|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ErdalGüler Şuan
![]() Son Aktivite: 28.01.2010 16:37
Tournaments Won: 5 Üyelik Tarihi: 27.08.2005
Tecrübe Puanı: 818
![]() |
![]() Tek sayfalık Kur'an-ı Kerim
Sivas'taki Serçeli Camii'nde çerçevede muhafaza edilen 46 santimetre eninde, 70 santimetre boyunda, tek sayfaya sığdırılmış Kur'an-ı Kerim büyük ilgi görüyor. ![]() Tek sayfalık Kur'an-ı Kerim, divani tarzda yazılmış. Caminin duvarına çerçeve içinde asılan, Suudi Arabistan'da hac görevini yaptıktan sonra Sivas'a dönen hacılar tarafından camiye getirildiği tahmin edilen, 1951 yılı Mısır baskısı olan, 46 santimetre eninde, 70 santimetre boyunda, tek sayfaya sığdırılan Kur'an-ı Kerim, görenleri şaşırtıyor. Kur'an-ı Kerim'i okuyabilmek için büyüteç kullanmak gerekiyor. Caminin 17 yıldır imamlığını yapan Hüseyin Deliser, "Suudi Arabistan'da hacılara sebil olarak dağıtılmış Kur'an-ı Kerim. Tek sayfa halinde düzenlenmiş. Kur'an-ı Kerim'de 114 sûre var. Sûrelerin başlarında besmeleler kırmızı olarak yazılmış. Sayfanın altındaki yazıdan 1951 yılı Mısır baskısı olduğunu anlıyoruz." dedi. Deliser, bu Kur'an-ı Kerim'in Osmanlı'nın fermanlarında olduğu gibi divani tarzda yazıldığını ifade etti. Sivas, aa kaynak:zaman gazetesi
![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() puar Şuan
![]() Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 805
![]() |
![]() muthiş bişey 666 sayfayı gerçektende merak ettim inşallah banada göemk nasip olur.
![]() |
![]() |
#3 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() fratt Şuan
![]() Son Aktivite: 26.05.2011 07:17
Tecrübe Puanı: 678
![]() |
![]() hadi seni bu ilginç konu için teşekküre boğalım daaaa
![]()
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() puar Şuan
![]() Son Aktivite: 29.04.2010 14:08
Tournaments Won: 1Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 805
![]() |
![]() geniş bir resmi olursa koyalım arkadaslar ben gerçektende çok merak ettim.
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|