyor ama av etinin tadı da başka oluyor
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|