|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 970
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Belediye başkanının yolsuzluk iddiaları SP belediye başkan adayı tarafından gündeme getirildi. Saadet Partisi Hafik İlçe Başkanı Selahattin Çuhadaroğlu, Hafik belediyesi ile ilgili büyük yolsuzluk iddialarında bulundu. AKP’li belediye başkanı Dr. Zeki Aydın’ın görevini yerine getiremediğini savunan Çuhadaroğlu, bu duruma ana muhalefet olarak göz yummayacaklarını ifade etti. Hafik’in alt yapısında kullanılmak üzere belediye tarafından Kızılırmak Havzası Ahırcık Mevkiinden izin ve ruhsat alınmaksızın kamyonlarla kum çıkarıldığını ileri süren Çuhadaroğlu, dere ve ırmak yataklarının yetkisinin il özel idareye ait olduğunu, izinsiz kullanımların da suç olduğunu söyledi. Hafik belediyesinin havzadan 300 kamyon izinsiz kum çıkardığını iddia eden Çuhadaroğlu, bu konuyu araştırdığını ve il özel idare ile irtibata geçtiğini anlattı. Çuhadaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “İller bankası ile müteahhit arasında gelişen alt yapı ihalesinde Kum cevheri il özel idare tarafından karşılanır diye bir protokol yok, araştırdım. Çıkarılan kum için Özel idareden izin alınıp alınmadığını sordum. Bunun için dilekçe verdim. Bahsedilen Kızılırmak Havzasında ekipler incelemelerde bulundu. İl özel idare genel sekreteri Mahmut Kayhan imzalı cevabi bir yazı geldi. Tespit edilen kum miktarının 1400 metreküp olduğu, belediyenin kendilerinden herhangi bir izin almadığı ve Maden Kanunun 18. maddesinin a bendinin uygulamaya konulacağı belirtilmişti. Bunun üzerine yeniden bir dilekçeyi il özel idareye verdim. Bu kanun maddesinin açıklanması ve kanun gereği nasıl bir işlem uygulanacağını sordum. Gelen cevapta kullanılan ku mun satış tutarının 5 katı miktarında idari para cezası kesildi-ği ve kullanılmamış durumda olan kuma da özel idare tarafından el konulduğu yazıyordu. Eğer biz bu durumu fark etmesey dik belediye aldığı kumu 300 kamyondan 1000 kamyona tamamlayacaktı. Bunun önüne geçtik. Adaletsizlik ve kanun-suzluk yapılacaktı. Belediye başkanı yaptıkları bu yanlışı kabul ediyor ancak sadece 30 kamyon aldık diyor hâlbuki 300 kamyon alındı. Üstelik çeşitli bahaneler uyduruyor. Hafik hal-kı 30 yıldır kötü şekilde yönetiliyor ancak buna dur denmesi gerekiyor” Çuhadaroğlu, 2009 yılının sonbahar ayında söz konusu havzada kıyı oyulmasının önüne geçilmesi ve dolgu çalışması yapılması için Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürlüğüne 274 kişi ve 4 muhtar imzasıyla talepte bulunduklarını ve kendileri ilçeye hizmet ederken başkalarının bu havzada rant kapısı oluşturmaya çalışmalarına göz yumamayacaklarını da sözlerine ekledi. Çuhadaroğlu, belediyeye kesilen para cezasının belediyeden değil bizzat belediye başkanından karşılanması gerektiğini de dile getirerek “çünkü suçu işleyen belediye başkanıdır, belediyenin kasası halkındır o yüzden Zeki Aydın cezasını çekmeli. Bir belediye başkanının kum ocağı olmayan ruhsatsız bir yerden kum alma yetkisi var mıdır? Bir belediye başkanının alt yapı eksikliğini gidermek için olsa dahi müteahhide başka işler karşılığında halkın ve devlet malının dokusunu izinsiz şekilde bozmaya hakkı var mıdır? Bu soruları cevaplasınlar. Halka açıklasınlar. Hem müteahhitle gizli pazarlık yapıyorlar, hem suç işliyorlar hem de biz hak arama işini başlatınca bizi karalıyorlar. Suçsuzdunuz da neden ceza aldınız. Bu konular aydınlatılmazsa belediyeyi zarara uğratmaktan hakkınızda ayrı bir suç duyurusunda bulunacağız. Bu konuda kişisel ve siyasal haklarıma hatta partime karşı açtığınız karalama kampanyasına karşı da ayrı bir suç duyurusunda bulunacağım.” dedi. Sivaspostası |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() bilgin_58 Şuan
Son Aktivite: 16.06.2019 12:06
Tecrübe Puanı: 723
![]() |
Körler sağlırlar birbirini ağırlar,
Ben sadece bir kıssa anlatacağım, anlayan anlar İki kör oturmuşlar köfte yerken; -Birisi diğerine -Niye köfteleri iki iki yiyiyorson? -Diğeride yooooo, nerden bildin? demiş -Hayır ben iki iki götürüyorumda, demiş
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar bilgin_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Belge varsa o halde daha neyi bekliyo savcılarımız hakimlerimiz gereğini yapsın.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Yıllardır Hafik için birşeyler yapılmamış, yapmaya çalışanada engel olurlar, yapılacak işe destek değil köstek olmaya çalışırlar, 1883 yılında ilçe olan bir yerleşim yerinde daha altypasısı yok, halk kuyular kazarak kanalizasyon işini halletmeye çalışıyor, bu başkan geldi 1883 de ilçe olan yere altyapı yapmaya çalışıyor, son aşamasına geldi çalışmalar sanırım, ben Hafikli değilim, a partisi, b, partisi gibi bir takıntımda yok, ama inanın yapılan haksızlıklara tahammül edemediğimdendir, yoksa ne iddia eden adamı tanırım, nede başkanı, ama yapılanlara bakınca burda bir haksızlık olduğu kanısındayım,
Ama 1883 yılından bu yana teknolojinin nimetlerinden yararlanmayı bilmeyen bir halk içinde bu gibi iddialar ve yapılacak işe köstek olmaları ben yadırgamıyorum, çünkü halk nasıl yönetilmeyi isterse, öyle yönetilir,
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı bilgin_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 | |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Arif hocam bizlerin ne kadar balık hafızalı bir millet olduğumuzu takdir edersiniz!
Yapılan şeyleri kısa zamanda unutuyoruz, Evet Doğru "TEKTİR" başka söylecek sözüm yok
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar bilgin_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|