Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Sokakta çalışan çocuk sayısında artış - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 28.06.2010, 07:00   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 944 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Sokakta çalışan çocuk sayısında artış

2009–2010 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte okul harçlıklarını çıkarmak ve ailelerin bütçesine katkı sağlamak amacıyla çok sayıda çocuk sokaklarda çalışmaya başladı.

Sivas sokaklarında, selpak, kâğıt mendil, tespih, satan ve tartıcılık yapan çocukların sayısında da büyük artış oldu.
Birçok yerde çocuklar yaz tatilinde eğlenerek geçirirken, kendilerinin çalıştığını belirten çocuklar ise tek isteklerinin yaz tatilinde arkadaşlara gibi eğlenmek olduğunu söyledi. Yaz tatillerinde eğlenmek yerine çalışmak zorunda kalan çocuklar, yaşıtları gibi gezmek, vakit geçirmek istediklerini belirtiyor.
Özellikle kentin tarihi mekanlarını mesken tutan çocuklar ellerinde ki ürünleri satabilmek için uzun uğraşlar veriyor.
Yaşıtları tatil yaparken çalışmak zorunda kalan çocuklar herkesin yüreğini sızlatıyor.
Okullarında yaz tatilinde olması sebebiyle sokaklarda çalışan çocuk sayısı önemli ölçüde arttı. Çocuklar, maddi durumu düşük olan ailelerin bütçesine katkıda bulunup okul masraflarını çıkarmak için gün boyu çalışarak tatillerini sokaklarda geçiriyorlar.
Tatlı, kağıt mendil, simit gibi işlerin yanı sıra tartıcılık, boyacılık ta yaparak para kazanmaya çalışan çocuklar gün boyu hayat mücadelesi veriyorlar. Okulların tatil olması sebebiyle daha çok tartıcılık yapan çocuklar, yaşıtları gibi tatil yapmak yerine para kazanmak zorunda olduklarını söylüyorlar.
Hayat şartlarının her geçen gün zorlaştığı, alım gücünün bu zamanda düşük olan aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla sokakları mesken edinen çocukların çalışma gayreti görenleri düşünceye sevk ediyor. Sokaklarda çalışarak para kazanmak için mücadele veren çocuklar, küçük yaşlarına rağmen hayatın ağır yükünü şimdiden sırtlarında taşımaya başlamış durumda.

Sivas Hürdoğan.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 28.06.2010, 08:04   #2
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: Sokakta çalışan çocuk sayısında artış

Hayat şartları zor, Allah yardımcıları olsun.Küçük yaşta sorumluluk almaları ilerisi için faydalı olabilir....
Alt 28.06.2010, 08:55   #3
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5488 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

Hayat sartleri zor günümüzde evet ama.
Bir cocugunda paranin nasil kazanildigini bilmesi cok güzel bir sey.
Bir cocuk 13-14 yasinda baslarsa calismaya hem parasinin hem emegin karsiligini bilir.
Cogu daha 6-7 yasindaki yavrum ne calismanin ne paranin anlaminin bilincinde bile degildir.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

NOT: Cocuklarima hayat sartlari zor diye cok agir yük vermeyelim o kücücük omuzlarina.
Onlar icin hayat bir oyundan ibaret 6-7 yasinda

Konu Kardelencicegi tarafından (28.06.2010 Saat 08:55 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor...
Alt 28.06.2010, 09:03   #4
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4549 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Kimileri sınırsız imkanlara sahipken, kimileri daha kalem tutamayan kücücük ellerle çalışmak zorunda bırakılıyor. Gerlir dağılımındaki dengesizlik çok büyüdü. Globalleşen dünya kimilerini aşırı derecede zengin ederken orta direk dediğimiz esnaf, sanatkar v.b. kişileri fakirleştirdi. Bir zamanların olmazsa olmazları bakkallar, kasaplar, manavlar hızla yok oldular. Bu küçük esnaf grubunun yok olmasıyla işsizlik iyice arttı.
Global dünya zengini daha çok zengin etti, fakirlik korkunç boyutlara ulaşti. Sadece ülkemizde değil avrupanın gelişmiş ülkelerinde de aynı sorunlar yaşanıyor. Almanya´da çocuklar henüz çalışmak zorunda değiller ama ortadirek hızla yok oluyor.
Çocukların çalışmaması gerekir, buna engel olacak şey de kanunlardır, kanunlar çocukların çalışmasını yasaklayacak ve yasaklamakla kalmayıp onları çalışmaya iten nedenleri de ortadan kaldıracak. Nasıl yapması gerektiği de çok açık; zenginden alıp fakire verecek.
Alt 28.06.2010, 11:05   #5
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

ONLAR

Soğuktan donmuş
üzerinde yırtık bir yelek
ayağında yarısı açılmış eski bir iskarpin
Onlarki;
Soğuk kar demeden
simit satan
ayakkabı boyayan
küfürlerle deşarj olan
tenha yerelrde gecelerini geçiren
gerçeklerden kaçanlardır
Görmek istemedikleri küçücük çocuklardır işte...
Alt 28.06.2010, 12:21   #6
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 992 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

ADİLOŞ BEBE

Doğdun,
Üç gün aç tuttuk
Üç gün meme vermedik sana
Adiloş Bebem,
Hasta düşmeyesin diye,
Töremiz böyle diye,
Saldır şimdi memeye,
Saldır da büyü...

Bunlar,
Engerekler ve çıyanlardır,
Bunlar,
Aşımıza, ekmeğimize
Göz koyanlardır,
Tanı bunları,
Tanı da büyü...

Bu, namustur
Künyemize kazınmış,
Bu da sabır,
Ağulardan süzülmüş.
Sarıl bunlara
Sarıl da büyü.

AHMED ARİF

Dengesiz gelir dağılımı, pastanın büyük dilimlerini yiyenler, bunları ne yazıkki görmezler görmezlikten gelirler. Yoksulluğu kadermiş gibi bu senin kaderin der geçiştirmeye avutmaya çalışırlar. Yani ninni yavrum ninni... Dengeli gelir dağılımı hak hukuk sosyal adaletin yer aldığı ülkelerde buna benzer görüntülere rastlayamazsınız. Kısa zamanda ülkemizinde sosyal devlet sistemini kabullenip uygulamalıdır. Yoksa korkunç farklar oluşuyor, zengin kesim daha çok zenginleşirken fakir kesim hergeçen gün daha çok fakirleşiyor, işsizliğin, hırsızlığın, fuhuşun artaması çığ gibi büyümesi bunun bir göstergesi.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 28.06.2010, 15:29   #7
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1308 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Çalışmaları onlar adına faydalı.Hem tatilde TV başında zaman öldürmüyorlar.Boş zamanalrda kötü arkadaşlar arasına girip,şahsiyet kaybı yaşamazlar.Para kazanmayı ve kendi parasını harcamanın mutluluğ oluşur.Dışarda çalışmanın ne kadar zor olduğunu anlar ve okumaya daha şevkle sarılır.
Alt 28.06.2010, 19:30   #8
KARAMELLL58
Usta Yiğido

KARAMELLL58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KARAMELLL58 Şuan KARAMELLL58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2013 17:04

Tecrübe Puanı: 1693 KARAMELLL58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

yazık kimbilir hangi şartlar altında çalışıyolar allah yardımcıları olsun
KARAMELLL58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar KARAMELLL58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 28.06.2010, 21:20   #9
aysima58
Usta Yiğido

aysima58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aysima58 Şuan aysima58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.12.2015 00:23

Tecrübe Puanı: 1809 aysima58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

aaaay benim oğlummun bu konuda macerasını anlatayımda ecik gülün kele dokuz yaşında daha okuldan geliyor yarım saat sonra kayboluyor arıyorum bulamıyorum aradan bir ay kadar zaman geçti böyle soruyorum oğlum göz önünde ol arıyorum bulamıyorum seni diyorum anne aşağı parkta oynuyorum diyor bir bakkala göndereceğim aradım parkı falan yok neyse gelince kızdım azcık nerdesin falan getirdii bir avuç dolusu para koydu önüme oğlum nerden çıktı bu anne ben çalışıyorum a aaa ne çalışması nerde çalışıyosun ne iş yapıyosun oto sanayiide kahvelerde saz çalıyorum para veriyorlar anam uşaaah bir utandım bir utandım sanki sanayiideki millet beni görüyomuş gibi girecek delik arıyorum işte benim oğlumun ilk mesleği ve ilk çalışması böyle başladı.ee di hadi gülün kele ben gülüyom şu an valla.
aysima58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 03.07.2010, 13:02   #10
murat tugrul
Usta Yiğido

murat tugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat tugrul Şuan murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.06.2015 15:33

Tecrübe Puanı: 793 murat tugrul FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Çalışan cocuklara yardımcı olalım ancak dilenen çocuklara para vermeyin.
onlar birileri tarafından kullanılıyorlar.para vermeyerek o çocuklara daha yardımcı olabiliriz
murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)