|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 967
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tarım İl Müdürlüğü’nün 2003-2008 yılları içerisinde yapmış olduğu çalışmalar, faaliyet raporları ve tarımsal alanda yatırım yapmayı düşünen müteşebbislere yönelik çalışmaların yer aldığı ‘Sivas Tarımı Yatırımcı Rehberi’ tanıtıldı. Sivas Tarımı Yatırımcı Rehberi’nin tanıtımı ile ilgili düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya gelen Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, Sivas tarımının geldiği nokta ve tarımsal alanda yatırım yapacak müteşebbislere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.Tarımın ülkelerin ekonomik hayatları ve insanların geleceği açısından çok önemli bir sektör olduğunu ifade eden Kaya; “Son dönemlerde Dünya üzerindeki bütün ülkelerin tarıma olan ilgisi artmıştır. Ülkemizde de çok büyük oranda bir potansiyel söz konusu. Bu potansiyeli değerlendirmek ile ilgili bakanlığımız yoğun olarak çalışmakta ve onun aşağıdaki teşkilatı olarak bizler, bulunduğumuz illerde, yerlerde ülkenin çiftçisine faydalı olmaya çalışıyoruz." dedi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın da tarımsal kalkınma alanında önemli çalışmaları bulunduğunu, taşra teşkilatlarında ise müdürlüklerin yöre çiftçisine faydalı olmaya çalıştığını belirten Kaya, tarımın çok önemli olduğunu, bünyesinde barındırdığı istihdam kaynağı ile de sosyal bir sektör niteliğini taşıdığını ifade etti. 583 MİLYON TL TEŞVİKLİ PİRİM DESTEĞİ Sivas tarımına 2003-2008 yılları içerisinde yaklaşık 583 milyon TL teşvikli pirim desteği adı altında yatırım yapıldığını söyleyen Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, "Yine kırsal kalkınma yatımları ile tarımsal üretimin teşvik edilmesi, üretilen ürünlerin ambalajlanması, paketlenmesi ve depolanmasıyla ilgili çok büyük çalışmalarımız var. Sadece proje bedeli olarak 17 milyon TL ve 8,5 milyon TL hibe olarak yine karşımıza çıkmakta." dedi. "BU BİR YOL HARİTASI" Bulundukları her platformda Sivas’ta tarım konusunda önemli bir potansiyelin var olduğunu anlattıklarını belirten Kaya, özellikle Sivaslı olup da başka illerde farklı hizmet kollarında faaliyet gösteren kişilerin mutlaka tarımsal yatırım yapması gerektiğini söyledi. Bunu sağlama adına Türkiye’de ilk kez ‘’Sivas Tarımı Yatırımcı Rehberi’’ hazırladıklarını ifade eden Kaya; "Bu rehber içerisinde 2003-2008 yılları içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar ve aynı zamanda bir yatırımcı Sivas’ta tarımsal faaliyet adına yatırım yapmak istediği zaman, Dünya ve Türkiye tarımı ile ilgili veriler Sivas’ın kendine has tarımsal verileri mevcuttur. Bu bir yol haritası. Bir üretici herhangi bir konuda yatırım yapmak istediği zaman şu yol haritasıyla çok rahat bir şekilde yatırım yapabilir." şeklinde konuştu. Teşvik Yasası kapsamında hazine arazilerinden faydalanmayı kolaylaştırmak için Sivas’ın hazine arazilerinin envanterini de çıkardıklarını belirten Kaya, Sivas’ta bitkisel ve hayvansal üretim yapılabilecek çapta, 250 dekar ve üzerinde, toplam 2 bin 23 adet hazine arazisinin belirlendiğini kaydetti. Kaya, bu alanlarda üretim yapacak müteşebbisleri kente beklediklerini ve Türkiye’de ilk kez hazırlanan bu çalışmanın diğer kentlere de örnek olmasını istedi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tarıma gerçekten önem vermeliyiz ama malesef veremiyoruz adam gurbette tarlaları memlekette yılda bir gidip tarla parasını alıyor yan cebe koyuyor tarlalar yatıyor bununla tarım gelişecekse çooooook zor gelişir
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1084
![]() ![]() ![]() |
tütün ekme , şeker pancarı ekme , haşhaş ekme , buğday mısır ekme, bio yakıt için ürün ekme kanola vb sen üretme ben sana para vereyim diyorlar ve şehirler kahveler işsiz milyonlarla dolu, ambarlarımız amerikan pirinci ve mısırıyla dolu, hazinemiz 460 milyar dolar borçla dolu ben eşek gibi çalışıp vergi vereyim daha paramı almadan vergisi kesilsin, bu düzen böyle gitmez bu mızrak bu çuvala sığmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzz
|
|
|
#4 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1084
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
dah anasıl tarım yapılsın bu yahudi ve rum tohumları ülkeyi sarmış , yerli tohum kalmamış israil tohumu biber patlıcan domates yiyoruz bu yahudi tohumlarını kovmak lazım milli tohumcuşuğu geliştirip önünü açmak lazım sayın badem bıyıklı yetkili vatan satıcısı deliktaşlı yanlış anlama buradaki yetkili sen değilsin yukarıdaki açıklamayı yapan memur arkadaşa diyorum bıyığı modern görünmek için kestiğine bakma , lütfen sana satşmadım , allah aşkına yanlış anlama sabah sabah daha ilk çayımı içmedim şimli bide senle polemik olsun diye yazmadım , içimi karartıyor memleketin durumu içimi
zaman kısa, dünya herkese yeter, mühim olan insanlık KANIMIZIN KIRMIZISI ALNIMIZIN AKIYLA SİVASSPORLUYUZ Konu abircan tarafından (04.08.2009 Saat 08:53 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |