Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
 
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 19.11.2009, 01:52   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 941 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Sivas'ın 2010 bütçesi 35 milyon TL



Kasım ayı boyunca Sivas’ın yatırım programını ve 2010 bütçesini görüşmek üzere toplanan İl Genel Meclisi Sivas’ın 2010 yılı bütçesini 35 milyon TL olarak belirledi.

Dün gerçekleştirilen oturumda meclis ihtisas komisyonlarından Plan ve Bütçe Komisyonu Sivas kamuoyunun merak ettiği 2010 yılı bütçesini açıkladı.

Uzun çalışmalar sonrasında oluşturulan 2010 bütçesi 35 Milyon TL olarak karara bağlandı.
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Semiha Ekinci, komisyonlarına havale edilen 2010 yılı gelir ve gider bütçesi ile 2011 ve 2012 tahmini bütçeleri üzerinde gerekli inceleme ve çalışmaların yapıldığını söyledi.
İncelenen bütçede gelir ve gider bütçelerinin denkliğine dikkat edildiğinin altını çizen Ekinci, 2008 yılı kesin hesabının ayrık pay miktarının kanun gereği yüzde 20’sinin milli eğitim harcamalarında yüzde 5’nin ise İller Bankası payı olarak ayrıldığının görüldüğünü belirtti.

Ekinci, “2010 yılı bütçesinin miktar belirlenmesinde inceleme sonucu ve olması gereken 2008 yılı kesin hesabı ile 2009 yılı bütçesinin gelir ve giderlerinin gidişatı üzerine 35 milyon TL tahmini bütçenin sağlıklı bir bütçe olduğu kanaatine varılmıştır. Gelir bütçesinin yüzde 81’lik kısmının merkezi idare vergi gelirlerinden alınan pay olduğu, yüzde 8,5’lik kısmın madenlerden alınan devlet hakkı, yüzde birinin kira gelirleri, yüzde 9,5’nin ise para cezaları-irat kayıtları ve diğer satışlar olduğu görülmüştür” dedi.

Gider bütçesi hakkında da ayrıntılı bilgi veren Ekinci, 16 ilçe İl Özel İdarelerine toplam 2 milyon 516 bin TL ödenek ayrıldığını belirterek, “Genel Sekreterlik harcama kalemleri içinde ayrılan 3 milyon 492 bin 450 TL ödeneğin bir milyon301 bin 178 TL’si İller Bankasına verilen pay, bir milyon TL’si merkez ve ilçe köylere hizmet götürme birliklerine ayrılan ödenek, bir milyon 128 bin 272 TL’si vilayetler hizmet birliği payı ile bağlı olduğumuz şirket payları ve ayrıca 63 bin TL’nin de mal ve hizmet alımları olduğu görülmüştür” şeklinde konuştu.

Ekinci, 2010 yılı bütçesinde özel kalem hizmetlerine 985 bin TL, mali hizmetlere 3 milyon 500 bin TL, insan kaynaklarına 5 milyon 251 bin TL, bilgi işlem hizmetlerine 26 bin TL, işletme ve iştirakler hizmetlerine 5 milyon 822 bin 500 TL, destek hizmetlerine bir milyon 520 bin TL, emlak istimlak, kültür sosyal işler, ruhsat denetim cari giderlere 38 bin TL, yazı işlerine 772 bin TL, hukuk müşavirliği ve imar kentsel iyileştirme hizmetlerine 368 bin TL, su ve kanalizasyon hizmetlerine 402 bin TL, tarımsal hizmetlere bir milyon 913 bin TL, plan proje ve yatırım hizmetlerine 6 milyon 386 bin 128 TL ve yol ulaşım hizmetlerine 2 milyon 7 bin 840 TL ödenek ayrıldığını kaydetti.

Ekinci, komisyonları tarafından incelenen 2010 yılı gelir ve gider bütçesinin hazırlanış itibariyle İl Özel İdare ihtiyaçlarına cevap verecek durumda olduğunu ifade ederek, KÖYDES ödeneği ile yatırım bütçesinin ileride daha da artacağını vurguladı. Ekinci, “35 milyon TL gider bütçesi iyice incelendiğinde sektörler itibariyle ayrı ayrı izahı yapıldığı gibi akaryakıt yağ giderleri yedek ödenek yatırımları hızlandırma ödeneği ile ilçe birliklerine ayrılacak ödenekler yatırımlara ilave edildiğinde bütçenin yüzde 56’lık kısmının yatırım ödeneği olduğu görülmektedir” dedi.

Ekinci 2011-2012 yılları tahmini bütçelerinin de kanun gereği yüzde 5 oranında artışlı olarak hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Ekinci’nin raporu okumasının ardından ödenek aktarılan kalemler tek tek meclis üyeleri tarafından onaylanarak karara bağlandı. Toplam 35 milyon TL gelir ve 35 milyon gelirin yer aldığı 2010 yılı bütçesini kabul eden meclis üyeleri bütçenin Sivas’a hayırlı olması temennisinde bulundular.

Sivas Hurdogan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Hizli Erisim


WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:40.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.