|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 981
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sağlık Bakanlığının 2009'da hayata geçirmeyi planladığı projeyle hastanelerden telefonla veya internetten randevu alınabilecek Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Prof. Dr. Nihat Tosun, Bakanlığın gelecek 20-30 yılı kapsayan stratejik planının Ocak ayında Devlet Planlama Teşkilatına sunulacağını bildirdi. Elektronik devletin (e-devlet) önemli bir bileşeni olan, e-sağlık sisteminin 2009'da devreye girmesinin planlandığını belirten Tosun, bu sistem sayesinde sağlık alanında daha iyi bir iletişim sağlanacağını, hastalarla ilgili bilgilerin daha hızlı derleneceğini bildirdi. Ayrıca, "e-randevu" denilen, merkezi randevu sisteminin uygulamaya sokulmasının öngörüldüğünü kaydeden Tosun, bu sistemde, ülkenin her yerinde, tek bir numara aranarak muayene için randevu alınabileceğini söyledi. Tosun, sistemle ilgili şu bilgileri aktardı: "Telefon açtığınızda, karşınıza çıkan görevli, oturduğunuz yeri ve tercih ettiğiniz hastane olup olmadığını sorup, bilgisayara gerekli bilgileri girerek, size o hastanedeki randevu yoğunluğunu aktaracak. Hedefinizi biliyorsanız, işiniz çok kolay olacak. Belli bir hastane ve doktor olacaksa, sistem daha kolay işleyecek. Eğer istediğiniz doktordan uzun süre randevu veremezse, başka bir doktora yönlendirme yapacak. Hatta görevli, verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak, sizi belki başka bir branştaki doktora yönledirecek. Diyelim ki göz randevusu istediniz ama rahatsızlığınız cildiyeyi ilgilendiriyorsa, size bu branştaki bir doktordan randevu almanızı önerecek. Yani her türlü bilgilendirme olacak. Bunun üzerinde daha çalışılıyor." İngiltere'de aile hekimlerinin de benzer sisteme dahil olduğunu belirten Tosun, "Bunu, sizin adınıza aile hekimleri de yapabilecek. Size gideceğiniz doktorla ilgili tavsiyede bulunabilecek. Sisteme aile hekiminizle girip randevunuzu birlikte alabileceksiniz" dedi. Tosun, aile hekimlerinin sisteme ne kadar dahil olacağı konusunda henüz kesin karar vermediklerini ifade etti. Çalışmaların simülasyonlarla yapıldığını, randevu işleminin süresinin belirlenmeye çalışıldığını anlatan Tosun, hastanelerin tümünün altyapılarının hazır olduğunu, zaten birçok kurumla online bağlantı bulunduğunu belirtti. Telefonla randevunun en önemli avantajının, hastaların doğru branştaki doktorlara yönlendirilmeleri olacağını kaydeden Tosun, e-randevunun pilot uygulamayla başlatılmasının öngörüldüğünü kaydetti. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
Son Aktivite: 30.11.2015 22:13
Tecrübe Puanı: 1065
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Devlet Hastanelerimiz giderek daha mondern bir hale gelmekte bu modernlikten keşke az bişeyde olsa calışan personelde alsa ben bu kadar kaba bu kadar görev bilincinden uzak personel görmedım...
Not : Görevini başarı ile yapan gercek Sağlıkcılara sözum yok...
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MeLody58 Şuan
Son Aktivite: 02.06.2015 17:15
Tecrübe Puanı: 925
![]() ![]() ![]() ![]() |
hastaneye gitmeden 1 gün önce internetten hangi hastane olursa olsun alıyorum gittigimde çok rahat oluyor böle bir uygulama çok güzel ( bu arada komşulara akrabalarada ben internetten alıyorum
) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4586
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Herseyde oldugu gibi saglik düzenimizde bozuk. Modern ülkelerde insanlar önce doktora gider, eger dr. uygun görürse tedavi amacli hastaneye gider. Bizim ülkemizde vatandas muayene amacli hastaneye gidiyor, buda yogunluga ve kalite düsüklügüne sebep oluyor.
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Yiğido
![]() orange58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2009 18:37
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
peri bi randevuda bana alırmısın sana zahmet ölüyorum ):
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MeLody58 Şuan
Son Aktivite: 02.06.2015 17:15
Tecrübe Puanı: 925
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2261
![]() |
bu sistem büyük şehirlerimizde daha önce vardı sivasta olmasıda sevindirci emeği gecenlere teşekürler
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2237
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hayırlı uğurlu olsun ne deyim gelişiyor Türkiye yavaş yavaş...
|
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Tecrübe Puanı: 870
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu tip alanlarda çok yavaş ilerliyoruz ben bu konudan ümitli değilim gene elimize yüzümüze bulaştıracağız.....
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|