|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 956
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() 9 Eylül Perşembe günü idrak edilecek olan Ramazan Bayramı öncesi Sivas çarşı ve pazarlarında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Şehrin en yoğun alışverişinin yaşandığı Sirer Caddesi’nde bayrama sayılı günler kala büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Bayram alışverişlerinin vazgeçilmez durağı olan Sirer Caddesi üzerinde ki esnaflar ürünlerini cadde üzerine çıkarırken, Bankalar Caddesi Park Sokaklarda da şimdiden bayram hazırlıkları başlarken, sayılarında rekor bir artış yaşanan işportacılarda bayram bereketinden pay alabilmek için en uygun yerleri kapma yarışına giriyor. Öte yandan bu yıl Yenişehir Pazar alanına kurulması kararlaştırılan Bayram Pazarı’da dün itibariyle kurulmaya başladı. Bu yıl şehir merkezinden biraz daha uzakta olan bayram pazarının ne kadar ilgi göreceği merak edilirken, pazara özellikle dar gelirli ailelerin ilgi göstermesi bekleniyor. BELEDİYE BAYRAM TEDBİRİ ALDI Yaklaşan Ramazan Bayramı sebebi ile Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Otobüs Müdürlüğü vatandaşın Arefe Günü ve Bayramda Mezarlıklara ve Hat adedi ile nüfus yoğunluğu fazla olan bölgelere ilave otobüs seferleri düzenleyecek. Kaynak: Sivas Hürdoğan |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Güzel Sivasım'da hem bayram öncesi güzel oluyor hemde bayram.
Bayram öncesi güzellikleri göremesek bile, Bayramı inşaallah görürüz.Tabi o güne çıkarsak, Bu bayramı'da kısmet olursa Sivas'ta geçirmeyi düşünüyorum inşaallah kısmet olur.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
Son Aktivite: 07.12.2015 01:23
Tecrübe Puanı: 1821
![]() |
ben çocuklar yalnız diye çabuk döndüm bari siz bayramı sivasda geçirin salim bey hiç değilse geldiğinizde yaşadıklarınızı bize anlatırsınız bizde azcık kendimizi sivasda bayram geçirmiş gibi hissederiz yalancıkdanda olsa en azından gönlümüzü avundurmuş oluruz.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1321
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yanlımıyorsam geçen Ramazan BAyramı idi ve arefe günü tam 45 dakika otobüs beklemiştim.Böyle hazırlığa can kurban...
![]()
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4561
![]() |
Bayram öncesi her şehirde olduğu gibi sivastada bir hareketlilik olması gayet doğal.Şimdi sizlerle şehrimizin çok güzel bir adedini paylaşmak istiyorum eskiler bu güzel huyumuza yüzlerce defa şahit olmuşlardır.Eskiden durumu iyi olanlar garipleri, öksüzleri,yetimleri sevindirirlerdi.Onların ihtiyaclarını giyim gibi yiyecek gibi bayramda ne gibi eksikleri varsa karşılar onların yüzlerini hiç olmazsa bayramda güldürmeye calışırlardıbunuda hiç kimse allahtan başka bilmezdi çok sıkı gizlilik içierisinde ihtiyaclarını karşılar ve bunu alanla verenden başka kimse bilmezdi.Şimdilerde bu adetimiz unutulmaya yüz tutu malesef.Bayram ihtiyaclarını zenginde fakirde herkes kendi capında karşılamaya calışırlar allahtan dileğim öksüzler,yetimler,kimsesizler ve fakirler başta olmak üzere umarım her herkes bayram ihtiyacını karşılar her istediği bayramlığı alır.Ve yine her esnaf beklediği kazancını elde eder.Yuvasına götüreceği ekmek parasını kazanır.Yeniden görüşmek üzere diyerek mesajımı. her bayramda duygulandığım Geceler yârim oldu' türküsü ile bitirmek istedim
Geceler Yârim Oldu (Aman Aman Garibem) Ağlamak Karim Oldu (Anam Anam Garibem) Her Dertten Yıkılmazdım (Aman Aman Garibem) Sebebim Zalim Oldu (Anam Anam Garibem) Bayram Gelmiş Neyime (Aman Aman Garibem) Kan Damlar Yüreğime (Anam Anam Garibem) Yaralarım Sızlıyor (Aman Aman Garibem) Doktor Benim Neyime (Anam Anam Garibem) Son söz 3 gün sonra milletce yaşayacağımız ramazan bayramı hepimiz için hayırlara vesile olur inşallah
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı altuntas58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22
Tecrübe Puanı: 816
![]() ![]() |
Ramazan ´a girmeden bi gün öncede cok kalabalikdi , hic öyle görmemistim Sivas´i...herkes cok telasliydi...
![]() Simdi daha fazladir herhalde.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Siyahnur'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Reform Şuan
Son Aktivite: 28.12.2012 19:33
Tecrübe Puanı: 635
![]() |
Bayram yapacaklar belli, onlar günler önceden rez.yaptırdılar zaten. onlar için her gün bayram. Evine bir ekmek dahi alamayan çocuğuna bir çikolata bayramlık alamayan ezilen büzülenin bayram gelmiş neyine
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Reform'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4561
![]() |
Bayram Gelmiş Neyime (Aman Aman Garibem)
Kan Damlar Yüreğime (Anam Anam Garibem) Yaralarım Sızlıyor (Aman Aman Garibem) Doktor Benim Neyime (Anam Anam Garibem)
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı altuntas58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1368
![]() |
Sivasıma kavuşmak için 9.5 saatlik bir yolculuk yapmam gerekse de sonuçta Sivasımdayım şükürler olsun.. Allah ayırmasın..Sivastaki güellik hiçbir yerde yok vallaha
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#10 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5500
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[quote=altuntas58;578051]
Bayram Gelmiş Neyime (Aman Aman Garibem) Kan Damlar Yüreğime (Anam Anam Garibem) Yaralarım Sızlıyor (Aman Aman Garibem) Doktor Benim Neyime (Anam Anam Garibem) Degerli abim yasadigimiz anin kiymetini bilip, tadini cikarmaliyiz. Hayati yasanmasi gerektigi gibi yasamaniz dilegiyle.... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Konu altuntas58 tarafından (09.09.2010 Saat 09:50 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|