|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 953
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Sivas Tarım İl Müdürlüğü açıkta tavuk satışı yapanlara ceza yağdırmaya hazırlanıyor. Dün Oda Başkanları ile bir araya gelen Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya vatandaşların sağlığı ile oynayanlara taviz vermeyeceklerini belirterek açıkta ve parçalanmış tavuk satanlara 10 bin TL para cezası verileceğini kaydetti. “Açıkta tavuğa hayır” adı altında en iyi etin sağlık kontrolünden geçmiş et olduğuna dikkat çekmek için gerekli çalışmaları yapmaya hazırlanan Tarım İl Müdürlüğü halkın sağlığı ile oynayanlara geçit vermeyecek. 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanununda kırmız et ve kanatlı eti satışı ceza hükümlerine dikkat çeken Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya, gıdanın varlığı kadar sağlığının da önemli olduğunu kaydederek, halkın sağlıklı gıda tüketmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bu kanunun Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Beykaya, Avrupa Birliği ile müzakere görüşmelerinde ısrarla böyle bir yasanın Türkiye tarafından değerlendirilmesi gerektiğinin söylendiğini, bakanlıklarının da yaptığı girişimler sonucunda böyle bir kanunun yürürlüğe girmesini sağladığını söyledi. Kanunun getirdiği çeşitli sorumluluklar ve yükümlülükler olduğunu anlatan Beykaya, “Bu yükümlülükler ve sorumlulukları doğru bir şekilde adım adım vatandaşın bilgisine sunmak, vatandaşı bilinçlendirmek, bu konuda yükümlülüklerini ve sorumluluklarını hatırlatma adına iki çalışma yaptık. Üreticilerimizi bilgilendirmek amacıyla böyle bir denetim gerçekleştirdik. Buna bir eğitim denetimi diyebiliriz. İkinci ayağında ise tüketicilere yönelik bir çalışma yapacağız ve tüketicilerimizi bu konuda bilgilendireceğiz. Çünkü gerçekten gıdasız bir hayat düşünülemez. İnsanın varlığını sürdürebilmesi için mutlaka gıda alması lazım. Ama gıdanın sağlıklı ve güvenli olması çok önemli. Bu da bir dizi uygulamanın yürürlüğe girmesi ve somut adımların atılmasına bağlı” dedi. Beykaya açıkta tavuk satışı yaparak vatandaşın sağlığını etkileyecek olanlara da 10 bin TL para cezası uygulanacağını ifade etti. Toplantıya bilgilendirmek amaçlı katılan Veteriner hekim Ramazan İlgün ise satış yapanların aletlerin ve kendilerinin temizliğine önem vermelerini, sakatat ve etin aynı dolapta yer almaması gerektiğinin altını çizdi. Toplantıya Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül'ün yanı sıra bazı kasaplarda katıldı. Hürdoğan. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
Son Aktivite: 15.07.2012 09:54
Tecrübe Puanı: 1001
![]() ![]() |
Artık kural neyse uymak gerekiyor, açıkta satmak mikroba ve hastalığa davetiye çıkarmak demek, her zaman hijenik olması gerek, umarım başarı saglanır.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 22:31
Tecrübe Puanı: 1531
![]() |
oğlu babasına cennetliksin demişde babasıda umamıyorum evlat demiş hadi hayırlısı inşallah iyi olur
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|