|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 944
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Aşıklar diyarı olarak bilinen Sivas΄ta saz imal eden Şentürk İyidoğan, dut ağacına baltayla şekil vererek hiç yapıştırıcı kullanmadan bağlama yapacak. Edinilen bilgiye göre, 4 Eylül Sanayi Sitesi΄ndeki iş yerinde el yapımı saz üreten Şentürk İyidoğan, atölyesinde dut ağacına baltayla şekil vererek hiç yapıştırıcı kullanmadan bir bağlama yapmak için çalışmalara başladı. Dut ağacına şekil veren ve bağlama görünümünü almasını sağlayan İyidoğan, hiç yapıştırıcı kullanmadan yapılan ilk bağlama olacağını söylediği enstrümanı 6 ayda bitirmeyi hedefliyor. Şentürk İyidoğan, yaptığı açıklamada, bu tür sazlara ΄΄balta saz΄΄ adı verdiklerini belirterek, ΄΄Balta saz, diğer aletler kullanılmadan, baltayla şekil verilen bir sazdır. Ve yüz yıllar önce yapılan bir sazdır. Bu, dede bağlamasıdır ve bunun tınlaması farklıdır. Şimdiki bağlamalar gibi sesi çıkmaz ve 3 tellidir΄΄ diye konuştu. Kendisinin burada farklı bir şey yaptığını da anlatan İyidoğan, ΄΄11 parçadan oluşacak bu bağlama hiç yapıştırıcı kullanmadan yapılan ilk bağlama olacak. Bunu 6 ay içinde tamamlamayı planlıyorum΄΄ dedi. Normalde bağlama üretiminde tutkal kullandıklarını anlatan İyidoğan, ama bu sazda hiçbir yapıştırıcı kullanmayacağını kaydederek, tamamladıktan sonra satmayı düşünmediği bu sazı kendisinin kullanacağını belirtti. Şentürk İyidoğan, ileride vakit bulabilirse yine bu tür saz yapmak istediğini, planını çizdiği bu sazı yapıştırıcının yerine giydirme sistemiyle monte edeceğini söyledi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 833
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ilginç birşeye benziyor aşıklar diyarından böyle şeylerin çıkması danormaldir bence.....
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bağlama çalan biri olarak merak ettim bundan çıkacak sesi. İnşallah bittiğinde bir tv. de tanıtımı yapılır.Her şeyiyle doğal olacağa benziyor, kolay gelsin.
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1082
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ooo 6 ay bir sazla ugrasmak bende o kadar ugrassam o sazi satmazdim ![]() göz bebegim olurdu o benim ![]()
![]() |
#5 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bitince acaba çalmak için verirmi bana
![]()
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() hamitgüneyli Şuan
![]() Son Aktivite: 24.09.2014 21:46
Tecrübe Puanı: 719
![]() |
![]() şimdiye kadar sivaslı hiçkimsenin sözünü taklit etmediki sazınıda taklit etsin abimize başarılar diliyorum hayırlı olsun
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|