|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 981
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Türk Halk Şiirinin önde gelen simalarından ve Sivas'ın yetiştirdiği en büyük ozan olan Aşık Veysel Şatıroğlu ölümünün 38. yılında 21 Mart Pazartesi günü düzenlenecek anma programı ile anılacak. Yazdıkları ve söyledikleri ile birlik ve beraberliğin en önemli savunucularından biri haline gelen Aşık Veysel için doğup büyüdüğü ve toprak olduğu Şarkışla Sivrialan köyünde mezarı başında anılacak. Şarkışla Kaymakamlığı tarafından tertip edilen anma programı kapsamında ilk olarak Şarkışla Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde bir anma programı düzenlenecek. Aşık Veysel'in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından şiirlerinden ve türkülerinden örneklere yer verilecek. Burada ki törenin ardından Aşık Veysel için Sivrialan Köyü'ndeki mezarı başında dualar okunacak ve Aşık Veysel Müzesi gezilecek. 21 Mart Pazartesi günü düzenlenecek olan törenler Şarkışla Ozanlar Derneği'nin programı ile son bulacak. Hürdoğan. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Ben giderim adım kalır, Dostlar beni hatırlasın.."
Sivaslı olarak hep gurur duyduk, Onun şiirleriyle büyüdük.. Ölümünün 38. yıl dönümünde yine AŞIK VEYSELi anıyoruz.. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1559
![]() |
dost dost diye nicesine sarılan ve gerçek dostluğu toprakta bulan türk yazın tarihinin medarı iftiharı büyük aşık, veysel şatıroğlunu kendisininde belirttiği gibi sadık yari kara toprağın bağrında rahmet ve şükranla anarken
her kimki olursa bu sırra mazhar dünyaya bırakır ölmez bir eser gün gelir veyseli bağrına basar benim sadık yarım kata topraktır veyseli bağrına basan sadık dostu kara topraktaki sonsuz istrahat gahında nur içinde yatmasını yüce mevladan niyaz edelim ruhun şad olsun koca veysel
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3391
![]() |
sivrialan köyünden sivas düzünden
duydum veysel gelmiş görmeye geldim aşık olan yanar imiş özünden bu aşkın sırrına ermeye geldim ruhun şaad olsun büyük usta ölmedin kalbimizdesin |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı OSMAN ECE'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|