|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Numune Hastanesi bünyesinde yaklaşık 2 ay önce oluşturulan ΄΄Sigara Bıraktırma Polikliniği΄΄ne bugüne kadar Türkiye genelinde yaklaşık bin kişinin başvurduğu bildirildi. Poliklinikten sorumlu Başhekim Yardımcısı, Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Şemsettin Sak, polikliniğine başvuran hastalara, sigarayı bırakmaları için verdiği eğitimin ardından sadece 1 defaya mahsus ABD΄den getirilen bir ilaç karışımıyla elde ettiği tek dozluk aşıyı uyguladığını belirtti. Günde 30-40 kişiye sigarayı bırakmaları için tedavi uyguladıklarını ifade eden Sak, sigarayı bırakmak isteyenlerin sağlık karneleriyle hastaneye gelmelerinin yeterli olacağını, sosyal güvencesi olmayanların da belli bir ücret alınarak tedavilerinin yapıldığını söyledi.Tedavi yöntemlerinin birincisinin eğitim, ikincisinin hastalara verdikleri ilaç olduğunu bildiren Dr. Sak, şöyle devam etti:΄΄Yaptığımız ilaç oksit giderici. Yani genel antidot bu. Genel antidot, vücuttaki zehirlenmeye karşı kullanılan bir ilaçtır. Bizim yaptığımız ilacın asla yan etkisi söz konusu değil. Bu antidoksandır. FDA (Amerikan İlaç Dairesi) müsaadesi olan, Amerika΄da kullanılan ilaçtır. Ama en çok hastanın karar vermesi önemli. Binlerce kez şahit oldum, yeter ki karar versin, yeter ki tıbbi yardım alsın, gayret etsin. Buraya gelen 100 kişiden 70-80΄i rahat bırakıyor. Sigara bırakılmayacak bir madde değil.΄΄ Kendisinin daha önce de bu hizmeti verdiğini, gelen yoğun talep üzerine polikliniğin oluşturulması kararı alındığını anlatan Sak, istendiği takdirde dünyada sigarayı bırakmayacak tek bir kişinin olmayacağını belirtti. Türkiye genelinde, aralarında Başbakanlık korumalarının da bulunduğu çok sayıda kişinin bu yöntemle sigarayı bıraktığını ifade eden Sak, şunları kaydetti:΄΄Sigara, insanın sinir sisteminde nikotin bağımlılığı sistemi kuruyor. Uyguladığımız tedavi, sistemi yüzde 70-80 oranında çökertiyor. Ondan sonra dünyanın en iyi ilacı insanın kendi vücudu. Sigara içilmediğinde vücut zaten temizleniyor. Mesela kişi hiç sigara içmediğinde, 8 dakika sonra karbonmonoksit, 24 saat sonra karbondioksit, 48 saat kanda nikotin kalmıyor. Kalp krizi geçirme riski yüzde 40 iniyor.΄΄ ΄΄TÜRKİYE΄YE MODEL OLACAK΄΄ Numune Hastahanesi Başhekimi Dr. İsmayil Yılmaz ise başlattıkları çalışmanın Türkiye΄de ilk olduğunu belirtti. Çalışmalarının Türkiye΄ye örnek olacağını ifade eden Yılmaz, ΄΄sigara çağımızın en büyük hastalığı. İnsanlığın en büyük düşmanlarından birisi. Toplumda da çok fazla sigara bağımlısı var. Bunların tedavisi için sunulmuş bir hizmet΄΄ dedi.Hastaneleri bünyesinde sigara üzerinde çalışan bir hekimlerinin olmasının, bu polikliniğin açılmasında önemli rol oynadığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:΄΄Türkiye΄de bir ilk. Bunu Sağlık Bakanlığı, büyük ihtimalle model proje olarak tüm Türkiye΄ye yayacak. Sigara, insanlığın baş düşmanı, bütün kanser çeşitlerinin altında sigara yatıyor. Bunun için önleyici bir çalışma olarak sigara bıraktırmanın çok önemli olduğunu düşündük, çalışma yaptık. Kent dışından da yoğun talep var. Polikliniğe bugüne kadar yaklaşık bin kişi başvurdu. Talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Sigara bırakma sıklığı oldukça yüksek. Bu bize şevk veriyor, çalışma azmi veriyor.΄΄Dr. Yılmaz, Sivas Valisi Veysel Dalmaz΄ın da polikliniğin kurulmasında ciddi katkıları olduğunu bildirdi. YOZGAT΄TAN 20 KİŞİLİK GRUP GELDİ Öte yandan, Yozgat΄ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Karaçokrak köyünden 20 kişi, Sigarayı Bıraktırma Polikliniğine başvurdu.Köylülerden Nevzat Berk, uzun yıllar sigara içtiğini belirtti.Polikliniği duyunca köyden 20 kişinin Sivas΄a geldiğini anlatan Berk, ΄΄sigara cinsel gücü düşürüyor. Bunun farkına herkes varıyor ama bu illeti bırakamıyorlar. Biz karar verdik, buraya geldik΄΄ diye konuştu. 75 YAŞINDAKİ KADIN, ÇOCUKLARIYLA SİGARAYI BIRAKIYOR Aynı köyde yaşayan 75 yaşındaki Gülsüm Daş da 25 yıldır sigara içtiğini, bir türlü sigarayı bırakamadığını söyledi.Oğullarıyla sigarayı bırakmak için Sivas΄a geldiğini belirten Taş, ΄΄75 yaşındayım. Sigarayı bırakmak istedim, doktora geldim. Doktorum nasihatler verdi. Çok memnun oldum. Artık elime de almam, içmem de΄΄ dedi.17 yaşındaki Ali Berk ise 3 yıl önce başladığı sigaradan erken yaşta kurtulmak istediği için polikliniğe başvurduğunu ifade etti.Yaşının küçük olmasına rağmen sigaranın zararlarını gördüğünü, içmeyen arkadaşlarına göre daha sağlıksız olduğunu belirten Berk, tedavinin ardından bir daha sigara içmeyeceğini söyledi.Polikliniğe gelenlerin, tedavinin ardından ellerindeki sigaraları kırdığı görüldü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
![]() Son Aktivite: 30.11.2015 22:13
Tecrübe Puanı: 1025
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Baş hekim yardımcısının acıklamasına göre 2 ay önce kurulmuş şimdiye kadar yaklaşık Bin kişinin başvurduğunu söylemiş ancak daha sonraki acıklamada ise günde 30 - 40 kişi başvurdugu söyleniyor. Eger bir günde 40 kişi başvuruyorsa günde 2 ayda 2400 kişi eder diyelim ki 30 kişi başvurdu o zamanda 1800 eder
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() titizyiğido Şuan
![]() Son Aktivite: 02.06.2012 23:55
Tecrübe Puanı: 753
![]() |
![]() offfffffffffffffffffffffff.... .......bırakamıyorum şu sigarayı............
![]() |
#4 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2310
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Keşke vücudumuzun içini gösteren özel aynalar olsaydı da insanlar her içtiği sigaradan sonra vücudunda ne gibi hasarlar meydana geldiğini görebilseydi. sağlıklı bir akciğerin ![]() ![]() kanser sonucu ölmüş olan akciğerlerin ![]() ![]() ALLAH(cc) korusun bu hallere düşmeden her ne kadar zor olsada zararın neresinden dönersek kardır. Rabbim büyük sabırlar versin tüm sigara içenlere sigarayı bırakmak için. Amin Amin Aminnnnnnnn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2197
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Daha öncede dediğim gibi Sigara kendi mezarını kazmak gibidir bırakmanızı tüm yüreğimle diliyorum...
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4546
![]() |
![]() Sigarayı bırakmak isteyne her insan bırakabilir öncelikle bu işi beyinde birmek lazım ben 45 sene içtim bu mereti birkac defa bırakmaya uğraştım başarılı olamadım daha sonra kesin kararımı verdim ve 4 senedir sigarayı içmiyorum bundan sonrada bana bunu kimse içiremez şimdi sağlığma kavuştum nefes almanın tadını cıkarıyorumm yediğim içtiğim her şeyin tadını almaya başladım velhasıl yeniden yaşamaya başladım allah diğer sigara içen kardeşlerimede yardım etsin
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
#7 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() srilanka Şuan
![]() Son Aktivite: 07.06.2009 13:23
Tecrübe Puanı: 645
![]() |
![]() gerçktn de çok güzel bir çalışma.arkadaşlar iş insannın kendi iradesinde bitiyor eğer ki kişi kendi iradesine sahip olabiliyorsa bunu pekala başarır ama yok istyorum diyipte içmeye devam ediyorssa bu onun bırakmak istemediğini iradesine hakim olamadığını gösterir.ya aklım almıyor kendilerine zararı olduğunu bile bile içmeye deavam ediyolar ya deli oluyorum.hem kendilerini hemde etraftaki herkesi zehirliyorlar.içicilerin yanındakiler dahaçok zarar görüyolar.DUMAN AVCILARI çok güzl çalışmalar yapıyor yıllardır inşallah tüm içiciler bırakırda bizlerde biraz rahat nefes alıp veririz...ençokta ramazan ayını seviyorum çünkü hemen hemen herks oruç tuttuğu için dışarda rahat dolaşabiliyorum.yolda yürürken bile sigaranın kokusundan rahatsız oluyorum.tek dileğim sigaranın herkes tarafından bıraklıması............
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabiha Serin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2014 18:16
Tecrübe Puanı: 839
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() LÜTFEN SİGARASIZ YAŞAMDA SOLUK ALALIM.
SİGARAYA HAYIRRRRR... Bir zamanlar az da olsa bende sigara kullanıyıordum. Sağlığıma zarar verdikten sonra terkettim. Lütfen sağlığınıza zarar vereceği günü beklemeden bırakınız. Sonra kaybettiğiniz sağlık asla yerine gelmiyor. Sigaranın bende zararlarını gördüm ve onun sayesinde Astım oldum ve halen çekiyorum acısını. .Şimdi ise sigara olan ortamda olamıyorum. Sigaraya olan nefretimi mısralarımda anlattım. GİT BAŞIMDAN SİGARA adlı şiirmi sizlere paylaşmaktan onur duyarım. GİT BAŞIMDAN SIGARA Bir zaman dost idik dostça beraber Yüzümdeki çizgi bu harabeler Sağlık gitti elden senden ne haber Durma git başımdan git be sigara Mevsimler değişti bense karardım Derdime bin türlü çare aradım Defolup git diye az mı yalvardım Durma git başımdan git be sigara Kapanmaz bir daha açtığın yara Hem sağlığım aldın hem cepten para Umutlarım artık dünyam kap kara Durma git başımdan git be sigara Nefretim sözüm çok tarif edemem Eşime dostuma gelme istemem Artık dayanamam kahrın çekemem Durma git başımdan git be sigara Bir zaman su diye zehir içerdin Gençliğimi alıp benden geçirdin Sihirbaz mı nesin nasıl becerdin Durma git başımdan git be sigara Duysun cümle âlem duysun erenler Şu yalan dünyadan gelip geçenler Beni ibret alsın zehir içenler Durma git başımdan git be sigara SABİHA SERİN Şair Araştırmacı Yazar SİVAS sabiha_serin@mynet.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MeLody58 Şuan
![]() Son Aktivite: 02.06.2015 17:15
Tecrübe Puanı: 885
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Senden baska ne varsa x 2
Terkettim birer birer Affet beni sevgilim Seni kirdiysam eger Gece hayatim bitti Kadehi yere attim Beni kutlamalisin Sigarayi biraktim Gece hayatim bitti O sayfayi kapattim En sonunda basardim Sigarayi biraktim Kurtuldum meyhanenin Mey kokan havasindan Hor gördügün herseyi Çikardim hayatimdan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() Merkez_Alperen Şuan
![]() Son Aktivite: 11.09.2012 11:23
Tecrübe Puanı: 674
![]() ![]() |
![]() ulan şu sigarayı çıkaran kızıldereliler bi elime geçse varyaaa
![]()
![]() |