|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 985
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İl Müftüsü Mustafa Balık, 3 yıllık görev süresince yaptığı çalışmaları Türkiye Diyanet Vakfı Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu΄yla taçlandırmayı hedefliyor. İl Müftüsü Balık, Müftülük binası arkasındaki Yatılı Kız Kuran Kursu΄ndaki konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, ilimizdeki görev dönemi boyunca kentte yaptıkları çeşitli çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2006 yılının Eylül ayında ilimizde göreve başladığını anımsatan Balık, göreve başladığında bazı projelerin mutlaka 2 yıl içinde bitirilmesi gerektiğini ifade ettiğini, verilen sözlerin yerine getirildiğini belirtti. Kılavuz Mahallesi΄nde yer alan ve yaklaşık 10 yıldan beri atıl duran Ulu Camii Vakfı΄na ait 6 katlı binanın 49 yıllığına ücretsiz olarak müftülüğe tahsisinin sağlandığını ifade eden Balık, “Bakım ve onarımı tamamlanan bina Haziran 2007 tarihi itibariyle Eğitim Merkezi ve Merkez Yatılı Erkek Kuran Kursu olarak hizmete açılmıştır” diye konuştu. Eğitim ve öğretime fiziki olarak müsait olmayan Moralibaba Kuran Kursu΄nun bakım ve onarımdan geçirilerek, 90 kişinin yatılı, 25 kişinin gündüzlü olarak devam ettiği bir kurs haline getirildiğini, Ekim 2007΄de modern binasıyla Moralibaba Yatılı Kız Kuran Kursu olarak hizmete açıldığını belirten Balık, şöyle konuştu: “Müftülük arkasındaki bin metrekare arsa içerisindeki 140 kişilik Yatılı Kız Kuran Kursu ve Konferans Salonu olarak temeli atılan 6 katlı binanın inşaatı 14 ay gibi kısa bir zamanda bitirilerek Ocak 2009 tarihinde Kuran Kursu, 18 Nisan 2009 Kutlu Doğum Haftası Konferansıyla da konferans salonu hizmete sunulmuştur. Kongre Müzesi karşısında 10 yıl önce hizmete girdiği halde kapanan, geçen yıl açılması için özel gayret gösterilen Türkiye Diyanet Vakfı Sivas Yayınevi yeniden bakımı yapılarak Şubat 2009 tarihinde değerli halkımızın, görevlilerimizin ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur” dedi. HEDEF KIZ ÖĞRENCİ YURDU YAPILMASI Cumhuriyet Üniversitesi΄nde yaklaşık 30 bin öğrencinin eğitim görmesine rağmen kentte öğrencilerin kalabileceği yurt sayısının yetersiz olduğunu ifade eden İl Müftüsü Mustafa Balık, 2009 yılı içerisinde mülkiyeti hazineye ait olan İşhan mevkisindeki arsanın Türk Diyanet Vakfı΄na intikalinin sağlanarak Türkiye Diyanet Vakfı Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu΄nun temelini atmayı hedeflediklerini söyledi. Bu konuda arsayla ilgili görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Balık, hedeflerinin en geç 2 yılda yurdu hizmete sokmak olduğunu kaydederek, “Yurt konusu benim için hayati bir meseledir. Ben buradan gitsemde Sivas halkı ve sizler bunun takipçisi olun” dedi. YARDIM VE DUALARLA İŞLERİ YAPTIK İl Müftüsü Balık, göreve başladığı zaman kentte halktan toplanan yardımları sorduğunda çok az bulduğunu da kaydederek, “O zamanlar en ciddi yardım 12 bin TL olarak kayıtlara geçmiş. Bu çok az bir rakamdı. İlk Cuma vaazımda hedeflerimi Sivas halkına anlattım. O gün 26 bin TL Sivas halkından yardım topladık. Vatandaş eseri görünce parayı veriyor. Kimi parasını veriyor, kimi dua ediyor. Allah΄a ve Sivas halkına güvenerek bu işleri tamamladık. Sivas halkı bize sadece yardım etmedi, aynı zamanda dua etti. Dua paradan daha önemlidir” dedi. Balık΄ın basın toplantısı sırasında il müftü yardımcıları ve şube müdürleri de hazır bulundu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güzel ve başarılı çalışmaları herzaman takdir etmek gerek
bu konuda sivas halkı elinden geldiği kadar gerekli desteği vermişler inşallah bu yardımlar devam eder yarım kalan işler tamamlanır ve okuyan genç kardeşlerimiz de daha fazla madur olmadan bu yurtlara yerleştirilir emeği geçenlere teşekkürler ve bu hayırlı işte yardımlarını ve dualarını esirgemeyen sivas halkındanda rabbim razı olur inşallah
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|