[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
İlçe Kaymakamımız H. Yavuz Erdoğan ve Belediye Başkanı Selim Baş, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da Yıldızelililer Derneği yönetim Kurulu ve Üyeleriyle bir araya geldi. Kaymakam Erdoğan, buradaki görüşmelerinin çok olumlu geçtiğini belirterek, Yıldızelili hemşerilerimizle yaptığımız görüşmelerden olumlu sonuçlar aldık, gurbete ki hemşerilerimizden ilçelerine sahip çıkmalarını istedik. Onlarda bu isteğimize olumlu yaklaşarak ellerinden gelen her türlü yardıma hazır olduklarını ifade ettiler. İlerleyen zamanlarda onlarla ve diğer hemşerilerimizle tekrar bir araya gelerek neler yapılabilir, neler yapılması gerekmektedir bunları konuşup kesin bir karara varmayı düşünüyoruz. Bu ilçe için herkes elini taşın altına sokmalı, ilçemizin gelişimine yardımcı olmalıdır şeklinde konuştu.
Erdoğan, Anadolu Öğretmen Lisesine yapılacak olan yurt için hayırsever hemşerilerimizden destek sözü aldık, bu bizleri oldukça mutlu etmiştir. Bir yerden başlanması gerekiyordu. Biz bu başlangıcı İstanbul’da gerçekleştirdik. Bu konuyla ilgili diğer kentlerde ki Derneklerimizle de görüşmeler yapacağız. Gurbetteki hemşerilerimizin bizlerden en büyük talepleri köy yollarının modern bir hale getirilmesi ve Eğitim ve Öğretime gerekli önemin verilmesiydi. Biz Devlet olarak bu istekleri, hazırlanan programlarla yerine getirmeye devam ediyoruz. Son yıllarda ilçemizde Eğitim ve Öğretime gerekli önem verilmiş olup, her geçen yıl başarı çıtamızı yükseklere çekiyoruz. Diğer yandan Yıldız Irmağı kenarında bulunan büz fabrikasını İl Özel İdaresi tarafından tekrar işletmeyi düşünüyoruz. Bu işletme faaliyete geçtiği takdirde köylerimizin iç yollarının parke taşıyla döşenmesi için gerekli çalışmaları yapmayı düşünüyoruz.
Kaymakam Erdoğan, ilçe merkezinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulunu önümüzde ki Eğitim Öğretim yılında Anadolu Öğretmen Lisesine çevirerek ilçemize yeni bir okul kazandıracağız. Atatürk İlköğretim Okulunu ise TOKİ’ de bulunan okula taşımayı düşünüyoruz. Anadolu Öğretmen Lisesinin ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca, Anadolu Öğretmen Lisemizin yurt binası için gerekli görüşmeler yapılarak 200 öğrenci kapasiteli bir yurt binasını da önümüzde ki Eğitim Öğretim yılına yetiştirerek öğrencilerimizin barınma ihtiyacının karşılanacağını ifade etti.
Yapılan bu görüşmelerin ardından akşam yemeğinde İstanbul, Doğanlı köyü derneğinin organize ettiği ve yaklaşık 800 kişinin katıldığı yemekte Doğanlı köylüleriyle bir araya gelen Kaymakam Erdoğan ve belediye başkanı Selim Baş, düzenlenen yemekte Doğanlı Köyü derneği üyeleriyle sohbet ederek, ilçe adına olumlu görüşmeler yapıldığı kaydedildi.
Haber 58