|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 953
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yeni bir tehlikeye ortaya çıkmaya başladı. Çatılarda oluşan kar birikintileri sıcağında etkisiyle eriyerek çatılardan aşağıya düşmeye başlarken, vatandaşları tedirgin etti. Mevlana Mahallesi'nde bulunan Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kapalı Otopark'ın binasında, çatıda biriken karlar bir anda büyük bir gürültüyle yere düştü. Çevrede büyük maddi hasarın yaşandığı olayda can kaybı yaşanmaması herkese teselli oldu. Çatıda biriken tonlarca ağırlıktaki kar birikintileri aniden kaymaya başlarken, çevrede park halinde bulunan araçların üzerine düştü. Onlarca araç çatıdan düşen karlar nedeniyle yarıya kadar kar içerisine gömülürken, araçların bir çoğu da kullanılmaz hale geldi. Tavanları çöken araçların, camları ve kaportalarında da hasarların yaşanmasına sebep oldu. Araç sahipleri kullanılmaz hale gelen araçlarını görünce şok yaşarken, aracın içerisinde bulunmadıkları ve çevreden yaya bir vatandaşın geçmemesi nedeniyle de şanslı olduklarını söyledi. Çatıdaki kar ve buzların bir anda düşmeye başladığını ve çevrede büyük bir korkunun yaşanmasına sebep olduğunu söyleyen vatandaşlar, o anda çevrede herhangi bir vatandaşın olmamasının ise büyük bir şans olduğunu söylediler. Araçların kaportasını çökerten ve kullanılmaz hale getiren bu kar birikintisinin bir insanın üzerine düşmesini düşünemediklerini söyleyen vatandaşlar, "Arabaların durumları ortada. Bu karların altında bir insanın kalmasını düşünemiyoruz bile. Allah korudu ve o esnada kimse o kaldırımda değildi." dediler. ÖNLEM ALINMALI Geçtiğimiz yıllarda da benzer olaylar yaşanmış ve birçok araç aynı şekilde kullanılmaz hale gelmişti. Vatandaşlar her yıl bu tip olayların ilimizde yaşandığını bu nedenle de yetkililerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini söylerken, bugün can kaybının yaşanmamasının yarın yaşanmayacağı anlamına gelmediğine dikkat çektiler. Büyük bir şansla yaralanın olmamasının bir uyarı olarak değerlendirilmesi ve ilgililerin bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapmasını isteyen vatandaşlar, İstasyon Caddesi yada Atatürk Caddesi'nde bu olayın yaşanması halinde ortaya çıkacak tablonun hesabını kimsenin veremeyeceğini ifade ettiler. Öte yandan yaşanan olay sonrası araçları kullanılamaz hale gelen araç sahipleri kısa süreli şok yaşarken, vinçlerin yardımlarıyla araçlarını olay yerinden kaldırdılar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rallim58 Şuan
Son Aktivite: 26.04.2012 14:19
Tecrübe Puanı: 847
![]() ![]() |
Kış sezonunda en tehlikeli bölgeler çatı sundurmalarıdır. Binalarımızın çoğunda maalesef kar korkulukları bulunmamaktadır. Çatı örtülerinin kaplanması esnasında bu konuya daha dikkat çekilmeli diye düşünüyorum.
Sac üzerlerinde bulunan kar yığınlarının buzlanması ile oluşan bu kütleler daha sonra havaların ısınmasıyla birlikte kendini bırakarak, her an, her türlü tehlikeye müsait pozisyon almaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımzın sarkık buz ve çatı altlarına araç parkı yapmamaları ve bu bölgelerden geçiş yapacak yayaların, daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36
Tecrübe Puanı: 2321
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Her yıl aynı kazalar yaşanıyor ama yinede hiçbir önlem alınmıyor ALLAH'tan can kaybı olmuyor gelen mala gelsin.
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ramazan_d Şuan
Son Aktivite: 28.02.2011 18:52
Tecrübe Puanı: 686
![]() |
arkadaşlar bu günlerde çok dikkatli gözümüz açık olmalı istanbul beyoğlunda cumartesi günü fırtına lodos oldu bu arada beyoğlu istiklal caddesinden geçen bir genç kızın üstüne yüksek binanın üstünden cam kütlesi düştüüü kızın durumu çok ağırmışşş bizlerde çok dikkatli olmamız gerekiyor bu kış aylarındaaaa
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2208
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öldürmeyen Allah öldürmüyor işte...
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
Son Aktivite: 28.03.2012 11:23
Tecrübe Puanı: 842
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bizim ulkemizde birinin canina kiyilmadan harekete gecilmez illa birisi olecek ondan sonra harekete gecilir merak ediyorum da yetkililer ne zaman bu konuda onlem alacaklar...
|
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1070
![]() ![]() ![]() |
çocukluğumda sivastaki yağan karları nasıl özlüyorum anlatamam 20 yıldır doğru düzgün kar görmedimm, nasıl özledim kızak kaymayı anlatamam esentepeden elektrik birliğine kadar kaymak istiyorum ama malesef çok uzaktayım ve artık 41 yaşındayımmmmm,
vakti olanlar ve yaşı uygun olan hemşerilerim için acilen tavsiye ediyorum esentepe camisinden kızağı vurup koçaklar fırınının önünden aşağı doğru salınırlarsa çok sevinirim arkadaşlar, eğer bir bu dileğimi yerine getirirse ona şükran borçlanırım ![]()
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|