|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1056
![]() ![]() ![]() |
![]() > >> Sevgili Arkadaşlar,
> >> 19 Mayıs Üniversitesinden Veteriner bir Öğretim Üyesinin > >> yakın tarihimize ait bir yazısını aktarıyorum. Yorumumu > >> yazmıyorum ama herkesin yazı ve yazara dikkat ederek kendi > >> kafasında mutlaka yorumlamasını > >> diliyorum. > >> Selam > >> ve sevgilerle… > >> > >> Av.Ömer > >> YASA > >> > >> > >> > > >> Subject: Kezban > >> Date: Sat, 17 Oct 2009 00:56:12 > > >> > >> KEZBAN; > >> SENDEN SONRA ÖYLE OROSPULAR TÜREDİ Kİ..! > >> "Ah > >> Kezban ah, eli öpülesi Kezban" belki de şimdi > >> yaşamıyorsun. > >> Keşke yaşasaydın da görseydin, gerçek orospunun kim > >> olduğunu!! > >> Bu hikâye Malatya da geçer. Bu, bir tercüman > >> eşliğinde eğlenmek için genel eve gelen iki Amerikalı > >> coni ile genelevde çalışan kezbanın hikayesidir!!!! > >> Menderes'in > >> Türkiye'yi 'küçük Amerika' yapmaya > >> çalıştığı günlerde, yani 1955-1960'lı yıllarda > >> yaşanmış gerçek bir hayat hikâyesidir... > >> Malatya'nın en canlı sokaklarından > >> biri de, genelev sokağıdır... > >> Gündüz > >> Cumhuriyet Bayramı kutlanmıştı.. > >> Gece saat 12'ye yaklaştığı sırada içeriye > >> ağızlarında pipo, sarı saçlı, uzun boylu iki kişi ile > >> beraber şık giyinmiş şişman bir adam girdi. > >> Bu iki yabancı, 'uzman' sıfatıyla bir dost > >> memleketten getirilmişlerdi... > >> Bir yıldır yakındaki 15.000 nüfuslu bir Anadolu > >> kasabasındaydılar. > >> Kaymakam kasabada böyle bir şey olamayacağını, arzu > >> ederlerse falanca yerdeki 'Türk pavyon'una > >> gitmelerini tavsiye etmişti... > >> Bunun üzerine iki genç, tercümanlarını da yanlarına > >> alarak önce Malatya'ya, sonra da faytoncunun > >> rehberliğinde buraya gelmişlerdi... > >> Yani Malatya > >> genelevi'ne!.. > >> İlk dakikalarda yadırgadıkları bu yer, git gide > >> hoşlarına gitmişti. > >> Akşamdan beri 25 müşteri savmış olan kezban, gramofona > >> oynak bir plâk koymuş, Kırmızı mayosunun içinde > >> dönüp duruyordu... > >> Yabancılar Kezban'ı seyretmeye başladılar. > >> Sonunda Kezban'ı işaret ederek, tercümanlarına bir > >> şeyler dediler... > >> Tercüman çaça kadın'a; > >> - Mösyöler bayanı istiyor.. > >> Tercümanı duyan kezban adamlara şöyle bir baktı... > >> Sonra; > >> - Müthiş yorgunum anne. Mazur görsünler! > >> Cevap tercüme edilince, yabancılardan uzun boylusu > >> sertleşen sesi ile; > >> - Ne demek?! Böyle yerlerde müşteri reddedilmez! diye > >> diklendi... > >> Kezban hiddetlenerek; > >> - Yorgunum efendim!.. Lâftan anlamaz mısınız siz!? > >> Tercüman; > >> - Bu mösyölerin kim olduğunu bilmiyorsun galiba?! Hem > >> bir orospupu müşterisinin arzusunu yerine getirmeye > >> mecburdur!' Kezban; > >> - Ben orospuyum! Ama bu mösyöler kim olursa olsunlar, > >> arzularını yerine getirmeyeceğim! > >> Diğer kadınlar şaşkın şaşkın ona > >> bakmaktaydılar... > >> Kezban'ı o güne kadar hep para canlısı olarak > >> düşünmüşlerdi!... > >> Tercüman yediği hakareti hazmedememişti; > >> - Senin gibilerinin hakkından polis gelir! > >> - Buyrun efendim, polis iki adımlık yerde! > >> Şişman tercüman dışarı çıktı. Biraz sonra > >> yaşlıca bir polisle içeri girdi... > >> Ecnebilere karşı daima nazik olmayı, onlara kolaylık > >> göstermeyi vazifesinin mühim bir düsturu sayan polis, > >> Kezban'a; > >> - Mösyöler seni çiftetelli oynarken bulmuşlar... Demek > >> ki yorgunluk bahane... Şu halde sebep ne kezban? > >> - Sadece istemiyorum. > >> - Fakat vazifeni unutuyorsun. Sonra senin için fena olur! > >> Genelevin > >> dilberi kezban, âdeta deliye döndü; > >> - > >> Bana hiç bir şey olmaz, polis bey!.. Ben gavurlara > >> orospuluk yapmam polis bey!.. Beni nihayet > >> buradan başka bir yere sürebilirsiniz... > >> Fakat sürüleceğim yer gene Türk ili değil mi? > >> Herkes susuyor, iki yabancı alık alık bakıyordu... > >> Kezban ise yumruklarını sallayarak söyleniyordu; > >> - Ben gavur > >> orospusu değilim, polis bey!... Ben Türk orospusuyum! > >> Diğer kadınlar başlarını önlerine > >> eğmişlerdi... > >> Yaşlı polis ise gözlerindeki ıslaklığı göstermemek > >> için, ağır ağır bahçeye çıkarken kezban hâlâ > >> bağırıyordu; > >> - Ben gavurun altına yatmam, polis bey!.. Ben Türklerin > >> orospusuyum!.. Gâvurun değil!!! > >> Kaderin sillesini yemiş vesikalı Kezban'ın, cılız > >> öpülesi elleriyle ülkemizi işgal eden gâvurlara > >> attığı yaman tokadın hikâyesi... Bu! > >> İşte böyle!.. > >> Bir kaç dolar kazanabilmek için, yabancıların önünde > >> eğilen bütün politikacılarımıza... > >> İş adamlarımıza... > >> Bürokratlarımıza... > >> Medya mensuplarına… > >> Ve keşke İngilizlerin idaresinde olsaydık diyebilen o > >> çok namuslu (!) Hanım kızlarımıza... > >> Velhâsıl, kadın-erkek bütün vesikasız > >> orospularımıza ithaf olunur!.. > >> Ve o şişman > >> tercümanın adı neydi biliyor musunuz? TURGUT > >> ÖZAL!.. > >> > >> Doç. Dr. Mehmet KAYA > >> Ondokuz Mayıs Üniversitesi > >> Veteriner Fakültesi > >> Fizyoloji ABD > >> 55139 - Kurupelit /SAMSUN / TURKEY LÜTFEN ARTI 18 YAŞ OKUSUN İBRETLİK YAKIN TARİH OLAYI
zaman kısa, dünya herkese yeter, mühim olan insanlık KANIMIZIN KIRMIZISI ALNIMIZIN AKIYLA SİVASSPORLUYUZ Konu abircan tarafından (19.01.2010 Saat 13:05 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
![]() Son Aktivite: 15.09.2013 00:22
Tecrübe Puanı: 799
![]() ![]() |
![]() Sacmaligin dik alasi...
Rezilligin en düsük versiyonunu gördük vesilenizle.
![]() |
#3 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Dün akşam bu konuya benzer habertürkte bir tartışma vardı.
12 Eylül Darbesiye birlikte eski siyasetçilerin tümü yasaklananmıştı, hatta sen şu partinin kapısından geçmişsin diye veto edilen o kadar çok kişi varken, eski geçmiş bir hükümette bakanlık bile yapmış birine nasıl görev verildi başbakanlık yolu açıldı? Ona bilmeyerekmi yoksa görmeyerekmi görev verdiler. Bunu acaba kimler istemişti ? Ben bu yazıyı daha evelde okumuştum, ibret alınması gereken bir yazı.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|