|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 985
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas'ta görev yaptığı ilköğretim okulunda şikayet üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerle duygusal ilişki iddiası nedeniyle hakkında soruşturma başlatılarak açığa alınmasını hazmedemeyip intihara kalkışan Ş.İ., bir haftadır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kentte Fen Bilimleri ve Teknoloji öğretmeni olarak görev yapan Ş.İ. okulun 8'inci sınıfında eğitim gören 14 yaşındaki iki öğrencisine sevgi içerikli telefon mesajları gönderdiği ve duygusal birliktelik yaşadığı iddiası ile öğrenciler tarafından şikayet edildi. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müfettiş görevlendirildi. 19 Nisan'da başlatılan soruşturma kapsamında 20 Nisan'da Ş.İ.'nin açığa alınması kararlaştırıldı. Müfettişler okulda çok sayıda öğretmen ve öğrencinin ifadesine başvurdu. Olaydan haberdar olan aileler de duruma tepki gösterdi. Kendisi gibi öğretmen olan H.İ. ile evli olan, 7 ve 2 yaşında iki çocuğu bulunan Ş.İ.'nin eşinin üçüncü çocuğuna hamile olduğu belirlendi. Okulda başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınması nedeni ile bunalıma giren Ş.İ. bir kaç kez intihara kalkıştı. İlk olarak Kızılırmak'a atlayarak intihara kalkışan ve çevredekiler tarafından kurtarılan Ş.İ, girdiği bunalımdan kurtulamayarak 1 Mayıs'ta öğlen saatlerinde yakınlarının bir anlık dalgınlığından yararlanarak Yenişehir Mahallesi'ndeki apartman dairesinde kendisini atkı ile mutfaktaki doğalgaz borusuna astı. Yakınlarının fark etmesiyle boğulmak üzereyken kurtarılan Ş.İ. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Ancak 8 gün süren yaşam mücadelesinin ardından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün sabah yaşamını yitirdi. Bu sırada Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri, ilk incelemede yöneltilen iddialar ile ilgili kuvvetli delillere rastlaması nedeni ile öğretmenin suçlu olduğuna dair kanat oluşturdu. Ancak inceleme sürecinde öğretmenin intihar girişimi haberi, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Şikayetçi olan kız çocuklarının aileleri, şikayetlerinden vazgeçti. Daha önce atılı iddiaların doğruluğunu kabul eden Milli Eğitim Müdürlüğü ise öğretmeni yeniden göreve iade etme kararı aldı. Ancak bu karar kendisine iletilemeden öğretmen Ş.İ. yaşamını yitirdi. Öğretmenin yaşamını yitirmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı hem olayla ilgili, hem de Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ile ilgili soruşturma başlattı. Dün Numune Hastanesi morguna getirilerek otopsi işlemi yapılan Ş.İ., Tuğut Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi. Hürdoğan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1102
![]() ![]() ![]() |
çok sağlıksız nesiller geliyor, kenan evrenin ve onun bize hediye ettiklerinin allah belasını versin toplumun çivisi çıktı
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı abircan'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1350
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Düşük not alan,bana gıcık olan iki öğrenci gidip "Bu bana tacizde bulundu" dese,araştırmadan sormadan hemen açığa alınıyor öğretmen.Bu adamın onuru yok,gurur yok,ailesi yok,saygınlığı yok..Adam intihar etmese de sen zaten adamın adını çıkardın..
Tertemiz olarak Hakkın huzuruna gönderdiğimize inandığımız arkadaşımızın bu kusurunu çektiği sıkıntılara saysın inşallah Rabbim.. Not:Kusurdan kastım intihar idi..
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() sensetik Şuan
Son Aktivite: 17.03.2016 12:55
Tecrübe Puanı: 792
![]() |
bende bir öğretmenim..bu tür davranışları tespit edilen bir öğretmen varsa tabi eğitim sisteminden uzaklaştırılacak ama daha suçluluğu kanıtlanmadan detaylı bir araştırma yapılmadan insanlara kara leke sürmek kadar adice bir şey yok..Allah rahmet eylesin..çok zor bir durum gerçekten..ama öğretmene değer vermeyen, her fırsatta öğretmenleri suçlayan ama kendi çocuğunun kusurlarını görmekten aciz bir toplumla bu tür şeyleri görmeye duymaya alışmamız lazım...
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı sensetik'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Azizem_58_58 Şuan
Son Aktivite: 03.09.2014 12:12
Tecrübe Puanı: 644
![]() |
Benimde söyleyeceğim çok şey varda neyse.. Allah eşine sabır versin..
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Azizem_58_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
Son Aktivite: 11.06.2013 12:44
Tecrübe Puanı: 1006
![]() ![]() |
Öğretmenin günahını almayalım ama ben liseye giderken benzer bir durum olmuştu. Beden Eğitimi öğretmeni öğrencisiyle flört ediyordu. Daha sonra İngilizce kursuna başladım yine aynı şeyle karşılaştım. Bu tür durumlar olabiliyor. Ama öğretmenin onurunu düşünmek lazım tabiki. Herşey kesinleşmeden ortalığa laf atılırsa böyle üzücü şeyler yaşanır.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Azizem_58_58 Şuan
Son Aktivite: 03.09.2014 12:12
Tecrübe Puanı: 644
![]() |
yani ben bu öğretmenin böyle bişey yaptığını düşünmüyorum.. yapmış olsa intihar etmezdi ? yanlış mı
|
|
|
#8 |
|
Yiğido
![]() ![]() kuzu_58 Şuan
Son Aktivite: 30.12.2013 18:07
Tecrübe Puanı: 579
![]() |
amaçsız,ilkesiz,maneviyatsız,y etişen bir gençlikden öğretmenide korkacak ,annesi babasıda korkacak duruma geldi
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah bilir.
Günümüz Türkiye'sinde 14 yaşındaki kızların neler yaptıklarını(ahlak bozukluğu) da biliyoruz. Aynı şekilde emekliliği yaklaşan öğretmenlerin neler yaptıklarını(ahlak bozukluğu) da biliyoruz. İnsanlarımız bozulmuş iyice 7den 77ye kadar. Eğer haberde bahsi geçen durum gerçekleşmişse öğretmen gerçekten bu olayın içine girdiyse diyecek söz yok. Fakat suçluluğu kesinleşmeden öğretmeni suçlamak olmaz. Suçluluğu kesinleşmeden(kesinleşinceye kadar) görevden bir müddet uzaklaştırılması bir bakıma doğru bir şey fakat farklı pencerelerden bakıldığında gerçek çözüm olarak gözükmeyebilir. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|