|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Tecrübeli Yiğido
![]() HARBİKIZ Şuan
![]() Son Aktivite: 16.07.2014 10:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Kaynak: Canlı Yayın\ TRT2 / Tarih/Saat: 07 Haziran 2009 Pazar, 13:11:24 / Link : [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() Başbakan Erdoğan ağırlıklı olarak Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesi konusuna değindi. Erdoğan pratisine yöneltilen hakaretlere de yaptığı konuşmasında sert bir dille cevap verdi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları; ÇETELERLE, MAFYA İLE MÜCADELE EDİYORUZ Başbakan Erdoğan : Bu ülkenin malına göz koyanlara biz prim vermedik. Yolsuzluk yoksulluk ve yasaklar bu milletin hakkı değil dedik ve mücadele ettik. Çetelerle de aynı şekilde mücadele ettik. Enflasyon yüzde 30'du şimdi yüzde 5. Biz mafyalarla çetelerle mücadele ediyoruz. Ana muhalefet ne diyor ben onların avukatıyım diyor. Biz milletin avukatıyız farkımız bu. Ekmek, iş, aş önemli dedik. Ama aynı zamanda demokrasi, laiklik, sosyal devam dedik. Yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları milletimizin yakasından düşürüyoruz. Milletimiz siyasetin metahı olmaktan çıktı siyasetin özdesi haline geldi. Statikocu anlayışı devirerek yeni fikirleri ilkleri hayata geçirerek tarihi rekorlara imza atarak milletimizin gönlünü fethettik. Gönülden gönüle köprüler kurdur. Her geçen gün daha da büyük hareket haline geldik. Dünya tarihinde örneğine nadir rastlanan bir hale geldik. Şunu asla unutmayın. Bu millet bizden çok daha fazlasını bekliyor. Bu aziz millet çok daha uzun süre bizden gerçekten büyük eserler bekliyor. Milletimizin yegane umudu olarak uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Şu ana kadar yaptıklarımız çok önemli. Biz geleceğe bakıyoruz. Bütün teşkilatımın şu coşkusunu, azmini en üst seviyede muhafaza etmesini bilhassa sizlerden istiyorum. Bizler makamlara değil hizmete talim olduk. Bizler şahsi menfaatlere değil, milletin menfaatlerini yüceltmeye talim olduk. Bize durmak duraksamak, rehavet yok. Millet bizden bu emaneti alıncaya kadar aşkla azimle bu aziz hizmete devam edeceğiz. Bizi en hassas olduğumuz mevzulardan güya yaralamaya çalışıyorlar. Bu oyunlar karşısında bu tavır karşısında bu kara siyaset karşısında tüm teşkilatlarımızın uyanık olması gerekiyor. Sizlere merhum Nasrettin Hoca'nın bir fıkrasını anlatmak istiyorum. Adamın biri uzun zamandır alamadığı borcunu almak için hocaya gelmiş. Hoca adama yakındaki çorak tarlayı göstermiş, Bak demiş şu çorak tarlayı görüyor musun. Ben orayı sürüp diken sürecem. Dikenler büyüyecek koyun sürüleri oradan geçecek. Koyunların yünleri dikenlere takılacak yünleri toplayıp eğirip iplik yapacağım kazak öreceğim ve pazara götürüp satacağım. Kazandığım parayla da senin borcunu ödeyeceğim. Adam gülmüş, Hocada seni seni demiş. Peşin parayı görünce tabi gülersin demiş. Muhalefetin hayal gücü Nasretin hocayı geride bırakıyor. Bak Suriye temizledi 2014'e kadar bizimde temizlememiz gerekiyor. Sınırda 200 metre bir güvenlik şeridi var ki bu da TSK'ya ait. Muhalefet ne dedi? TARIMA AÇILACAK ALAN SADECE 216 KİLOMETREKARE Ortada fol yok yumurta yok bunlar omlet yapıyorlar. Bu yasanın neresinde İsrail var diye soruyorsunuz sizin niyetinizde var diyorlar. Nereden biliyorsunuz bizim niyetimizi. Kıbrıs adası 9251 km. İki kıbrıs 18 bin 502 kilometrekare. Ne alakası varya daha nice yalanlar. Şimdi NAMSA dediler. NAMSA'da olsa Mahkemeye gideceğiz diyorlar. Biz milletimizin menfaatlerini hiçbir zaman lehimize olmayacak birşeyle bugüne kadar değerlendirmedik. Sizin zamanınızda da toprak satıldı yabancılara. Siz satınca birşey olmuyorda AK Parti yapınca niçinrahatsız oluyorsunuz? Sen Sultan Abdülhamid Han'ın ruhuyla ne zaman hareket ettin ki onun düşündüğü dünyasıyla şimdi hareket edeceksin? Onları bize anlatma biz onları senden çok iyi biliriz ve uygulamasını da çok iyi yaparız. Türkiye'nin sınırında Suriye var İsrail yok. Biz hiçbir zaman İsrail'in o planlarına prim vermeyiz. Onu dört dörtlük anlamda yönetecek bir anlamda yönetcek bir iktidar vardır. Bu iktidar geçmiş dönemlerin iktidarından çok farklıdır. Hırsla hırçınlıkla hareket ettiler hatta meclis kürsüsünün önünü işgal edecek kadar işi ileri götürdüler. Bunların tek anladığı şey döner bıçağı, yumruk silah. Bunların geçmişleri de böyledir. ON YILLAR BOYUNCA FİLİSTİN İÇİN NE YAPTINIZ? Şimdi ben tekrar soruyorum Siz Filistin davası için ne yaptınız? CHP, MHP ne yaptı? Diğerleri ne yaptı? Bölgede barışı sağlamak için hangi adımı, hangi açıklamayı yaptınız. Diyorlar ki bizim İsrail'le anlaşmamız yok. Gizlilik ibaresi olduğu için şimdi açıklayamam ama bir sürü anlaşmanız var. Ben MHP'nin vekilleri gibi elimde evrakla meclis kürsüsüne çıkamam. Gazze'nin üzerine bombalar yağarken siz nerelerdeydiniz? Ben Davos'ta son derece insani bir tavır ortaya koydum. CHP'nin milletvekilleri ağlamaya başladı. İsrail ile ilişkilerimiz ne olacak? Monşer eskileri. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı İsrail Cumhurbaşkanı'nın karşısında hakaret etmekten çekinmediler. Şimdi kalkmış bizi eleştirecek kadar hadlerini aşıyorlar. EN FAZLA TOPRAK SATIMI ÜÇLÜ KOALİSYON DÖNEMİNDE OLDU DSP, MHP, ANAP döneminde 4 milyon 582 bin vatan toprağının satışını gerçekleştirdiler. Tapu sicil kayıtlarıyla söylüyorum. Biraz tutarlı olmak lazım. 4 milyon vatan toprağını satarken sesiniz çıkmayacak. Ortada hiçbir şey yokken bizi ihanetle, hıyanetle suçlayacaksınız. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu sorarlar adama sorarlar. HÜKÜMET EMİN ELLERDE KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN Hiçkimsenin endişesi olmasın, hiçkimsenin zihninde soru işareti olmasın. Bu parti milletinin zararına olacak hiçbir adımı atmadı atmayacaktır. Kimileri hükümetlerin gölgesinde servetlerine servet katarken Çorum, Kayseri gibi illerimiz kendi ayakları üstünde durmaya çalıştılar. Devletin kapısına gidipte devletin yükü olmayıp devletin yükünü aldılar. Dünya Kayseri'yi takdirle izliyor. Elde ettiğimiz başarı sizlerin başarısıdır. Bize düşen sizlere destek olmak, yolunuzdaki engelleri temizlemek. Bize düşen ekonomi politikalarını uygulamak. Biz sadece seçim zamanında meydanlarda buluşan parti değiliz. Bugüne kadar birçok arkadaşlarımız hizmet verdiler. Türkiye genelinde belediye ve il genel meclislerinde toplam kadın üye sayımız 660 diğer siyasi partilerin tamamı kadın üyelerimizin yüzde 50'si kadar değil. Hani bunlar değer veriyorlardı. Bunların hepsini topla bizimkinin yarısı kadar yok. Olan ortada. Ben diyorum ki ana kademe, kadın kolları, gençlikkolları daha fazla çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız bütün yapılan hizmetleri hep birlikte anlatacağız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Tecrübeli Yiğido
![]() HARBİKIZ Şuan
![]() |
![]() ne olacak bu hırs böyle.......
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1206
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, dünyada 55 ülkenin topraklarındaki mayını temizletmek için kendi silahlı kuvvetlerini kullandığını söyledi.
Bazı ülkelerin de bu konuda Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı olan ve kar gütmeyen sivil toplum örgütlerini tercih ettiğini kaydeden Öymen, ancak Türkiye'de yap-işlet-devret modeliyle mayın çıkarılmasının öngörüldüğünü söyledi. Öymen, ''Dünyada bizden başka topraklarını mayından temizletmek karşılında işletme hakkı veren ülke var mı?'' diye sorarak, şöyle konuştu: ''Bir ülkenin topraklarındaki mayını temizletmesi için kanun çıkarması gerekmiyor. Ama AKP Hükümeti mayınları temizleyen firmaya toprakları 44 yıl işletme hakkı vereceğini söylüyor. Sayın Başbakan'dan özür dileyerek AKP diyoruz. Mayından temizlenen topraklarda tarım yapan ülkeler var, bu topraklarda yerleşim birimleri kuran ülkeler var. Ama mayın temizleme karşılığında burayı bir tarımsal işletme olarak veren ülke yok. Bunun sonucunda ne çıkıyor? Demek ki bu kanunun amacı, mayınları temizletmek değil. Bu kanunun esas amacı, o bölgedeki toprakları bazı firmalara çok uzun vadeli vermek. Tartışmaların özü bu. Bu topraklar, orada yaşayan köylülerin atalarının toprağı. O toprakları bu köylülere vereceksin, onlar işletecekler, siz de devlet olarak destek sağlayacaksınız. Bizimkiler orada işçi olacakmış, istihdam yaratılacakmış. Yani başkası toprağa sahip olacak, bizim kendi Hasan, Osman, Mehmet de orada işçi, ırgat olacak. Sizin devlet anlayışınız bu mu?'' Konu tartışılırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olağanüstü bir öfkeye kapıldığını belirten Onur Öymen, Başbakan'ın bu vesileyle yaptığı konuşmada kendinden önceki cumhuriyet hükümetleri, yabancılara karşı faşizan yaklaşım sergiledikleri şeklinde suçladığını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, Başbakan'ın eleştirilerinde kendilerini de İsrail karşıtı olmakla suçladığını ifade edere, şöyle devam etti: ''Bu ülke Japonya da olsa aynı tepkiyi gösterecektik. Çünkü bizim politikamızın esası, toprakların orada yaşayan insanlara verilmesi. Siz kendiniz, daha 3 gün önce İsrail Cumhurbaşkanı'na 'Siz adam öldürmeyi iyi bilirsiniz' derken, bugün İsrail'e 'Mayın temizlemesini iyi bilirsiniz' diyorsunuz. Bunları anlamak mümkün değil. Kendi geçmişimizi bu kadar ağır ifadelerle suçlamak son derece yanlıştır. Hiçbir ülkenin hükümeti kendi geçmişine hakaret etmez. Topraklarımızı yabancılara peşkeş çekmek büyük hata olur. Bunu kamunun gözünden kaçırarak yapıyorlar. Biz bunları söyleyince başbakan öfkeye kapılıyor. Eleştirilere olağanüstü tepkiler gösteriyor.'' Teşvik paketi Yeni teşvik paketi konusuna da değinen Onur Öymen, aylardan beri ekonomik kriz dünyayı kavururken, bütün ülkeler köklü ekonomik tedbirler alırken, Hükümetin neden bu kadar geç kaldığını anlayamadıklarını söyledi. Öymen, Başbakan'ın hâlâ ''Ekonomik kriz teğet geçiyor'' dediğini dile getirerek, şunları kaydetti: ''Başbakan, 'Bizim millette çok para var' diyor. Millet derken kendi yandaşlarını mı kastediyor? Millet dediğiniz kendi yandaşlarınız, sizin iş kurduğunuz, ihale verdiğiniz insanlar ise belki onlarda çok para olabilir. Seçim döneminde verdiğiniz 150-200 TL ile insanlar bütün hayatlarını sürdüremezler. Sizin verdiğiniz, kömür ve gıda paketleriyle bu insanlarının yaşaması mümkün değil. 'Türk milletinin cebinde para var' demek milletle alay etmektir.''
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2195
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ON YILLAR BOYUNCA FİLİSTİN İÇİN NE YAPTINIZ?
Şimdi ben tekrar soruyorum Siz Filistin davası için ne yaptınız? CHP, MHP ne yaptı? Diğerleri ne yaptı? Bölgede barışı sağlamak için hangi adımı, hangi açıklamayı yaptınız. Diyorlar ki bizim İsrail'le anlaşmamız yok. Gizlilik ibaresi olduğu için şimdi açıklayamam ama bir sürü anlaşmanız var. Ben MHP'nin vekilleri gibi elimde evrakla meclis kürsüsüne çıkamam. Gazze'nin üzerine bombalar yağarken siz nerelerdeydiniz? Ben Davos'ta son derece insani bir tavır ortaya koydum. CHP'nin milletvekilleri ağlamaya başladı. İsrail ile ilişkilerimiz ne olacak? Monşer eskileri. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı İsrail Cumhurbaşkanı'nın karşısında hakaret etmekten çekinmediler. Şimdi kalkmış bizi eleştirecek kadar hadlerini aşıyorlar. çok doğru söyledi kanal d haber spikeri Mehmet ali birand çok ayıp etti diyordu şimdi bazı CHP zihniyetleri seçimi kazanmak için yaptı dediler ama seçimdede milet gösterdi bu seferde dediler Bir takım hükümet karşıtları medya AKP ye miletten uyarı çıktı diye komedi filmlerini andıran şeyler çıkardılar...
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() Olay filistin değil, olay Türkiye'nin toprakları başbakan gibi sizde konuyu saptırmayınız... Bundan 4 sene önce bu ihale israile verildi ve iptal edildi... Ben sorarım şimdi Başbakana İsrail nasıl kuruldu biliyor mu??? 2 kıbrıs adası kadar yeri İsrail'e 2005'te vermeye nasıl gönlü razı oldu???
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() titizyiğido Şuan
![]() Son Aktivite: 02.06.2012 23:55
Tecrübe Puanı: 751
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Tecrübeli Yiğido
![]() HARBİKIZ Şuan
![]() |
![]() ak partinin icraatlarının %90 nını beğenmiyorum. (hiç bir parti üyesi ve sempatizanı değilim)..............
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yiğido
![]() ![]() Alperen. Şuan
![]() Son Aktivite: 19.08.2009 18:16
Tecrübe Puanı: 606
![]() |
![]() Muhalefetin bir çözümü olmadıktan sonra konuşsa ne yazar laf kalabalığı olur anca....
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() çözüm önerisi askere temizlet, teçhizatını geliştir, eğit ve temizlet... Orayı 44 yıllığına verdiğinizde edeceğiniz kar zaten kendisini amorti ediyor 10 yılda... Olmadı mı ver parasını temizlet... Gelsin yine aynı şirket temizlesin sonra işin bitti kardeşim hadi çık de gönder ne işi var 44 yıllığına bırakıyorsun... 3-5 sene sonra bakalım AKP kalacak mı??? Nasıl oluyor da sen 44 yıllığına o kadar büyük bir toprak parçasını verebiliyorsun???Alperen al sana muhalefetin çözümü... Tek taraflı okursanız adamların çözümlerinide bilmez anca konuşuyorsunuz dersiniz...
titiz gardaşım aynı zamanda aklın yolu birdir diye bir söz vardır... Senin aklın ayatıyor mu herhangi bir yabancı ya da yerli bir özel kuruluşun gelip temizleyip sonra 44 yıl oraya sahip olması??? Doğru bir tercih mi cidden merak ediyorum bu konudaki görüşünü... İsrail misrail farketmez kim olursa olsun gelip temizleyip sonra 44 yıl kalması doğal mı orada?? AKP'nin ulaştırma bakanlığı haricinde hiçbir icraatini beğenmiyorum çünkü benim dünya görüşüme ters ben gelsem benim icraatlerimide siz beğenmezsiniz bundan doğal birşey yok... Havayolları özel şirketlerin gelişmesini sağlaması, karayolları ağının geliştirilmesi (Yöntem yanlış ama yapılıyor) ve hızlı tren geçte olsa yapılması önemli.
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() titizyiğido Şuan
![]() Son Aktivite: 02.06.2012 23:55
Tecrübe Puanı: 751
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çarşaflı partililer CHP rozetlerini iade etti | ErdalGüler | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 31 | 24.05.2011 09:07 |
bilgisayarla iLqili 100 konu.. | selocan58 | Bilgisayar ve İnternet Dünyası | 3 | 04.07.2009 15:32 |
Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek | seva | Hamur İşleri | 10 | 22.03.2009 12:45 |
SİVASSPOR,YILMA DEVAM kimseden daha küçük değilsin. | atlantis | Spor Haberleri- Sivas Amatör Takımları - Diğer Sporlar | 2 | 05.03.2009 10:45 |
Dev ArŞİv Gİrmeyen PİŞman | selocan58 | Full Program Download | 2 | 22.12.2008 22:46 |