|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 942
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel “Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında mezarı başında anıldı. Festival kapsamında şiirler okunup türküler söylendi. Halk oyunları ekiplerinin yaptığı gösterilerle devam eden festival gün boyu devam etti. Sivas'ın Şarkışla ilçesinde düzenlenen “Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali'' kapsamında, halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, mezarı başında anıldı. Festival etkinlikleri kapsamında ilk olarak ilçe girişindeki Aşık Veysel Parkı'nda Sivas Valisi Ali Kolat ve diğer bazı yetkililerin de katılımıyla festivalin açılış programı düzenlendi. Programda yapılan konuşmaların ardından, şiir okundu, türküler söylendi ve halk oyunları ekiplerinin gösterilerine yer verildi. Daha sonra Aşık Veysel'in, Şarkışla ilçesi Sivrialan köyündeki kabri ziyaret edildi. Aşık Veysel'in mezarına karanfil bırakılmasının ardından dua edildi. Aşık Veysel'in mezarı başında, oğlu Bahri Şatıroğlu ile sanatçılar Yasemin Yıldızşen ve Ali Baş, Aşık Veysel'in kendi sazının eşliğinde ozanın eserlerini seslendirdi. Kabir ziyareti sonrasında programa katılanlar, Aşık Veysel Müzesi'ni gezdi. “FARKLI ETNİK VE İNANÇTA OLAN İNSANLAR BİRLİK, BERABERLİK İÇİNDELER” Müzenin amfi tiyatrosunda düzenlenen programda konuşan Vali Ali Kolat, bir milletin büyüklüğünün Aşık Veysel gibi insanların, düşüncesinden, felsefesinden, inancından geldiğini söyledi. Bu coğrafyanın bin yıllık bir tarihi olduğunu ve çok insanlar gelip geçtiğini ifade eden Kolat, şöyle konuştu: “Bu tarih sürecinde hakikaten birçok insan, birçok etnik yapıda insanlar, birçok inanç farkı olan insanlar, ama hepsi bir arada birlik beraberlik içerisinde yıllarını geçirdiler ve geçirmekteler. Büyük ozan Aşık Veysel'in büyüklüğü de buradan geliyor. Bu toprağın insanını tanıyor, bu yörenin, Anadolu insanının kültürünü, inancını, örf, adet ve geleneklerini, problemlerini biliyor, aşklarını biliyor, gönüllerini biliyor, ve onları sazı ve sözüyle çok güzel ifade ediyor. Aşık Veysel'in büyüklüğü buradan geliyor. Bize düşen de bu güzellikleri paylaşmak, bu birlikteliği paylaşmak, onun söylediklerini, onun tavsiyelerini yerine getirmektir.'' Aşıkların çeşitli türküler seslendirdiği programda, daha sonra sanatçılara plaket verildi. Köydeki programın ardından Şarkışla'da yeni yapılan öğretmenevi binası ile Şarkışla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yaptırdığı sosyal konutların açılışı yapıldı. Kaynak: Sivasın Sesi |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas'ımızın yetiştirmiş olduğu büyük şair halk ozanımız Aşık Veysel'i rahmetle anıyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
![]() Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1384
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ben Gidersem Sazım Sen Kal Dünyada
Sen Petek Misali Veysel De Arı İnleşir Beraber Yapardık Balı Ben Bir İnsanoğlu Sen Bir Dut Dalı Ben Babamı Sen Ustanı Unutma. Biz de seni unutmadık ...
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı kronik'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() filografozan Şuan
![]() Son Aktivite: 30.06.2014 00:13
Tecrübe Puanı: 887
![]() |
![]() dost dost diye nice nicesine sarıldım
benim sadık yarim kara topraktır... sadık yarin sinesinde ALLAH MEKANINI CENNET EYLESİN güzel adam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3352
![]() |
![]() SİVRALAN KÖYÜNDEN SİVAS DÜZÜNDEN
DUYDUM VEYSEL GELMİŞ GÖRMEYE GELDİM AŞIK OLAN YANAR İMİŞ ÖZÜNDEN BU AŞKIN SIRRINA ERMEYE GELDİM |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 14:55
Tecrübe Puanı: 1354
![]() |
![]() Hak yolunun yolcuları...
insan gönlünde Hakkın ve insanın sevgisini yeşertebilirse ne mutlu.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ismail 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 10.01.2016 23:55
Tecrübe Puanı: 1080
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() YÜCE RABBİM rahmet eyleye mekanını cennet eyleye,
Uzun ince bir yolda gidiyorum gündüz gece, Hala anlayamadık, hala sana layık olamadık senelerce.... |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ismail 58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1807
![]() |
![]() ben giderim adım kalır
dostlar beni hatırlasın düğün olur bayram gelir dostlar beni hatırlasın can bedenden ayrılacak tütmez baca yanmaz ocak selaam olsun kucak kucak dostlar beni hatırlasın selam sana yüce aşık can veysel baba seni hiç unutmadık unutmayacağız ruhun şaad mekanın cennet olsun dualarımız hep seninle ölene dekde seninle olacak rahat uyu sen. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ŞAHBEY Şuan
![]() Son Aktivite: 08.10.2010 14:10
Tecrübe Puanı: 634
![]() |
![]() merak ediyorum bir FATİHA bir YASİNİ ŞERİF okuyan olmuşmudur RABBİM rahmet etsin
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ŞAHBEY'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() filografozan Şuan
![]() Son Aktivite: 30.06.2014 00:13
Tecrübe Puanı: 887
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |