|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 967
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas'ta bir mahalle muhtarı oluşturduğu ''İmece Evi''nde maddi durumu iyi olan mahalle sakinlerinden aldığı yardımları,ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor. Sivas'ın tek kadın muhtarı olan Seyrantepe Mahallesi Muhtarı Gülşen Yalçın, mahalledeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım edebilmek için eski muhtarlık binasını imece evi olarak düzenledi. Mahallede maddi durumu iyi olan ailelerden aldığı giysi ve diğer yardımları imece evindeki tezgahlara yerleştiren Yalçın, toplanan bu yardımları muhtarlığa yardım talebinde bulunmak için gelen vatandaşlara veriyor. Yoksul vatandaşların imece evinden ihtiyaçlarına göre yardım alabilmelerini sağlayan Yalçın, mahalle sakinlerinden temiz ve ütülü olarak aldığı giysilerinin dağıtımını da burada yapıyor. Muhtarlığa başlarken ilk hedefinin ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklara ulaşabilmek olduğunu belirten Yalçın, kendisinin de ihtiyaçlı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini söyledi. Yardımın önemini bildiğini ifade eden Yalçın, ''Babamın ve dedelerimin bize öğrettiği 'bir lokma ekmeğin de varsa 40 kişiyle paylaş' felsefesiyle bu kültürü mahallemizde yürütüyoruz'' dedi. Sivas Belediyesinin yeni muhtarlık binası yapmasının ardından boşalan binayı değerlendirerek imece evini açtıklarını ifade eden Yalçın, burada ikinci el giysiler, gıda, ders ve hikaye kitapları gibi mahalle sakinlerinin getirdiği birçok yardımı ihtiyacı olan ailelere dağıttıklarını söyledi. Yardım yaparken gıda ve kitap konusunda yetersiz kaldıklarını anlatan Yalçın, ''Üniversiteye hazırlanan öğrencilere kaynak kitap ve özellikle gıda konusunda eksikliğimiz var. Bu tür yardımları daha çok bekliyoruz'' diye konuştu. Yalçın, sadece kendi mahallesinde değil, diğer mahallelerdeki insanlara da yardımcı olduklarını kaydetti. Yoksul insanların rencide olmamasına da özen gösterdiklerini belirten Yalçın, imece evinin anahtarını ihtiyaç sahibi aileye verdiklerini, kendilerinin gelerek beğendiği, istediği giysiyi veya diğer yardım malzemelerini buradan aldıklarını söyledi. Ailelerin de bu durumdan memnun kaldığını ifade eden Yalçın, istedikleri kadar malzemeyi alıp gönül rahatlığıyla götürebildiklerini anlatarak, ''Güzel şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. Hedefimiz büyük. İnşallah daha güzel şeyler yapacağız. Mahallelilerin ilgisi de çok güzel'' dedi. Bu çalışmayı yaparken eşinin ve çocuklarının da büyük desteğini aldığını vurgulayan Yalçın, imece evindeki dayanışmanın giderek, büyüyüp gelişeceğine inandığını kaydetti. Kaynak: Sivas Hürdoğan |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() bilgin_58 Şuan
Son Aktivite: 16.06.2019 13:06
Tecrübe Puanı: 720
![]() |
Cinsiyet ayrımı yapmadan kadın veya erkek hiç farketmez, aynen anayasada belirtildiği gibi
Mahalleyi en iyi bilen kimin hali vakti yerinde, kiminkisi evhen bunları gayet iyi biliyorlar, ama nalıncı keseri gibi değil, testere misali olması lazım, yaptığını halk için hak için yapmalı, çoğularımızın gardolabında giyilmedik etiketi üstünde olan bir çok insanımız var, eminim, bunları buralarda unatana kadar hayırlı bir işe vesile olmak insanlığın en güzelidir. Tabiki bu güzel hayırlara vesile olan vatandaşlarımız gibi bu işi yürüten muhtarlarımıza sonsuz teşekkürler Bu tip olayların dahada çoğalması dileklerimle muhtarımızı kutluyorum
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı bilgin_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle böyle özverili bir çalışmaya katkı sağlayan muhtarımızı tebrik ediyorum.
İnsan denen canlı onurlu bir yaratıktır. Keşke bu tür sıkıntılar hiç olmasa, herkes onuruyla kazancıyla kimseye muhtaç olmadan yaşayabilse. Bir taraf lüks içinde yüzerken bir taraf kavrulmasa. Böyle bir sistem çarpıklığı hiç olmasa.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() bilgin_58 Şuan
Son Aktivite: 16.06.2019 13:06
Tecrübe Puanı: 720
![]() |
Arif hocam şu başlığı düzeltirmisiniz?
Siva'ın yazılmış teşekkürler
Demir tava geldi, Kömür bitti! Tandır tava geldi,Hamur bitti! Hayat yola girdi,Ömür bitti! Konu bilgin_58 tarafından (19.08.2010 Saat 11:29 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı bilgin_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ŞAHBEY Şuan
Son Aktivite: 08.10.2010 15:10
Tecrübe Puanı: 659
![]() |
EYVALLAHHH örnek bir davranış gönülden destekliyorum ...hizmet budur işte helal bacıma .
|
|
|
#6 |
|
Yiğido
![]() ![]() beyaz_gelincik Şuan
Son Aktivite: 02.08.2011 01:15
Tecrübe Puanı: 575
![]() |
helal ablaya cok guzel ornek
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Muhtarımız örnek bi çalışma yapmış tebrik ederim.
keşke halka hizmeti hakka hizmet bilip tüm mahalle muhtarları bu ve benzeri çalışmalar yapsalar.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
Son Aktivite: 15.07.2012 09:54
Tecrübe Puanı: 1015
![]() ![]() |
Mükemmel örnek bir davranış kutlarım bayan muhtarımızı.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|