Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 31.07.2009, 12:04   #1
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47

Tecrübe Puanı: 734 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart 'Takkeli Veysel' kaldırılıyor

'Takkeli Veysel' kaldırılıyor

Turizm Bakanlığı Şarkışla’daki ’Takkeli Veysel’ heykelini kaldırma kararı aldı. Bakanlık, fötr şapkalı yeni bir Aşık Veysel heykeli koyacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bulunan ‘’Takkeli Veysel’’ heykelini kaldırma kararı aldı. Bakanlık, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü işçeye, fötr şapkalı yeni bir Aşık Veysel heykeli koyacak.

Aşık Veysel Şatıroğlu anısına ilçede her yıl düzenlenen Aşıklar Bayramı kapsamında yeniden düzenlenen heykel, başında takke bulunduğu gerekçesiyle tartışmalara yol açmıştı. Bazı Alevi derneklerinin de tepki göstermesi üzerine mevcut heykelin yenisiyle değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Halen Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bahçesinde yer alan ve Veysel’i başında fötr şapka ile saz çalarken gösteren yeni heykel, Şarkışla İlçesine gönderilecek. ‘’Takkeli Veysel’’ heykeli ise depoya koyarak sergilenmeyecek.

AZERİ SANATÇI YAPMIŞ

Tartışılan heykeli Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Azeri kökenli İsmail Hüseyinov’un yaptığı belirlendi. Siparişi Şarkışla kaymakamlığının verdiği ve Kaymakamlık yetkililerinin, fötr ve takkeli olarak çalışılan iki ayrı eskizden takkeli olanının tercih ettikleri bildirildi. Hüseyinov, 2000 yılından itibaren Erciyes Üniversitesi’nde görev yapıyor.

Habercem...
Alt 31.07.2009, 12:14   #2
HaZaN
Usta Yiğido

HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36

Tecrübe Puanı: 2311 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: 'Takkeli Veysel' kaldırılıyor

Şunu baştan adam gibi yapsalardı da medyaya alet olmasalardı olmazdı demi , güzel bir karar almışlar sevindim.

Paylaşım için teşekkürler kardeş
Alt 31.07.2009, 13:58   #3
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1059 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

nur içinde yat veyselim, bu millet senden razı , bıraktıklarından , eserlerinden, anlayışından , hoşgöründen herkesin nasiplenmesi dileğiyle

uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece
Alt 31.07.2009, 14:08   #4
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

bu tür yanlışlar son olur inşallah şunu baştan düşünüp güzel birşey yapsaydınızya neyse yenisi şimdiden hayırlı olsun
Alt 31.07.2009, 14:37   #5
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 905 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

Takkeden bile çekiniryonuzya helal olsun size.Takke takıldı ya şimdi laiklik eldende gider he.Sizin derdiniz Aşık Veyselin takke takıp takmamsı değil ki takkenın dini bir şey olmasıdır.
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2009, 15:49   #6
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1059 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

ne güzel yola geliyosunuz cevaplarımı silmeniz önemlideğil yeterki sapkın zihinler düzelsin

önemli değil dememe bakmayın aslında çok önemli ama laf anlamazlara nasıl laf anlatılabilirki

Alıntı:
sivaslıgenç Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Takkeden bile çekiniryonuzya helal olsun size.Takke takıldı ya şimdi laiklik eldende gider he.Sizin derdiniz Aşık Veyselin takke takıp takmamsı değil ki takkenın dini bir şey olmasıdır.
eğer senin dinin imanınla, takkenle , eşarbınla türbanınla, imam hatipinle diyanetinle bir derdim varsa namertim, ama senin inandıkların bana zarar vermesin beni yoksaymasın yeter kardeşim, 70 yıllık veyselin fötr şapkasınıda nasıl ideolojik takke yaparsın ben ona karşıyım

Alıntı:
deliktaşlısalim Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bu tür yanlışlar son olur inşallah şunu baştan düşünüp güzel birşey yapsaydınızya neyse yenisi şimdiden hayırlı olsun
aynı alıntıtyı bir daha yapıyorum sayın moderatör arkadaşım

aynı cevabı yazıyorum ne diye iki gündür verip veriştirdiniz madem bu güzel lafı edecektin diye cevabımı deliktaşlı arkadaşaıma yazabilirmiyimmm müsadenleeeeeeeeee

Konu abircan tarafından (31.07.2009 Saat 15:53 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 01.08.2009, 01:20   #7
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 995 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Doğru karardır , olması gereken yapılıyor extra bir durum yok.
Alt 01.08.2009, 07:56   #8
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Yukaraıdaki yapılan heykeli farklı bir yerde 100 kişi çağırıp bu kim deseniz içlerinden 2 yada 3 kişi ancak bu Aşık Veysel' dir der, ancak "acaba" diye yine tereddüte düşer.
Bence değişim kararı yerinde. Uzaktan bakınca bile bu Aşık Veysel'dir dedirtecek yeni bir heykel olması dileğiyle.
Alt 01.08.2009, 08:13   #9
heartache58
Usta Yiğido

heartache58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

heartache58 Şuan heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.02.2014 13:13

Tecrübe Puanı: 811 heartache58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Ben takkesinde değilim ama gerçekten hiç benzemiyor.Değiştirilmesi yerinde bir karar olur.
heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 01.08.2009, 08:31   #10
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1453 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Bende bir Şarkışla'lı olarak A.Veysel'in fötr taktığını biliyorum....
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)