Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Organ nakli ve beyin ölümü' konulu sempozyum - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.04.2010, 20:53   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 980 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Organ nakli ve beyin ölümü' konulu sempozyum

Sivas'ta, 'Organ Nakli ve Beyin Ölümü' konulu sempozyum düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Sivas Numune Hastanesince Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hikmet Boran Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ ve Doku Nakli Merkezinden uzman dr. Ata Bozoklar ve Ankara Başkent Üniversitesi Anesteziyoloji Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Arash Pırat konuşmacı olarak katıldı.

Sivas'ta ilk kez gerçekleştirilen sempozyumun amacının beyin ölümü konusunda ilgili sağlık personelini bilinçlendirmek ve organ nakli konusunda farkındalık yaratmak olduğu belirtildi.

Sempozyumda, bu yıl içinde organ nakli bekleyen hasta sayısının yaklaşık 18 bin olarak belirlendiğine dikkat çekilirken, 2010 yılı içinde yoğun bakım çalışanlarına yönelik 'Yoğun bakım ve donör takibi' konulu eğitim verilmesinin planlandığı kaydedildi.

Sempozyumu, Sivas Sağlık Müdürü Dr. Vakkas Özmercan, Sivas Numune Hastanesi Başhekimi İsmayil Yılmaz, Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Vecdi Ersöz, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şencan ile Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu da izledi.

Bu arada Sivas Numune Hastanesi Organ ve Doku Nakli Birimi tarafından Sivas'ta 1 yıl içinde 7 beyin ölümü ve 2 donör tespit edildiği, 2 kişiden alınan organlar sayesinde 4 kişinin yeni bir hayata başladığı bildirildi.

(EMN-ZZ) - SİVAS (Anadolu Ajansı)
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)