|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Ulaş Ulaş İlçesi ve Köyleri |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas iline 57 km, Ulaş ilçesine 20 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. [[Sağlık ocağı var, sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt ve tren yolu ile sağlanmaktadır, köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() FatihCan Şuan
![]() Son Aktivite: 03.07.2009 14:15
Tecrübe Puanı: 775
![]() ![]() ![]() |
![]() Evet burası bizim köyümüz
![]() eline sağlık SivasLady.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() oğuzz Şuan
![]() Son Aktivite: 03.04.2009 10:03
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() wikipedi den çalıp çalıp atıyorsunuz yaa yapmayın arkiler bir bilene sorun.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() oğuzz Şuan
![]() Son Aktivite: 03.04.2009 10:03
![]() |
![]() bi de fatih can sen kimlerdensin kardeş tanışıyoruz belki.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Yiğido
![]() gazi779 Şuan
![]() Son Aktivite: 05.06.2008 15:25
![]() |
![]() slm
galiiba yanlış anlaşılma oldu umarım sende dahil kimseyi kırmamışımdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2188
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Köyü, KAYE takımı olarak bilinen sülalenin ( Koçtürk,Cesur,Hatip,Ünal) ataları Horasandan gelerek kurmuştur . Eski küçük bir hisar kalıntısından Karahisar adını almıştır. Yeni Karahisar köyünü kuranlar eski Karahisardan ayrılıp gelenler olduğu için iki köyde bulunan halk akrabalardır. Belde olan Karahisar "Kara Hisar-ı Cedid " ismi ile anılırdı. Eski Karahisar'da "Karahisar-ı Atik" olarak adlandırılırdı. Cumhuriyet döneminde "atik" ve "cedid" kelimeleri eski ve yeni tabirleri ile değiştirildi. Alimler yurdu olarak bilinir. Ali Kayeler köye yerleşen ilk ailedir. Köye ikici gelen aile Kocaimam'dır (kocaimam veya İmamgiller diye de bilinir).Bunlar Erzincan-Kuruçay-İslam köyü'nden Zara Tuzlagözü'ne gelmişlerdir.Orada bir müddet kaldıktan sonra Gezbel'den aşıp Eskikarahisar köyünü izlemiştir ve köye gelerek ikinci yerleşen kişi olmuştur. 9 oğlu ile birlikte köye yerleşen Kocaimam daha sonra oğullarının bir kısmı Tokat'a yerleşmiştir.Oradaki aile ise Tokat Merkez'e bağlı Gazi Osman Paşa Köyü'ne yerleşmişlerdir.Şu anda o köyde ise 45 aile vardır.CİVAN ailesi Köyün Tren istasyonuna 2 Km yukarısında ikamet etmektedir.Kurt Mustafa olarak köye yerleşmiş ve soyunu devam ettirmişlerdir. Çavuş Lakaplı Ahmet CİVAN köyün sayılan ve sevilen şahsiyetlerindendir. Kocaimamın soyundan gelen aileler şu soyadlarını taşımaktadır
![]() Köyde bilumum bulgur yemekleri, kömbe, etli köfte, Loluk, hamur çorbası, madımak mıhlaması , ayran çorbası sulu köfte gibi yemekler ün kazanmıştır.
![]() |
#7 |
Yasaklı
![]() ötükenindelisi Şuan
![]() Son Aktivite: 28.09.2008 14:37
![]() |
![]() bu karahisar kanğalınmı ulaşınmı kayaiçi karahisar deyilmi oysa deliktaşa bağlı oda kanğala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Yiğido
![]() KOÇTÜRK Şuan
![]() Son Aktivite: 09.12.2010 12:14
![]() |
![]() TEŞEKKÜRLER SAYGI DEĞER HEMŞEHRİM SİVASLADY
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() oguzhan_koctürk Şuan
![]() Son Aktivite: 08.04.2009 16:21
![]() |
![]() UYAN REİS
Bize mezar oldu dağın Şanlı maraşım Karların altında kaldı gardaşım Ol iki cihan serverı şimdi yoldaşın Uyan reis uyan kalk sabah oldu Yaş yerine gözüm kan ile doldu Acı zulüm bindin ecel atına Sonsuzluğun sahibi aldı katına Yayıldı matemin tüm yurt satına Uyan reis uyan kalk sabah oldu Yaş yerine gözüm kan ile doldu Zindanda dolmamış çektiğin çile İnançla yürüdün hak bildiğin yola Gülünce gözlerin benzerdi güle Uyan reis uyan kalk sabah oldu Yaş yerine gözüm kan ile doldu Sivas’a büyük bir şanstı onun varlığı Hayaliydi bu milletin kardeşliği,dirliği Senin için yaşatacağız büyük birliği Uyan reis uyan kalk sabah oldu Yaş yerine gözüm kan ile doldu Koçtürk’üm duygumu getirdim söze Yaktın yürekleri çevirdin köze İzinden gitmek düşüyor bize Uyan reis uyan kalk sabah oldu Yaş yerine gözüm kan ile doldu AHMET TURAN KOÇTÜRK bestekarabi Maraş dağlarında karların altında açmayı bekledi günlerce çiğdem çiçekleri Beceriksizlik sevgi çaresizlik ve ihanet işte bu ülkenin acı ama gerçekleri Sevdalandım bile bile Bir hilale birde güle Mezarında rahat uyu Koca reis güle güle İtibarım az olusa yarın bugünden Al canımı yarab razıyım dünden ahmet turan koçtürk(AKGÜL) TÜM KÖYLÜLERİME SELAM TEL:05357612619 Konu oguzhan_koctürk tarafından (08.04.2009 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yasaklı
![]() ayten58 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.03.2010 20:23
![]() ![]() ![]() |
![]() meraba koçtürk kardeş bende bu köylüyüm ama kendirlilerden soy adım düzdaş baba adım mehmet alidir almanyada vefat etti babam 97 de
sen köyü yanlış tanıtıyosun ulaşa bağlı olan yeni karahisar yani bu benim köyüm eski karasar kangala bağlı şurdan ayır istersen birincisi ulaşa bağlı yeni kara hisar ikincisi kangala bağlı eski karasar anladın umarım senin köyün eskiyse kangala bağlı şiirinede bayıldım ağzına yüreğine sağlık işte benim hemşehrim bu |
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|