|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 951
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
SİVAS'ta "Ana Kız Okuldayız" kampanyası kapsamında, Gazi Köyü'nde yaşları 40 ile 60 arasında olan 14 kişi okuma yazma öğreniyor. Çocuklarının çıkışından sonrası anne-babaları okuma yazma öğrenmek için okula geliyor. Merkeze bağlı Gazi köyünde yaşayan ve okuma yazma bilmeyen 3 erkek ve 11 kadın olmak üzere 14 kişi çocuklarının ve torunlarının okuduğu sıralarda kurs görüyor. "Ana Kız Okuldayız" kampanyası kapsamında, Gazi Köy İlköğretim Okulu'nda açılan kursa köylüler ilgi gösterdi. Okuldaki çocukların evlerine gitmesinin ardında ellerindeki kitap ve defterler ile okula gelen kursiyerlere burada öğretmen Erdem Aksak tarafından okuma yazma öğretiliyor. Bazı kursiyerler bırakacak kimseleri olmadğı için derslere küçük çocukları ile birlikte geliyor. Kursa katılan köylülerden 40 yaşındaki Salime Yıldırım, "1 Haftadır okula geliyorum ama bir türlü okumayı öğrenemedim. Çok güzel yazı yazıyorum. Okumayı çok istiyorum. Bunu da başaracağım." dedi. 5 yaşındaki kızı Aybuke ile kursa gelen 41 yaşındaki Dudu Bıyık ise "Köyde bulunan hocalarımız istedi. Bizde geldik, okuma yazma öğrenmeye çalışıyoruz. Daha önce okuma yazma bilmiyordum. Ama yeni yeni öğrenmeye başladım. Eşlerimiz de bu konuda bize çok destek oluyorlar." dedi. Çocuklarının eğitim gördüğü sıralarda okuma-yazma öğrenmenin kendilerdine heyecan verdiğini söyleyen köylüler, kurs öğretmenine de teşekkür etti. (Doğan Haber Ajansı) |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() "Geliyom gidiyom belliyemiyom.." "Çok havasım var ama.." "Vallaha yaşımı bilmiyom ben.." "A B Ç yazıyoh işte ohuyoh.." Okulumuzdaki hocalardan memnunuh.."
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Köşe yazıları paylaşımları(Urumçi) | Urumçi | Serbest Kürsü | 53 | 28.11.2012 08:42 |
Bugün seçim olsa? | Salim58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 36 | 23.10.2009 11:53 |
ALLAH | faruk.nur | Allah Azze ve Celle | 10 | 28.01.2008 12:54 |