|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 972
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Aşıkların akordu bozuldu 8 yıldır faaliyet gösteren Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar ve Halk Oyunları Derneğine rakip çıktı. Derneğe kayıtlı bazı üyeler istifa ederek Sivas Âşıkları ve Halk Ozanlar Derneği’ni kurdu Ancak aşığı, ozanı, şairi, halk oyunları ekibi, orta oyun ustaları ile ayrılmaz bir bütün olan kültür mozaiğini temsil edenlerin 2 farklı isim altında birleşmeleri çok da şık durmuyor. Âşık ve ozanların bağlı olduğu dernekten ayrılıp farklı bir dernek açmaları manidar karşılanıyor. Âşıklar Bayramı ya da farklı organizasyonlarda hep bir arada olan âşıkların ayrı baş çekmesi ileride koordinesizliği de beraberinde getirebilir. Dernek binaları neredeyse yan yana olan âşıkların neden böyle bir ikilime girdiği ise merak uyandırıyor. Acaba Kültür ve Turizm Müdürlüğü derneklere farklı mesafelerde mi yaklaşıyor? Yâda derneklere kayıtlı olan kişilerin maddi kazanç bakımından bir kaygısı mı var? Sonuç itibariyle her iki dernekte de aynı faaliyetler yapılıyor mu? Sivaslılar bu soruların cevabını merak ederken âşıkların, ozanların, şairlerin ve halk oyunları ekiplerinin aynı çatı altında olması konusunda hem fikir. Ayrıca yerel yönetimin tepesinde bulunanların da bu konuya ön ayak olarak âşıkları bir araya getirmesi bekleniyor. Sivaspostası |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() |
inşallah düzene girer aşıkların bazıları birbirini çekemiyor ve diğer aşıklarıda etkisi altına alınca durum bu hale geliyor allah akıl versin her iki tarafada.paylaşım için teşekkürler
sivaslılar net.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3382
![]() |
oranın eski bir üyesi olarak meslek taşlarıma bu ayrılmak yakışmadı
aşık diyari baba merhum aşık gul gazinin talebesiyim hocamıda rahmetle anıyorum |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aşık - Ozan - Ozan - Aşık ayrılmaz bir bütündür.En yakın zamandan aynı çatı altında toplanmaları tek dileğim.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3382
![]() |
aşık tek vucuttur ayrı baş çekmez
buna iyi karar verin aşıklar nifak tohumunu tarlaya ekmez aynı çatı altına girin aşıklar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yasaklı
ayten58 Şuan
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23
![]() ![]() ![]() |
inşallah hadi inşallah eyüphancım aradaki nifakı kaldırsalar bence herşey yoluna girecek arayı bozanda emiinim gülşadidir adım gibi eminim çünkü o adam çok fesat öyle böyle değil daha öncede demiştim bizim mahallede oyuran deliktaşlı bir aşığı oğullarıyla birlikte iş dönüşü akşam dövmüşlerdi teklif gelen yere gitmiyceksin diye göz dağı vermek için çünkü adam çok güzel çalıp söylüyordu kendileri böğürüp duruyolar oğullarıda aynısı nefret ediyorum ben değil halkda pek sevmiyor onları.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bencede çift başlı olmak ileride sorunlar yaşatabilir. Sonuçta özü Ozan, Şaiir, Sanat olan bu kurum tek çatı altında olması birlik beraberlik içinde dayanışması gerekirdi.
Umarım bu hatadan döner tekrar birlik olurlar.
|
|
|
#8 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
birlikten kuvvet doğar. neden böyle bi karar alıp ayrılmışlar bi anlam veremedim. kısa zamanda bu yanlıştan dönerlerde tekrar birleşirler. hadi hayırlısı
|
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kolsuz_kerim Şuan
Son Aktivite: 06.03.2012 22:13
Tecrübe Puanı: 826
![]() |
onlar aşıklar birbirlerine dayanamazlar yanlış olduğunu anlarlarda dönerler tekrar bir araya inşh
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() 58Sevda Şuan
Son Aktivite: 04.07.2013 00:40
Tecrübe Puanı: 772
![]() |
Insallah bir araya donerler geri, boyle yapmalari cok mantiksiz bir hareket.. hersey yoluna girmesini diliyorum..
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|