|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Serbest Kürsü Serbest Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2240
![]() |
ULU HAKAN ABDÜLHAMİD HAN HZ.LERİNİN HATIRA DEFTERİNDEN...
Musahibim iki gündür neden yazılara devam etmediğimizi sordu durdu; düşünüyorum. Vatanımın nereden nereye geldiğini düşünüyorum. Üç kıtaya yayılmış koskoca bir cihangirlik, on yılda bir avuç toprak haline geldi. Vebali kimin?.. Kimin olduğunu bulsak ne işe yarar?. Vatan elden gittikten sonra.. Kırk yıldır büyük devletlerin birbirleriyle kapışmasını bekledim. Bütün ümidim oydu ve Osmanlının bahtını buna bağlı görürdüm. O beklediğim gün geldi. Heyhat ki ben tahttan uzaklaştırılmış, ülkemi idare edenler de akıldan ve basiretten uzaklaşmışlardı. Kırk yıl beklediğim büyük fırsat, bir daha ele geçmemek üzere Osmanlının elinden çıktı gitti. Otuz bu kadar yıl tahttan uzaklaşmamak için çalışmışsam, bunun içindi!. Saltanatım günlerinde bazı büyük devletlere tavizler vermişsem, bunun içindi. Donanmayı Halice kapamış, talime dahi çıkarmamışsam bunun içindi. Girid'i İngilizlere kaptırmamak için Yunan muharebesini göze almışsam, bunun içindi.. Velhasıl otuz bu kadar yıl ne yapmışsam, ne etmişsem, doğrusu da yanlışı da yalnız bunun içindi! Bu sırrı kırk yıl içimde sakladım. Ahfadıma (gelecek kuşaklar) beni tanımaları için anlatacağım. En güvendiğim Sadrazamlarıma bile açmadım. Çünkü sınayarak öğrendim ki, iki kişinin bildiği bir şey sır olmaktan çıkıyor. Oysa, bunun yabancı devletlerce bilinmemesi, duyulmaması gerekliydi. Osmanlılar, ancak böyle bir fırsatı zamanında ve basiretle kullandıkları takdirde' kurtulacaklar, yeniden büyük devlet olacaklardı. Bu kanaate nereden ve nasıl ulaştığımı anlatabilmekliğim için tahta çıktığım günlerde dünyayı ve memleketi nasıl bulduğumu bilmek lazımdır. Ben bu kanaate o günlerde de ulaşmış değilim; Rus muharebesini (32) kaybettikten ve bu muharebe içinde büyük devletlerin bize bakışlarını yakından gördükten sonra edindim. Tek başına yaşayacak ve direnecek gücümüz yoktu. Bizi parçalamakta birleşmiş düşmanlarımız kendi aralarında parçalanırlarsa ve biz de bu parçalardan birinin vaz geçemiyeceği kuvvet olabilirsek, yeniden dünya için söz sahibi olabilirdik. Büyük devletler arasındaki rekabetin eninde sonunda onları çatışmaya götüreceği gözler önündeydi. Öyleyse Osmanlı Devleti de böyle bir çatışmaya kadar parçalanma tehlikelerinden uzak yaşamalı ve çatışma günü ağırlığını ortaya koymalıydı, İşte benim 33 yıl süren siyasetimin sırrı... Abdulhamid han bin Abdülmecid el-muzaffer daima (el-gazi) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
Son Aktivite: 07.06.2011 16:22
Tecrübe Puanı: 696
![]() |
bu başlık iyi olmuş, bu vesileyle bunu merak edenlere Necip Fazıl Ustanın Ulu Hakan Abdülhamit Han kitabını şiddetle tavsiye edebilirim...
|
|
|
#3 |
|
Yiğido
![]() ![]() Dogu Şuan
Son Aktivite: 21.12.2009 19:38
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Ulu Hakan Cennet Mekan Abdulhamit han ülkeyi çok iyi yönetti nedenmi Rusların tabiriyle ülke Hasta adam olmuştu borçlar çoğalmıştı bu durumda bile 33 yıl yönetti.
jön türkler bir önceki padişahı Tahtan indirip Abdulhamidi yerine getirdi ilk başlarda Abdulhamid onların yanındaymış gibi gözüktü ilerki zamanlarda Dünyada İlk kez Gizli Teşkilat Kurdu ve bu kişilerin içine yerleştirdi ve sonunda bir önceki Padişahın katillerini buldurdu Mithad paşa olduğunu öğrendi Fakat onu idam ettirmedi Bağışladı Sürgüne gönderdi Bazıları derya o baskıcıydı diye yalan o affederdi Aynı zamanda Çalışkandı Maronguzdu aynı zamanda Abdestsiz gezmezdi. Ermeni isyanlarınına karşılık Doğuya Hamidiye Alayı kurdurdu bu yüzden ermeniler Kızıl Sultan derler ve avrupada öyle karşılanır Aksine o ulu hakandır Bu alayı ilerde Enver paşa luzum görmeyecek ve dağıtacaktır. Osmanlı Abdulhamit zamanında Borçlarını ödemeye başlamış gittikçe güçlenmeye başlamıştır bu dönemde Abdulhamit Hicaz demir yolu yaptırır bunu kendi parasıyla yaptırmıştır Ülkeyi genç türklerden temizletmiştir fakat bundan Avrupa rahatsızlık duyar ve gizli teşkilat kurdurur yeni bir akım daha başlar İttihat ve terakki partisi kurulur Bunun amacı Abdulhamiti tahtan indirip ülkeyi modern seviyeye ulaştırmaktır. Abdulhamid bunlarada ajan sokar hepsini öğrenir ne yapmak istendiğini ve darbe girişimini önler bu sayede ve hepsini yakalatır avrupaya sürer yine Şimdi soracam Eğer Abdulhamit baskıcı zalim gerici bir Padişah olsa onları idam ettirirdi niye affetti çünkü Allah sevgisi ve Allah dostlarından kendisi çünkü Cennet mekan. Şimdi diyeceksiniz Abdulhamit Meşrutiyeti niye kaldırdı Bazılarnın Hep idaasıdır Abdulhamid baskıcı bir Padişahtı diye Yanlış bir bilgi Niye kapatmıştı biliyormusunuz Meclisin içinde Ermeniler,yahudiler ve ittahatçılar çoktu bu yüzden Devletin yıkılma tehlikesine karşılık kapanması gerekirdi O yüzden kapattı fitne yuvasıydı orası Doğruda yaptı ilerde göreceğiz. Abdulhamit Bunlardan Başka En sevdiğim diğer özelliği Ülkesini sevmesi ecdadını unutmamasıydı Bir gün israil temsilcisi gelir sizin bütün hazine borçlarınızı sileceğim Filistin topraklarını bize satın der Abdulhamit Atam buraları savaşarak aldı ben parayla satamam der bu durumdan sonra Abdulhamiti sevmeyenlerin içine ermeniler ve avrupalıların dışında Yahıdilerde girer öyleki Öldürme girişiminde bile bulunacaklardır ama sonuçsuz kalacak. Ben onu Fırtınalı denizde gemisini yöneten kaptana benzetiyorum Osmanlıda aynı bu durumdaydı iyi yönetti O Bir Kanuninin zamanında değildiyki yada en parlak zamanında değildi parlak yükseliş zamanında yönetmek kolaydır zaten fakat Çöküş zamanında yönetti o hemde 33 yıl Onu tahtan indirenler ne yaptı ülkeyi Savaşa soktular Osmanlıyı yıkımına sebep oldular Kaç kişinini ülümüne neden oldular bu yüzden Abdulhamitin bir kat daha değerini anlıyoruz niye bu kişileri sevmediğini niye Meclisi kapattığını Bu yüzden o ulu hakandır. Çanakkale savaşı başlamıştır Padişah reşat Her ihtimale karşı istanbuldan Düşman gelince istanbuldan kaçış planı yapar Ama Abisi Abdulhamitin Hapiste olması onu rahatsız eder ve ona elçi gönderir Elçi Abdulhamite durumu bildiriri Abdulhamit Kaçıp gitmek bana yakışmaz bizans ele geçirilince bizans hükümdarı bile kaçmadı diyip Kabul etmez. O kızıl Sultan değildir Bakıcı Değildir O cennet mekan Abdulhamid handır. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
Son Aktivite: 07.06.2011 16:22
Tecrübe Puanı: 696
![]() |
En has korumalarını söğütlü bölüğü'nün oluşturduğu ve o bölüğe benim öz kardeşlerimdir diyerek Türk-İslam Ülküsündeki reyini belli eden Koca Hakan...
Ulu hakanın vakti zamanında demokrasi demokrasi çığırtkanlığı yapanlar, bu ülkeyi onlarca etnik kimliğe bölenler ve etnik kimlik siyaseti güdenler yani mithat paşalar rahat uyusun. Bugün tohumları aynı yolda devam ediyor...
|
|
|
#5 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22
Tecrübe Puanı: 820
![]() ![]() |
Alıntı:
''100 gram aklın 90 gramı Abdulhamid Han'da, 5 gramı bende, 5 gramı da diğer siyasilerdedir.'' Otto von Bismarck
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|