|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Şarkışla Şarkışla İlçesi ve Köyleri |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas iline 65 km, Şarkışla ilçesine 20 km uzaklıktadır.
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak görevli doktor hemşire ve gerekli sağlık gereçleri yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyün Adı : Baltalar Hane Sayısı : 25 Nüfusu : 90 İlçeye olan uzaklığı : 20 Km Mezra ları : -- Kuruluşları : Cami, Okul, Sağlık Evi Geçim Kaynağı : Tarım ve Hayvancılık Ekilebilir tarım alanı (dk) : 3.200 ![]()
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar SivasLady'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Yiğido
![]() ![]() aykut-akay Şuan
![]() Son Aktivite: 27.01.2013 20:45
Tournaments Won: 4Üyelik Tarihi: 05.06.2006
Tecrübe Puanı: 701
![]() |
![]() BALTALAR KÖYÜ HAKKINDA
Baltalar Köyü, Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı, Dağıstan kökenli Lak halkının yaşadığı bir köydür. İmam Şamil'in 1859 yılında Ruslara tesliminden sonra göç eden yedi aile buraya yerleşmişlerdir. Laklar ilk geldiklerinde kuyumculuk, bakırcılık, kalaycılık ve eyer yapım işleriyle uğraşmışlardır.Osmalıya geldiklerinde belli bir süre sanatlarına devem etmişlerse de zaman içerisinde çeşitli zorluklar ve imkansızlıklardan dolayı bazıları tarıma ve hayvancılığa yönelmişledir. Bazıları da şehre göç ederek sanatlarını sürdürmüşlerdir. Büyüklerin anlattıklarına göre Laklar, Baltalar Köyü'ne, Dağıstan'daki on üç köyden gelmişler. Gelenler, Dağıstan'daki köylerinin veya sülalelerinin ismini lakap olarak kullanmışlardır. Günümüzde bilinen bazı isimler şöyledir: Gumici-Zagar Bagır Curtası Sara'cu Hurukullu, (Hurukul köyünden) Buhsanaklı (Buhsanak köyünden) Kalıyokuhul Baltalar Köyü'nde uzun zaman Lakça konuşulmuş, öf ve adetler Dağıstan'daki gibi devam etmiştir. Ancak köyden şehre göç ve Türkiye'de Lak yerleşim yerlerinin çok az oluşu, zaman içerisinde dillerini kullanamayarak zaafa uğratmıştır. Maalesef ak sakallıların dışında Lakça konuşan kalmamıştır. Şarkışla ilçesine 22 km uzakta bir Lak köyü olan Baltalar köyü vaktiyle iki mahalleden oluşuyormuş. Bugün ev sayısı 20 hanenin altına düşmüştür. Zaman çok fazla şey alıp götürse de bugün hala köyde yaşatılan öf ve adetleri, yemekleri ve atasözleri, düğünleri ve bayram şenlikleri Dağıstan'dakine benzemektedir.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aykut-akay'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Yiğido
![]() |
![]() ![]() Hane Sayısı : 25 Nüfusu : 90 İlçeye olan uzaklığı : 20 Km Mezraları : Yok Kuruluşları : Cami, Okul, Sağlık Evi Geçim Kaynağı : Tarım ve Hayvancılık Ekilebilir tarım alanı (dk) : 3.200
![]() |
#4 |
Yiğido
![]() |
![]()
![]() |
#5 |
Yiğido
![]() |
![]() MÜZIKLER VE GÖSTERILER
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
#6 |
Yiğido
![]() ![]() ahmet kaya 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 08.02.2014 17:11
Tecrübe Puanı: 692
![]() |
![]() Aykut kardeşimiz köylümüzmüş de haberimiz yok. Maaşallah ne güzel hikayeler varmış. Hikayelerdeki DERVİŞ dayı benim rahmetli amcam olmasın sakın.
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ahmet kaya 58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() havacı Şuan
![]() Son Aktivite: 24.06.2015 00:54
Tecrübe Puanı: 672
![]() |
![]() selamlar aykut kardeşim köyünüz güzelmiş benim amcam bu köyden evdi ama hiç gitmemişdim gitmişgibi oldum teşekkürler saygılar selamlar.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar havacı'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Yeni Yiğido
![]() Rahmi TEMEL Şuan
![]() Son Aktivite: 28.11.2010 22:26
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() mrb, aykut kardeş;baltalar köyünden olduğu söylüyorsunda, bu aykut kimdir, nerelidir, ne iş yapar, nerden gelir nere gider, bi tanısak iyi olur.bende baltalar köyündenim ama neden tanışmıyoruz. not: baltalar köyünde ben beni tanıyalı ne büyükler nede küçükler çerkezce konuşmuştur ve örf adetleride çerkezlere hiç ama hiç benzememektedir.ve küçük bir dip not daha bu köyün kuruluşu 1400 lü yıllardır.kurucularıda 1 baba 3 oğludur. saygyla ellerinden sıkarım canım kardeşim.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Rahmi TEMEL'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CrSivaslim58 Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2025 13:22
Tournaments Won: 2 Üyelik Tarihi: 22.12.2007
Tecrübe Puanı: 883
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar CrSivaslim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 |
Yeni Yiğido
![]() 58isyankar Şuan
![]() Son Aktivite: 25.01.2011 18:16
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() aykut kardeş kurban abıyı ismail gumuşerlerıde tanın mı ben konak yazıdan selamlar
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar 58isyankar'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|