|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 944
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Türkiye genelinde ki bin adet okulu imece usulü ile onaracak olan Milli Eğitim Bakanlığı Sivas'a da 20 kontenjan ayırdı. Yerel yönetimler, köy, mahalle sakinleri, öğretmenler ve öğrenciler emekleri ile destek verecekleri projede destek verme taahhüdünde bulunan okullara bin 500 lira da ödenek gönderilecek. Türkiye genelinde fiziki şartları yetersiz olan bin ilköğretim okulunun, küçük onarım ihtiyaçları köy, mahalle sakinleri, öğretmenler ve öğrencilerin el birliğiyle karşılanacak. Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı arasında “İmece Projesi” adı altında protokol imzalandı. Protokol kapsamında fiziki şartları bakımından yetersiz olan Türkiye genelindeki bin ilköğretim okulunun küçük onarım ihtiyacının karşılanması planlanıyor. Olanakları kısıtlı olan ilköğretim okullarının onarım ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla başlatılan geniş katılımlı “İmece Projesi”ne, yerel yönetimler, köy, mahalle sakinleri, öğretmenler ve öğrenciler emekleri ile destek verecek. Proje kapsamına alınacak ilköğretim okulları, belirlenen kontenjanlar göz önünde bulundurularak ve köy/kasaba ilköğretim okullarına öncelik verilerek seçilecek. İlköğretim okullarının projeye başvuru yapabilmeleri için okul müdürü, en az bir öğretmen, varsa okul aile birliği başkanı, muhtar, varsa belediye başkanı, veliler veya çevre halkından beş kişi tarafından “ ilköğretim okulunda gerçekleştirilecek olan her türlü çalışmaya gönülden destek olabileceğimiz gibi, üzerimize düşecek bakım, onarım gibi işlerde ücretsiz olarak çalışacağımızı şahsım, mahalle-köy halkı, okul yönetici ve öğretmenleri, okul aile birliği başkanlığı adına kabul ve taahhüt ederim” şeklinde taahhütname hazırlanarak imzalanacak. Projeye dahil edilen ilköğretim okullarının her biri için ortalama bin 500 TL değerinde bütçe ayrılması planlanıyor. Söz konusu tutarın yarısı olan 750 TL işe başlamadan, diğer yarısı da hizmetin tamamlanması halinde bu okulların okul-aile birliği hesaplarına TOVAK tarafından yatırılacak. Yapılacak işini niteliğine göre artması ya da azalması mümkün olabilecek bu miktar, sadece küçük onarım giderleri için kullanılacak. 81 ildeki bin ilköğretim okulu için hazırlanan proje kapsamına alınacak okullardan en fazla kontenjan, 45 ile Şanlıurfa iline ayrılırken Sivas'a 20 kontenjan ayrıldı. Kaynak: Sivas Hürdoğan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4549
![]() |
![]() Oh ne ala her türlü yolsuzluğa her türlü düzenbazlığa para bulunuyor sıra eğitime gelince ne hikmetse devletin parası olmuyor. En kolay olanı seciyorlar hemen imce usulune baş vuruluyor bende bir vatandaş olarak diyorumki Türkiye genelinde ki bin adet okulu imece usulü ile onarmak için vatandaştan yardım almak yerine meclisteki bütün vekillerin maaşlarının yarısıyla yapılsın diyorum bu para yeterde artar bile
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SİVASIMIZIN TARİHÇESİ | Sivaslilar.Net | Sivas Tarihi | 26 | 13.05.2016 17:51 |
Ziraat Odası binası için 9 proje yarıştı! | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 1 | 08.03.2010 14:09 |
Vekiller Bu İşin Neresinde? | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 12 | 31.03.2009 10:14 |
SARKISLA-Mengensofular | SivasLady | Şarkışla | 1 | 19.09.2008 13:21 |
GÜRÜN-HALK İLAÇLARI HAKKINDA: | gul-i_ahmer | Gürün | 1 | 19.09.2008 11:20 |