|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 981
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas'ın Kangal'da bulunan doktor balıkları alan bir adam Amerika'da bu balıkları pedikürcü olarak kullanmaya başladı.Türkiye’de kaplıcalarda sedef hastalığına iyi geldiği söylenen doktor balıklar(garra rufa), bu hafta Amerika’da pedikürcü olarak dünya basınına haber oldu. Washington D.C.’de bulunan bir güzellik salonu, doktor balıkları padikürcü ve manikürcü olarak kullanıyor. Yvonne Hair and Nails Salon adlı güzellik merkezinin sahibi John Ho, doktor balıklardan salonlarında yararlandıklarını belirtiyor. Şimdiye kadar 5000 kişinin bu metodla pedikür yaptırdığı ve memnun kaldığını ekleyen Ho, hijyen problemleriyle karşılaşılan pedikür aletlerinin yerini bu balıkların aldığını söylüyor. Güzellik salonunun sahibi Ho, en başta bu uygulamaya kuşkuyla yaklaştığını, ancak bu balıkların Türkiye’de tedavide kullanıldığını sonra Asya’ya yayıldığını söylüyor. En büyüğü 10 cm olan doktor balıklarının dişi yok. Ayrıca 37 dereceye varan sıcaklıkta yaşayan ender balık türlerinden. Fakat o ısıda suda yiyecek bulamayan balıklar, kaplıcalarda tedavi görmeye gelenlerin ölü derileriyle besleniyorlar. Canlı olan tabakaya dişleri olmadığı için bir zararları olmadığı söyleniyor. Türkiye’de sedef hastalığı için kaplıcalarda çalışan balıklar, Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunuyor. Bu balıklarla ilgili Amerika'daki bütün gazeteler haber yaparken Türkiye'den ve Sivas'tan tek kelime bile söz etmedi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARAMELLL58 Şuan
Son Aktivite: 21.01.2013 17:04
Tecrübe Puanı: 1730
![]() |
enteresan çok ilginç balıkların manikür ve pedikür yapması neler çıkıyo yaaaa
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4586
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok yakında daha çok işsiz olacak. Bilgisayarlar yetmiyor şimdi de balıklar çıktı insanların işini elinden alan.
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 15.06.2026 21:25
Tecrübe Puanı: 1393
![]() |
geçen gün trt 1 de izledim doktor balıkları gösteriyordu...aslında iyi bir reklam güzel bir işletme ile doktor balıklar için insanları Sivasımıza çekebiliriz...
en son iki yıl önce gitmiştik.. çok bakımsız ve çok pahalı .. bir gelen bir daha gelmez diye düşünmüştüm.. son durum nedir bilmiyorum..böyle nimet kimseye nasip olmaz.. değerlendirilebilse Sivas için büyük şans..
|
|
|
|
#5 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Duhan58 Şuan
Son Aktivite: 07.01.2013 13:30
Tecrübe Puanı: 795
![]() |
bu balıklar burdanmı çıkarılmış?
çıkarıldı ise o balıkların dışarı çıkması yasak diye biliyorum |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() |
çıkarılmıyor zaten kaçırılıyor...
|
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() Merkez_Alperen Şuan
Son Aktivite: 11.09.2012 11:23
Tecrübe Puanı: 713
![]() ![]() |
Yazıklar olsun !
Balıklı çermiğide çaldılar elimizdenn ! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() |
üstelik hiçbir tehlikesi yokmuş karamel.. pedikürden manikürden hastalık kapanları çok duyduk.. ama doktor balıklar bir kişinin hastalığını diğer birisine bulaştırmıyor...
|
|
|
|
#9 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Dağcı Şuan
Son Aktivite: 23.08.2014 12:23
Tecrübe Puanı: 788
![]() |
Elin oğlu pedikür konusunda istediği reklamı dünya çapında yaparken biz ne yapabiliriz?,
- Sektörel dergilerde reklam ve yazılar yayınlayarak tanıtım yapabiliriz, - Konusunda uzman kişilerle sempozyum ve toplantılar yapabiliriz, - Yerel yönetimlerle işbirliği yaparak yöremizin tanıtımını sağlayabiliriz, - Bazı dizilerinin bölgemizde çekilmesi sağlanabilir, - Güzel bir web sayfası, kaliteli broşür ve tanıtım cd'leri hazırlanabilir. Balıklı kaplıca tek başına Kangal'ı ihya eder. Yeterki gereği yapılsın. Benim aklıma gelenler bunlar.
|
|
|
#10 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Duhan58 Şuan
Son Aktivite: 07.01.2013 13:30
Tecrübe Puanı: 795
![]() |
|
|