Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 14.12.2009, 02:00   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 932 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart 356 Köy Okulu Kapandı

Türkiye’de iç göçün yaşandığı iller arasında ön sıralarda yer alan Sivas’ta yüzlerce köy okulu öğrenci yetersizliği nedeniyle kapandı.

Her yıl yaşanan göç nedeniyle özellikle kırsal nüfusu düşmeye başlayan Sivas’ta bir zamanlar öğrencilerin sesi ile dolu olan köy okulları artık boş binalar haline geldi.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Sivas’ta 356 köy okulu öğrenci yetersizliği nedeniyle kapandı.

Yaklaşık bin 250 köyü, 720 mezrası ile yerleşim yeri bakımından Türkiye’nin en büyük ili olan Sivas’ta yaşanan ekonomik sorunlar ve beraberinde gelen göç en büyük darbelerden birini de eğitime vuruyor.

Köylerde öğrenci sayısı 10 ve 10’un altına düşen okullar bir bir eğitime kapanırken, köylerde kalan az sayıdaki öğrencilerin birçoğu taşımalı eğitim kapsamında başka okullara taşınarak eğitim ve öğretimlerine devam ediyor. Bir kısmı ise eğitim ve öğretimlerine devam edemiyorlar.

Yaklaşık 2 bin üzerinde yerleşim birimine sahip Sivas’ta köy okullarının kapanması ile boş kalan binalar köy tüzel kişiliğine verilirken köylüler bu binaların bir çoğunu kendi gayretleri ile köy konağı, misafirhane gibi sosyal tesislere çeviriyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sivas Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, Türkiye genelinde köy okullarının kapanmaya başladığını belirterek, “Özellikle kırsal kesimde büyük bir iç göç yaşanıyor. Bu göç Sivas’ta da büyük ölçüde yaşanıyor. Bu göçle birlikte köylerde okuyan öğrenci sayısında büyük bir düşüş yaşanıyor. Zaten öğrenci sayısı 10 ve 10’un altına düşen okullar otomatikman kapatılıyor. Sivas’ta 356 köy okulu artık kapatılmış durumdadır” dedi.

Öte yandan köylerde kapatılan okullara rağmen Sivas ve ilçe merkezlerinde yaşanan derslik sıkıntısı ise köyden kente olan göçün derinliğini gözler önüne seriyor.

Köylerde yüzlerce okul kapatılırken, şehir merkezlerine her sene yeni derslikler ilave edilmesi ve yeni derslik taleplerinin gelmesi eğitimde yaşanan çelişkiyi de ortaya koyuyor.

GÖÇ DEVAM EDİYOR

Yıllardır büyük göç veren Sivas’ta nüfus giderek düşerken Sivas’ta göçün önüne bir türlü geçilemiyor.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerinden alınarak hazırlanan Sivas Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’nün rakamlarına göre Sivas’ın genel nüfusu 2004 yılında 728 bin 86 kişiyken bu rakam 2008 yılı sonunda 631 bin 112 olarak kayıtlara geçti. Göçün aynı hızla devam etmesi durumunda ilerleyen yıllarda köylerde okul kalmayacağı kaçınılmaz bir durum olarak gözüküyor.

Sivas Hürdogan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2009, 07:38   #2
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: 356 Köy Okulu Kapandı

çok üzücü bi durum, köylerde yakında kimseler kalmayacak. öğrenci sayısı düşünce, buralara öğretmen atamalarıda yapılmıyor.buda orada kalan çocukların ya il merkezine, yada ilçelere gitmesini mecbur kılıyor, buda velilere ekstra bi masraf çıkarıyor .eskiden köylerde sınıflarda yer bulamazdık şimdi okullar boş çok üzücü bi durum...
Alt 14.12.2009, 14:10   #3
EyüphanAydın
Yasaklı

EyüphanAydın - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

EyüphanAydın Şuan EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.05.2010 11:45

Tecrübe Puanı: 0 EyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer AnblickEyüphanAydın ist ein wunderbarer Anblick

Okulların yollarının kapanması gerçekten çok üzücü . Böyle bir yuvanın yollarının açılması tek temennimiz.
EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.12.2009, 04:46   #4
Türksan
Yiğido
NO AVATAR

Türksan Şuan Türksan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.01.2010 03:19

Tecrübe Puanı: 564 Türksan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Merhaba Arkadaslar,

bende cok üzüldüm Köyler´de okularin kapanmasina.Ama birkac sorum var!!!
Bu durum dünden belli degil sanirim.
Niye bu duruma kadar getirildi????

Siz Sayin Milli Eğitim Müdürü ne yaptiginiz buna karsi???

Sayin Sivas Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner söyledigi cevab´i da bu!
Zaten öğrenci sayısı 10 ve 10’un altına düşen okullar otomatikman kapatılıyor. Sivas’ta 356 köy okulu artık kapatılmış durumdadır.
Cok Yazik Sayin Ali Murat Taner böyle bir cevabi sizden beklememistim.

Selametle
Türksan
Türksan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.12.2009, 09:25   #5
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1297 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Okulların kapanıyor olması ordaki öğrencilerin eğitimsiz kaldığını göstermiyor.Taşımalı eğitimle ya da pansiyonlu okula kayıtları yaptırılmak suretiyle eğitimleri devam ediyor.
Alt 21.12.2009, 02:37   #6
Türksan
Yiğido
NO AVATAR

Türksan Şuan Türksan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.01.2010 03:19

Tecrübe Puanı: 564 Türksan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Ötüken Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Okulların kapanıyor olması ordaki öğrencilerin eğitimsiz kaldığını göstermiyor.Taşımalı eğitimle ya da pansiyonlu okula kayıtları yaptırılmak suretiyle eğitimleri devam ediyor.
özür dilerim.Ben yurtdisinda kaldigim icin,yurdumuzdaki haberleri belki yanlis anlayabilirim.Maksat cocuklarimiz okulsuz kalmasinlar.Eger yazdiginiz uygulanirsa bende mutluyum bu habere.

Selametle
Türksan
Türksan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.12.2009, 19:16   #7
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 14:55

Tecrübe Puanı: 1344 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Köye dönüş projerinin hayata geçirilmesi lazım.

Köylerde sağlık ocağı yok postane yok okul yok. daha da ötesi muhtarlar da şehirlerde oyurmaya başladı.
Taşımalı eğitime son derece karşıyım. 7 yaşında 14 yaşında bebeler sabahın bir vaktinde 10 km yol gidiyor. Bu çocuk derse nasıl adapte olsun. gelişi gidişi kışın yolda kalması. zaten taşımalı öğrenciler diğer öğrencilerden düşük performans gösteriyor.
bakalım bu sorun nasıl çözülecek. iki ucu keskin bıçak
Alt 22.12.2009, 10:14   #8
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Köye dönüş projerinin hayata geçirilmesi lazım.

Köylerde sağlık ocağı yok postane yok okul yok. daha da ötesi muhtarlar da şehirlerde oyurmaya başladı.
Taşımalı eğitime son derece karşıyım. 7 yaşında 14 yaşında bebeler sabahın bir vaktinde 10 km yol gidiyor. Bu çocuk derse nasıl adapte olsun. gelişi gidişi kışın yolda kalması. zaten taşımalı öğrenciler diğer öğrencilerden düşük performans gösteriyor.
bakalım bu sorun nasıl çözülecek. iki ucu keskin bıçak
düşünceleriniz güzelde uygulama nasıl olacak kardeşim.

saydıklarınızın daha fazlası bizim köyde mevcuttu şimdi bakıyorum çoğu gitmiş nedeni köydeki nüfusun azalması .önce buna bi çözüm bulunması gerek okulumuz var ama şimdilik var ilerde oda kapanırsa şaşırmam. çünkü talep olacakki bu gibi yerlerde hizmet versin .eskiden sınıflarda yer bulamazdık şimdi herkese bir masa düşüyor.eskiden aynı masalarda en az üç kişi otururduk..

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)