Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Bitsin artık bu kavgalarınız,yeter! - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 24.02.2010, 15:45   #1
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16

Tecrübe Puanı: 862 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt
Standart Bitsin artık bu kavgalarınız,yeter!

BİTSİN ARTIK BU KAVGALARINIZ YETER.!

Türkiye’de yaşanan ülke sorunlarının benzerleri yıllar öncede elbette yaşanmıştır ama o yıllardaki sayın yetkililerimizin bir çoğu yaşanan sorunlara çözüm arayışı içinde olmaya asaletle gayret etmişlerdir. Ama son yıllardaki gibi Ülkemizde yaşanan sorunları ve çözüm arayışlarını kavga ile bu denli halka yansıtmamışlardır.

Ne yazık ki son yıllarda şu an iktidarda olan yönetim halkın bütün sorunlarını, sağlığını geçimini, vatandaşın tüm varlığını hiçe saydığı gibi zaten sorunlar yumağında olan halka devamlı negatif enerji vermeye devam etmektedirler. Ülkemizin en saygın mekanı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaşanan söz düelloları, kavgalar, gürültüler, muhalefet partilerine çirkince yapılan laf, söz göndermeler halkın seçerek gönderdiği vekillere hiç yakışmıyor. Ben bir Türk vatandaşı olarak yerel ve görsel basında gözlemlediklerime, okuduklarıma,TV de izlediğim görüntülere inanamıyorum, üzülüyorum ve böylesine çirkin görüntülerin yaşanmasına meydan veren kim olursa olsun şiddetle kınıyorum. TBMM de sandalye kapıp sözüm ona halka hizmet amacı ile giden vekillerimiz vatandaşa hizmet etmeyi unuttular. Artık olumlu haber almak yerine her ekrana baktığımızda “ Acaba bugün mecliste kim kiminle kavga edipte boğaz boğaza girecek”? diye stres ve kınama ile televizyonda haberleri izliyoruz.

TBMM de kavgalar, her haberlerde trafik kazaları, kanlar, yaralılar,soyguncular, sürekli olumsuzluklarla dolu gerilim dolu haberleri , şiddet,silah ve korku dolu filmleri izlerken sinirleri yıpranmayan insan var mıdır acaba? Sonrada halkımızda şiddet ve gerilim çoğaldı diyoruz. Allah aşkına bu güzel ülkemizde hiç mi güzel haberler yok. Elbette ki var. Hiç mi kültür sanat haberleri yok? Var ama her nedense şiddet ve gerilim haberleri ön planda.

Aylardır yazılı ve görsel basında Türkiye’nin sorunlarını değil bizi yönetenlerin meclis ve koltuk kavgalarını üzülerek görüyoruz. İşçiler sokaklarda yatıyor aldırış eden yok. Emekli, memur, işçi,esnaf ekonomik yönden batakta, evine bir kilo et, bir kilo meyve götüremiyor aldırış eden yok. Üniversite mezunu evlatlarımız bile işsiz. Türkiye’de aş yok, iş yok, bazı halkın tencereleri ocakta içi boş takırdıyor. Bazı halk ise kaçırdığı vergiler sayesinde kullandığı sigarayı bile altın kaplama çakmakla yakıyor. İki günde bir araba değişip Arabesk müziği yüksek tonda açıp, çevreye gürültü kirliliği verip, giyindiği markalı elbisenin ardına sığınıp, aslında beyninin içi boş teneke bazı zenginler, kendini adam sanıp yüksekten bakıyor. İnsanlık dışında her şeyi para ile elde edeceklerini sanıyorlar. Diğer taraftan alın teri ile helal kazanan, geçinemeyince zorunlu olarak kredi kartı kullananlar bankalara faiz ödemekten ana borcunu ödemeye para yetiştiremiyor. Banka yetkilileri ise “ Bu yıl gelirimiz üst seviyede çok başarılıyız” diye hava atıyorlar. Vatandaşın aldığı her kuruş faize, vergiye gidiyor. Telekom’dan tutunda kullandığımız her şeyin bedelini bin katı vergi vererek kullanıyoruz. Bir ay boyunca hiç telefon ile konuşulmasa da gelen faturadaki vergi borcu yüzünden artık vatandaş telefonlarını haklı olarak kapattırıyor. Elbette ulus olarak üzerimize düşen vergileri ödeyeceğiz ama canım bu kadar da olmaz ki. Otur vergi, kalk vergi, ısın vergi, yakın da nefes almamızdan ve uyuduğumuz uyku saatinden de vergi istenmez inşallah. Zaten devlet vatandaşın aç kalıp ödediği vergiler ile ayakta değil mi?

Sözün kısası Türk Ulusu karnını doyurmak için aş ve iş derdinde. Zaten sorunlar yumağında ezilmiş, yüzünde gülmeyi unutmuş, çaresizlikten boşanmalar intiharlar çoğalmış. Psikolojik açıdan kötü durumda. Yorgun argın akşam eve geliyor alıyor eline kumandayı.Bir bakıyor ekranda o ona laf söylüyor, o onunla kavgalı, TBMM deseniz hiç yakışık olmayan görüntüler sandalyeler havada uçuşuyor. Vah ki vah diyorum. YAZIKLAR OLSUN.,

Saygıdeğer yetkililerimiz: Artık koltuk sevdasını ve kavgayı bırakıp Türk Ulusunun sorunlarını çözümlemenin zamanı ne zaman gelecek. Vatandaşın sabrı kalmamıştır. Kavgayı gürültüyü bırakıp hizmet ediniz. Sizin halka verdiğiniz gerilim ve halkın sorunları ile ilgilenmediğiniz için intihar ve boşanmalar arttı. Türk halkı aç, susuz ve mutsuz. Geride kalan çocuklar yuvasız, anasız, babasız.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlatmayınız.Türkiye Büyük Millet Meclisi kavga gürültü yeri değil Türk Ulusuna hizmet yeridir.

Hani TBMM ye seçildiğiniz zaman ettiğiniz yeminler haniii..

BİZİ YÖNETENLER BİTSİN ARTIK BU KAVGALARINIZ YETER !

BİZLER KAVGACI DEĞİL, TÜRK ULUSUNA YAKIŞIR BARIŞ SEMBOLÜ, SEVGİ VE SAYGI DOLU, ASİL, YÜREKLİ, SORUMLULUK SAHİBİ, DUYARLI YETKİLİLER İSTİYORUZ.

Kim bilir işte o zaman unuttuğumuz gülmeyi tekrar öğrenirmiyiz acaba?

SABİHA SERİN
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sabiha Serin'e Teşekkür Ediyor...
Alt 24.02.2010, 16:46   #2
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22

Tecrübe Puanı: 824 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Bitsin artık bu kavgalarınız,yeter!

Fazla karamsarsiniz bence...Türkiye´yi öyle bi anlatiyorsunuz ki...hic bilmeyen , gitmeyen dünyanin en fakir,ac, susuz,gariban, kötü ülkesi sanirdi...

Bugün dünlerden güzel, yarinlar da bugünlerden iyi olacak Ins.

Alt 24.02.2010, 23:30   #3
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 862 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Fazla karamsarsiniz bence...Türkiye´yi öyle bi anlatiyorsunuz ki...hic bilmeyen , gitmeyen dünyanin en fakir,ac, susuz,gariban, kötü ülkesi sanirdi...

Bugün dünlerden güzel, yarinlar da bugünlerden iyi olacak Ins.

Sanırım yazımda asıl anlatmak istediğimi tam olarak algılamamışsınız..Tekrar okumanızı öneriyorum. Konu Türkiye'de sadece açlık,susuzluk değildir. Yazımı tekrar okuduğunuzda ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Asıl mesele vatandaşın gerilim ve kavga dinlemekten bıkmasıdır.
Yetkililerin vatandaşa Kavga değil Sevgiyi öğretmesini istiyoruz..
Ayrıca bugünün dünlerden güzel olduğuna da katılmıyorum.
Keşke 40 yıl önceki insan ve aile iletişimi şimdi olsaydı diyorum.
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2010, 10:05   #4
kadelay
Yiğido
NO AVATAR

kadelay Şuan kadelay isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2013 16:45

Tecrübe Puanı: 682 kadelay FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Kavgalar zaman zaman olsun ki ''dalgalanmayınca durulma olmazmış'' . Dalgalandım da duruldum şarkısı boş yere mi söylenmiş yani?
kadelay isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2010, 10:49   #5
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Kavga deyince sadece T.B.M.M. Akla gelmemesi lazım. Akşam oturup haberleri izlemek dahi istemiyorum. Çünkü haberin yüzde 80' lere varan kısmı kavga stres gerilim dolu. Kim kimi dövdü, kim kimi kaçırdı, nerde ne cinayet işlendi nerde hangi hısrsızlık oldu resmen insan yay gibi geriliyor. Buda herşeye yansıyor.
Ve şuda bir gerçekki, her geçen gün daha çok yozlaşıyor, sevgiden, saygıdan, örf adetimziden, hızla uzaklaşıyoruz. "Görünen köy klavuz istemez" Bu durumu nasıl yeneriz, nasıl geri kazanırız nasıl o sevginin saygının büyüğün küçüğün belli olduğu durumlara döneriz onu düşünmemiz gerekir. Böyle durumlarda hep ata sözüyle örnek veriyıorum. "Ne ekersen onu biçersin" Boşa söylenmemiş.
Demekki ektiğimizi biçiyoruz,

Herkese sevgi saygı içinde bir yaşam olmasını dilerim.
Alt 25.02.2010, 11:38   #6
HaZaN
Usta Yiğido

HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36

Tecrübe Puanı: 2333 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

BİZİ YÖNETENLER BİTSİN ARTIK BU KAVGALARINIZ YETER !

BİZLER KAVGACI DEĞİL, TÜRK ULUSUNA YAKIŞIR BARIŞ SEMBOLÜ, SEVGİ VE SAYGI DOLU, ASİL, YÜREKLİ, SORUMLULUK SAHİBİ, DUYARLI YETKİLİLER İSTİYORUZ.

Kalemine yüregine saglık ablacım inşALLAH tekrar gülmeyi başarabiliriz.
HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2010, 12:10   #7
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19

Tecrübe Puanı: 2245 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Mecliste kavga gürültü var ama meclis hiç olmadıgı kadar demokratik ve düzenli..Sabiha hanım aşağıda ki yorumunuzda keşke 30-40 yıl önce olsaydı demişsiniz ama bundan tam 30 yıl önce darbe olmuştu.En üstün yer olan meclisin üstüne askeriye cıkmıştı oysa şimdi askeriyede artık baştan kopuk hareket edemiyor.Dediğiniz gibi Mustafa Kemal'in kemikleri sızlıyorsa 30 yıl önce sızlamıştır bugün değil...
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2010, 13:23   #8
ozanberk2010
Yiğido
NO AVATAR

ozanberk2010 Şuan ozanberk2010 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.07.2011 01:06

Tecrübe Puanı: 591 ozanberk2010 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Her geçiş dönemi sancılıdır. evet 60-70 yıldır antidempkratik şekilde yönetilen bir ülke artık bir geçiş sürecinde. demokrasi belirtileri görülmekte. Elbette yıllarca antideokratik yönetimi savunanlar bu belirtilerden rahatsız olacaklardır,karşı çıkacaklardır. Ama halk artık uyanmaya başladı gibi.Artık insanlar dili, dini,etnik kimliği ne olursa olsun barış içinde yaşamanın zamanıdır diyor.40 yıl öncesi olsaydı diyorsunuz ama sivasta yaşadınızmı bilmiyorum.40 yıl öncesinde insanlar kimliklerini saklamak zorundaydı ki ben ve benim gibi birçok sivaslıda alevi olarak kimliklerimizi saklamak zorundaydık. her ramazanda oruç tutmak zorunda kalıyorduk yada gizli gizli yemek yiyorduk,çevremiz camiye gidiyor diye bizde gitmek zorunda kalıyorduk gitmezsek dışlanıp hakaretlere tacizlere uğruyorduk( hayır böyle değildi diyenlerin aklına limon sıkarım).aleviyim diye önüm kesilip az dayak yemedim hemde çokkkBabamın girişimleriyle yapılan camide babamın cenaze namazını kıldırmadılar.bu ülkenin eğer geleceğini düşünüyorsanız ve vatanseverim diyorsanız bu açılımı desteklemek zorundasınız.elbette noksanlıklarda olacaktır ama şimdiye kadar hiçbir hükümet bunu yapmaya değil ağzına almaya bile cesaret edemedi.bugün pkk ile yapılan mücadeleye nekadar para gittiğini bilen varmı ve bunun yanında kaçtane evde ağıtlar yakılıp kaç eve ateş düştüğünü bilen varmı.evet arkadaşlar ülke her yönden şaha kalkması için noksanlıkların olmasının yanında eleştirirkende dikkatli olunmalı.deniz baykal sivasa gelecek diye duyurular yapılıyor. ilginç. ya adam tam bi türkiye düşmanı gibi davranıyor.ben bu adamın ciddi ciddi türkiyeli olduğundanda şüphelenmeye başladım. bırakın sıradan vatandaş olarak gelsin çeksin gitsin ne reklamını yağpıyorsunuz.özellikle sivas halkı artık uyansın. nice acılar çekti sivaslılar. vurulan damgalar hala alınlarımızda.dini,dili,etn,ik kimliği ne olursa olsun kardeşce birlikte yaşamak dileğiyle.......herşey türkiye için herşey sivas için.
ozanberk2010 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.02.2010, 18:13   #9
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Alıntı:
ozanberk2010 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Her geçiş dönemi sancılıdır. evet 60-70 yıldır antidempkratik şekilde yönetilen bir ülke artık bir geçiş sürecinde. demokrasi belirtileri görülmekte. Elbette yıllarca antideokratik yönetimi savunanlar bu belirtilerden rahatsız olacaklardır,karşı çıkacaklardır. Ama halk artık uyanmaya başladı gibi.Artık insanlar dili, dini,etnik kimliği ne olursa olsun barış içinde yaşamanın zamanıdır diyor.40 yıl öncesi olsaydı diyorsunuz ama sivasta yaşadınızmı bilmiyorum.40 yıl öncesinde insanlar kimliklerini saklamak zorundaydı ki ben ve benim gibi birçok sivaslıda alevi olarak kimliklerimizi saklamak zorundaydık. her ramazanda oruç tutmak zorunda kalıyorduk yada gizli gizli yemek yiyorduk,çevremiz camiye gidiyor diye bizde gitmek zorunda kalıyorduk gitmezsek dışlanıp hakaretlere tacizlere uğruyorduk( hayır böyle değildi diyenlerin aklına limon sıkarım).aleviyim diye önüm kesilip az dayak yemedim hemde çokkkBabamın girişimleriyle yapılan camide babamın cenaze namazını kıldırmadılar.bu ülkenin eğer geleceğini düşünüyorsanız ve vatanseverim diyorsanız bu açılımı desteklemek zorundasınız.elbette noksanlıklarda olacaktır ama şimdiye kadar hiçbir hükümet bunu yapmaya değil ağzına almaya bile cesaret edemedi.bugün pkk ile yapılan mücadeleye nekadar para gittiğini bilen varmı ve bunun yanında kaçtane evde ağıtlar yakılıp kaç eve ateş düştüğünü bilen varmı.evet arkadaşlar ülke her yönden şaha kalkması için noksanlıkların olmasının yanında eleştirirkende dikkatli olunmalı.deniz baykal sivasa gelecek diye duyurular yapılıyor. ilginç. ya adam tam bi türkiye düşmanı gibi davranıyor.ben bu adamın ciddi ciddi türkiyeli olduğundanda şüphelenmeye başladım. bırakın sıradan vatandaş olarak gelsin çeksin gitsin ne reklamını yağpıyorsunuz.özellikle sivas halkı artık uyansın. nice acılar çekti sivaslılar. vurulan damgalar hala alınlarımızda.dini,dili,etn,ik kimliği ne olursa olsun kardeşce birlikte yaşamak dileğiyle.......herşey türkiye için herşey sivas için.

Bana Sivas'ta hiç yaşadınızmı diye sorduğunuz için cevap yazmak zorunda kaldım.

Evet ben 56 yaşındayım ve doğduğumdan bugüne kadar da Sivas'ta yaşıyorum.Bununlada gurur duyuyorum.

Sivas'ta " Keşke 40 yıl önceki insan ve aile iletişimi şimdi olsaydı "dediysem

dikkat ederseniz siyasi konuda değil sadece o yıllardaki insan ve aile iletişimine özlemimi anlatmak istedim.

Şunu belirtmek isterim ki insan ve aile iletişimi konusu çok ayrı, siyaset çok ayrı olduğuna göre yaşamımızda keşke herşey siyaset ile karıştırılmasa diyorum.
İşte zaten bütün bu kavgalar insan iletişimindeki sevgi ve saygı noksanlığından olmuyor mu?

Herşeye Mevlana gibi sevgi ve hoşgörü ile bakarsak eğer ben inanıyoruım ki yaşamımız boyunca kavga ve gerilim olmaz diye düşünüyorum.
Siyasete gelince ben yine sözümün arkasındayım. Hiç bir dönem bu denli gerilimli siyaset yaşanmamıştır. Halk kavgadan bıkmıştır.

Barış, huzur, dostluk ve sevgi saygıyı özlemiştir. Temennimde budur.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)