|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Tecrübeli Yiğido
![]() HARBİKIZ Şuan
![]() Son Aktivite: 16.07.2014 10:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() PKK bir terör örgütüdür’ desinler
Başbakan Erdoğan, DTP’lilere ne zaman randevu vereceğini açıkladı.. 09 Haziran 2009 / 09:19 İLGİLİ HABERLER Erdoğan: ''Ebediyete kadar açıklamam'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Siz bir bölücü terör örgütünün silah bırakmasıyla güvenlik gücünün silah bırakmasını aynı teraziye nasıl koyarsınız?” dedi. Recep Tayyip Erdoğan, ATV’de yayınlanan “Başbakan’la Gündem” adlı programda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Son dönemde üzerinde en çok durduğumuz konu Kürt konusu, sayın Cumhurbaşkanı ve siz de yaptığınız bir çok açıklamada Kürt meselesinin çözümünde çok önemli bir noktaya gelindiğini vurguladınız, belirtiniz. Bu nokta nedir? Daha önceki çözüm girişimlerinden ve imkanlarından daha fazla bir şans bugün nedir. Bu konuda bundan sonra yakın dönemde çok farklı bir oluşum kendisini gösterecek mi?” biçimindeki soru üzerine Erdoğan, “Şimdi her şeyden önce 2005’te Diyarbakır’da benim bu konuyla ilgili bir açıklamam oldu. Şimdi Kürt açılımı konusunda; bunlar bizim vatandaşlarımız. Burada herhangi bir ayrımı düşünmemiz kesinlikle mümkün değil. İktidarımız döneminde attığımız adımlarla, gerek orada kimlik siyasetine yönelik onun tanınması, gerek kültürel noktadaki yaklaşımımız, mesela anadillerini öğrenme noktasında kursların açılması vesaire... Mesela yeni şu anda Bakanlar Kurulu kararını da çıkartıyoruz. Cezaevlerinde kendi dilleriyle eşleriyle, çocuklarıyla vesaire görüşebilme imkanının getirilmesini de getiriyoruz Bakanlar Kurulu kararıyla” diye konuştu. “Bu yasak mıymış?” şeklindeki soru üzerine de Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef öyleymiş. Onun adımını da atıyoruz. Bunun dışında işte TRT Şeş yayınları 24 saat devam ediyor. Bütün bunların yanında bölge ile ilgili tarihinde görmediği sosyal ekonomik destekleri bu dönemde gördü ve görmeye devam ediyor. Şimdi tabii bunların yanında devletin bütün kurumlarının bu noktada bir uyum içerisinde olması. Benim bir Kürt kökenli vatandaşımın devlete giremeyişi gibi bir şey söz konusu değildir. Her zaman söylüyorum; benim partimin içerisinde bir defa şu anda hiçbir siyasi partide olmayan milletvekili arkadaşlarım var Kürt kökenli. Bunlar benim partimde, benimle beraber çalışıyor, bölgeye tüm insanlarımıza hizmet etmek için. Böyle bir ayrım söz konusu değil ve bu ayrımı tahrik eden bazı merciler var. Ben bunun ağırlıklı olarak içeride olduğuna da ihtimal vermiyorum. Bu dış kaynaklı da olabilir. Çünkü bir dağda yapı var, bir de siyasi bir yapı var ki, siyasi yapı içte ve dışarıda var. Şimdi bu bir gerçek. Şöyle bir yaklaşımı niçin düşünmüyoruz; örneğin, bakıyorsunuz bir siyasi parti, ‘PKK 15 gün daha eylemsizlik kararı almakla olumlu bir yaklaşım göstermiştir, diğer taraf da buna karşı bir şey göstermelidir, ortaya bir eylem koymalıdır’ diyor. Şimdi böyle bir şeyi düşünmek çok çok yanlış. Yani siz bir bölücü terör örgütünün silah bırakmasıyla güvenlik gücünün silah bırakmasını aynı teraziye nasıl koyarsınız?” “DTP Eş Başkanı Ahmet Türk’e bu nedenle mi randevu vermiyorsunuz?” sorusuna ise Erdoğan, şu yanıtı verdi: “Şimdi bakın ben çok samimi açık konuşmayı severim. Onu da tekrar söyleyeyim. Ben doğrusu randevu vermeyi düşündüm. Fakat randevu vermeyi düşündüğüm günün ertesinde 10 tane askerimiz şehit oldu. Şimdi düşünün, siz de benim yerime kendinizi koyun. Bir Başbakan olarak o gün 10 tane asker şehit oluyor ve ben kalkıp o gün onlarla böyle görüşmeyi yapacağım. Hiçbir zaman çünkü bölücü terör örgütüne terör örgütü diyemediler ve her zaman adeta avukatlığına soyundular ve savundular. Ardından bir müddet daha geçti. Yine dedik ki şöyle bir sakinleşsin ondan sonra düşünelim. Tekrar bir mayın olayı, 6 tane şehidimiz var. Şimdi yani bir defa böyle bir imkanı, fırsatı, zemini bulamıyorsunuz ki, tam kendinizi belli bir şeye hazırladığınız anda bunlar oluyor. Nasıl oturacak da konuşacaksınız. Meclis’te bile bu tür şeyler gündeme geldiğinde, bakıyorsunuz böyle hemen ayaklanmalar şunlar bunlar filan. Akla hayale gelmez, yani bir mensubu kalkıyor mesela Tayyip Erdoğan’la ilgili ipte sallandırmaktan bahsediyor. Bu tür şeyleri var.” ”PKK BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR, BUNU DESİNLER” Erdoğan, “HAMAS’la diyalog kurmak gibi görmezden gelmek yerine diyalog kurmak daha akıllıca değil mi?” sorusu üzerine, şunları söyledi: “Ben bu paralelliği çok yanlış buluyorum. Her şeyden önce bir defa HAMAS ile PKK’yı aynı yere oturtmak çok yanlış. DTP ile zaman zaman arkadaşlarım görüşmeler yapıyorlar. Kendimi böyle bir şeye hazırladığım anda, nelerin olduğuna bu noktada hazırlıyorum ama buna bir imkan bir fırsat verilmeli. Mesela ben daha başta şunu söyledim; kalksınlar terör örgütü olduğu açık ve ortada. Sizler yoksa kabul etmiyor musunuz? Böyle bir yanlışımız mı var? Kalksın onlar da yani PKK bir terör örgütüdür, bunu desinler. Ama bunu millete diyemiyorlar. Bunu dedikleri anda bir çok şeyin belki de önü açılır. Bunu demek aslında bir tavır. Onlar da söylemleriyle aslında sürece destek olmaları lazım. Ama sürece destek olmuyorlar. Sıkıntı burada başlıyor. Benim bu noktada bir defa bölgeye ve bölge insanına olan yaklaşımım onların çok çok üstünde. Benim böyle bir sorunum yok ki. Ama Ortadoğu’nun veya dünyanın bu noktada farklı sorunları var.” Başbakan Erdoğan bir başka soru üzerine, “Güneydoğu Anadolu’da biz birinci partiyiz. 10 puan fark var. Aynı şekilde Doğu Anadolu’da fark 12 puan filan. Gene biz birinci partiyiz. Geneli söylüyorum. Sadece il bazında Diyarbakır’ı veya birkaç ili çıkarabilirsiniz. Ama biz yine Güneydoğu Anadolu’da bazı illerde yine öndeyiz. Böyle bir durum var. Olayı milletvekili seçimi olarak düşündüğünüzde çok daha farklı bir netice ortaya çıkar” dedi [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4547
![]() |
![]() Bu kepezeler pkk terör örgütü demezler çünki onların maşaları allah sizi bildiği gibi yapsın
![]() |
#3 |
Tecrübeli Yiğido
![]() HARBİKIZ Şuan
![]() |
![]() taviz üstüne taviz ver ondan sonra bekleki adam terör örgütü desin hadi ya, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama.........
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
![]() Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 904
![]() ![]() ![]() |
![]() Ya sev ya tekret.
Bu ülkenin zararı için çalışacaksın anca bebek katılleri olan adileri destekleyeceksın seçimden sonra ülke sınırlarını çizdik diyeceksın sonra bu ülkede yaşacaksın sevmiyorsan begenmıyorsan TerKet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Tecrübeli Yiğido
![]() HARBİKIZ Şuan
![]() |
![]() Yahu adam şehide KELLE desin, askerlik yan gelip yatma yeri değildir desin sonra utanmadan çıkıp DTP'ye ahkam kessin.
önce partisindeki Diyarbakır vekiline ahkam kessin. Hani benim vatanım kürdistan diyen, Ne Mutlu Türk'üm rahatsız olan bölücü söylemlerden bulunan AKP'li vekilden. Ehh bişi diyemez. Ne de olsa AKP + DTP. Birbirlerini tamamlayan güzide partiler. Anca böyle arada çıkış yapıp cahilleri kandırır. Ama birimizde demez ki madem bunu diyorsun niye zamanında DTP'NİN DOKUNULMAZLIKLARINI KALDIRILMASINA KARŞI çıktın.! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2222
![]() |
![]() 3 tane çakal 4 tane köpege köpek diyecek başımız göğemi erecek.deselerr biile ne yazar.dilde der adam sanki öle deyince herşey bitecek.boş işler bunlar gündemi meşgul etmek gündemi degiştirmekten başka bişey degil.onlar desede demesede pkk bir terör örgütü madem o kadar sıkıyosa temizlersiniz.tabi temizlemek isteyenlerin arasında adınız varsa.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | ||
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2197
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Alıntı:
Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] CANDA ÖZÜR OLMAZ... Konu seva tarafından (10.06.2009 Saat 08:34 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klimasuyu Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 01.05.2009
Tecrübe Puanı: 1452
![]() |
![]() Alıntı:
biz doğru anlıyoruz da sen bunu nerden çıkardın ... Başbakanın söylediği cümle şu, bir kelime bile saptırılmamıştır: BAŞBAKAN Erdoğan'ın, 7 yıl önce AKP lideri sıfatıyla Avustralya'da katıldığı bir radyo programında kullandığı, 'Ben düşüncelerimden dolayı hapis yattım. Sayın Öcalan, aldığı kellerin hesabını veriyor'demişti... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2197
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klimasuyu Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 01.05.2009
Tecrübe Puanı: 1452
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İSLAMA GÖRE REENKARNASYON | o diyarın aşığı | İslami Soru - Cevap | 1 | 09.07.2009 01:51 |
bilgisayarla iLqili 100 konu.. | selocan58 | Bilgisayar ve İnternet Dünyası | 3 | 04.07.2009 15:32 |
İRAN : İSRAİL GAZZE'YE TEKRAR SALDIRACAK | yiğidoturan | Serbest Kürsü | 6 | 24.01.2009 11:54 |
Türk Ordusuna Övgüler | selocan58 | Serbest Kürsü | 0 | 24.12.2008 05:40 |
ISMI ANILMAYAN ELÇILER | seva | Peygamberler Tarihi | 1 | 14.12.2008 20:20 |