Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 28.07.2009, 13:31   #1
suzii
Usta Yiğido

suzii - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

suzii Şuan suzii isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.09.2015 17:48

Tecrübe Puanı: 768 suzii FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Schalke 04 ten ilginç marş

Bu yıl piyasaya sürülen Marş'ın sözlerinde Hz. Muhammed'in de Schalke'yi Mavi Beyaz renkleri tuttuğu geçiyor.

Forma rengi Mavi-Beyaz olan Schalke 04´ün kulüp marşının bir bölümünde Hz.Muhammed de renklerin arasında mavi-beyazı seçti" sözleri yer alıyor.

"Mavi ve beyaz, seni nasıl seviyorum", "Mavi ve beyaz, beni terketme" dizeleriyle başlayan dört kıtalık marşın üçüncü kıtasında, Hz. Muhammed ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor: "Hz.Muhammed bir peygamberdi. Futbol oyunundan haberi yoktu. Buna rağmen bütün ihtişamlı renklerin arasından, kendisi için mavi-beyaz´ı seçti.

Arena Stadı´nı dolduran binlerce mavi-beyazlı taraftar, maçların başlamasına az bir süre kala, hep bir ağızdan bu marşı okuyarak adeta stadı inletiyor. Milyonlarca Schalke taraftarının yıllardır diline doladığı marşı, Hans J.König´in 1963 yılında yazdığı belirtilirken, Hz. Muhammed´in mavi-beyaz renkleri tercih ettiğine dair herhangi bir kaynak ya da hadis yer almıyor. Schalke 04´ün resmi internet sitesinde yer verilen ve paylaşım sitelerinde de yer alan marş hakkında, "Hz. Muhammed´in bununla ne alakası var" şeklinde yorumlar bulunuyor. Schalke 04'ün marşının Türkçe çevirisi şöyle:

Mavi ve Beyaz, seni nasıl seviyorum
Mavi ve Beyaz, beni terketme
Mavi ve Beyaz yalnız gökyüzüdür
Mavi ve Beyaz bizim futbolun süsüdür
Bir Krallığımız olsaydı
Schalkelilerin aynısı gibi yapardık
Bütün genç ve güzel kızlar
Mecburdurlar hepsi,
Mavi ve Beyaz`la dolaşmaya
Hz. Muhammed bir Peygamber oldu
Futbol oyunundan haberi yoktu
Buna rağmen bütün o ihtişamlı renklerden
Kendisi icin Mavi ve Beyaz`ı seçti
Gecede bin ateş
Bize bu büyük şans getirdi
Bin arkadaş, beraber ayakta dururlarsa
FC schalke hiçbir zaman batmaz
Alt 30.07.2009, 04:31   #2
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: Schalke 04 ten ilginç marş

marşın sözleri gerçekten ilginç peygamberimizi bu marşa alet etmeleri ayrıca utanç verici birşey ben bunu şiddetle kınıyorum peygamberimizin sevdiği renkler konusunda kesin bi bilgi yok gibi ama beyazı tercih ettiğine dair hadisler olsada bununda ne kadar sahih olduğu bir başka soru peygamberimize saygı gösteren bu şekilde gösteremez ben hem bu marşı hemde bu kulübü şiddetle kınıyorum ayrıca konuyu gündeme alan kardeşimizede sonsuz teşekkürler bu konu açılalı bi kaçgün olmuş galiba bu gece dikkatimi çekti dilerim herkesin dikkatini çeker
Alt 30.07.2009, 07:40   #3
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1452 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Aslında Schalke takımın taraftarlarını severim hem orta da öyle kınanacak bir durumda göremedim ben Salim abi Peygamber efendimize (s.a.v.) hakaret içeren yada müslümanları rencide edecek cümleler değil ...
Ayrıca Salim abi sende diyorsinki Hz. Muhammed (s.a.v.) beyaz rengi severdi ...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.2009, 07:50   #4
Salim58
Moderator

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Alıntı:
metin 0758 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Aslında Schalke takımın taraftarlarını severim hem orta da öyle kınanacak bir durumda göremedim ben Salim abi Peygamber efendimize (s.a.v.) hakaret içeren yada müslümanları rencide edecek cümleler değil ...
Ayrıca Salim abi sende diyorsinki Hz. Muhammed (s.a.v.) beyaz rengi severdi ...
beyaz rengi sevmesi ayrı bi olay marş yapılması ayrı tüm islam alemi kınıyor demekki onlar haksız
Alt 30.07.2009, 07:54   #5
Klimasuyu
Usta Yiğido

İşte niye kınıyor Salim abi ben onu anlamıyorum neden?...

Adamlar kötü bir söz sarf etmiyor ki ...

Konu Klimasuyu tarafından (30.07.2009 Saat 07:56 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.2009, 08:03   #6
Salim58
Moderator

Alıntı:
İşte niye kınıyor Salim abi ben onu anlamıyorum neden?...

Adamlar kötü bir söz sarf etmiyor ki ...
bu marşın türkçe açıklaması yukarda bunu toplu halde stadda söylüyorlar benim kendi fikrim yanlış bana ilahimi söylüyorlar yoksaki yanlış anlamayayım
Alt 30.07.2009, 08:22   #7
Klimasuyu
Usta Yiğido

Alıntı:
deliktaşlısalim Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bu marşın türkçe açıklaması yukarda bunu toplu halde stadda söylüyorlar benim kendi fikrim yanlış bana ilahimi söylüyorlar yoksaki yanlış anlamayayım
Binlerce insan Hz. Muhammed(s.a.v.)'in Peygamber olduğunu ve mavi ve beyaz renkleri sevdiğini söylüyor Salim abi bunun neresi kötü neden kınanıyor ?...
Alt 30.07.2009, 08:49   #8
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2222 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bahsi gecen insan sıradan bir insan degil.Allah'ın "Ey habibim sen olmasan bu alemi yaratmazdım" dedigi bir peygamber.ve peygamberler hayatları boyunca Allah'a hizmet etmişler ve onun emirlerini hem yerine getirmiş hemde insanlıga bu konuda ışık olmuşlardır.Peygamber gibi din gibi hassas konuların böyle saçmalıklara konu edilmesi güzel bir olay degildir.peki neden hz isa demiyorlarda özellikle bizim peygamberimizin adını telaffuz ediyorlar.Kendi peygamberlerini böyle yerde kullanmayan bir toplum acaba bizim peygamberimizi gerçekten sevdigi icinmi konu ediyor?Hoş biz inanmışlıgın verdigi bir gerek olarak Hz isa'yıda konu etseler bu durumdan hoşnut olamazdık zaten.Peygamberimiz "sizlerden birisi bir kötülük gördügünde gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin,yetmezse diliyle düzeltsin,onuda yapamazsa hiç olmazsa kalbiyle bugz etsin.fakat buda imanın en zayıf olanıdır"buyurmustur(tirmizi). ve biz yine 3.yü yapıyoruz!
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.2009, 09:01   #9
Salim58
Moderator

Alıntı:
Binlerce insan Hz. Muhammed(s.a.v.)'in Peygamber olduğunu ve mavi ve beyaz renkleri sevdiğini söylüyor Salim abi bunun neresi kötü neden kınanıyor ?...
marş yapmışlar onlar kadar bu dünyada akıllı insan yokmu birtek onlarmı akıllı
okadar akılları varsa tabi olsunlar da göreyim ozaman ayrıca o renkleri sevdiğine dair bi kaynak varmı yok ben bulamadım bulursan sağlam bi kaynak yazda öğrenelim beyaz renkte rivayetler var onuda sahih bi kaynak olarak bulamadım
Alt 30.07.2009, 09:06   #10
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2222 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Peygamberimizin ( a.s.m) beyaz, siyah, yeşil ve kırmızı renklerden yapılmış elbiseleri çeşitli zamanlar da giydiği bilinmektedir. Ancak çoğu zaman beyaz rengi tercih ettikleri gibi, ashabına da tavsiye etmişlerdir. Kırmızı renk cübbe, hırka ve sarık giydiklerine dair rivayetler vardır.(İbn-i Sa’d, Tabakat I. 451; Buhari, el-Ebed 127 no: 348)

Efendimizin en sevdiği renk beyazdı.Beyaz giymeyi severdi.Ayrıca sadece kırmızı giymeyi men etmiştir.Kadınlar gibi giyinen erkekleri ve erkekler gibi giyinen kadınları lanetlemişti.
Yani beyaz giymek sünnet.şöyle derdi;
"Elbiselerinizin enhayırlısı beyaz elbisedir.Beyaz giyinin ve ölülerinizi beyaz kumaşla kefenleyin"

Ayrıca beyaz elbiseyi dualarındada şu şekilde kullanırdı;

"ALLAH 'ım doğu ile batının arasını açtığın gibi benimde günahlarla aramı aç.Kar ile, dolu ile ve su ile beni günahlarımdan arındır.Beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi beni de günahlarımdan temizle." derdi bu duayı namaza başlarken yapardı.

alıntı
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)