Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 30.11.2007, 01:04   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 947 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart HAYIRLI ÖĞRENCİ!

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aşkın Akpulat, araştırmalarında bulduğu, sadece Sivas yöresinde yetişen bitkiye doktora hocası Prof. Dr. Necati Çelik'in soyadını kullanarak ''iris celikii'' adını verdi.
Edinilen bilgiye göre, CÜ Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aşkın Akpulat, Sivas'taki jips (alçı taşı) alanlarıyla ilgili yaptığı doktora çalışması sırasında Karayün-Celalli bölgesinde sadece Sivas yöresinde yetişen yeni bir bitkiye rastladı.
Yurt dışındaki uluslararası bilimsel dergilerde de yayınlanan bitki, bilim dünyası tarafından da yeni bir bitki olarak kabul gördü.
Yrd. Doç. Dr. Aşkın Akpulat, bulan bilim adamının isimlendirdiği bitkinin bilimsel adını, doktora hocası olan CÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necati Çelik'in soyadını kullanarak ''iris celikii'' olarak belirledi.
Aşkın Akpulat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doktora çalışmasında Sivas ilinin jipsli alanlarını konu edindiğini, jips alanı olarak bakıldığında, ilin çok avantajlı bir bölge olduğunu kaydetti.
Bu konuda Türkiye'nin yüzde 60-70'lik bölümünü Sivas'ın oluşturduğunu ifade eden Akpulat, şöyle konuştu:
''Avrupa'da da sadece İspanya'nın belli kısmında jips var. O yüzden Sivas'ın bu yapısı çok özel. Bu dikkatimizi çekti ve bu konu hakkında doktora tezi yapmaya başladık. Bunda da çok ilginç sonuçlar bulup yayınladık. Bu çalışma sırasında Karayün-Celalli arasında bir iris buldum. Bunu 2004 yılında dergiye gönderdik. Konunun uzmanları bunu kabul ettiler ve 2006 yılında yayınlandı. Bunun da bilimsel adını master ve doktora hocam Necati Çelik'e atfen 'iris celikii' olarak belirledim.''
Prof. Dr. Necati Çelik ise Akpulat'a bitkiye kendisinin adını vermesi nedeniyle teşekkür ederek, ''Artık kendisi de bu konuda iyi çalışmalar yapan bir arkadaşımız. Bundan sonra da gerek Sivas bitki örtüsüne gerekse Türkiye bitki örtüsüne büyük katkıları olacağını düşünerek kendisine başarılar diliyorum'' dedi.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.11.2007, 13:16   #2
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft
Standart -->: HAYIRLI ÖĞRENCİ!

Çalışmayı yapan hocamızı tebrik ediyorum. Sivas çevresinde ki bitki florasının oldukça zengin olduğunu biliruz. Yeni çalışmalar ile daha fazla çeşit bulunmasını ümit ediyoruz.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.11.2007, 18:25   #3
Serd@r
Usta Yiğido

Serd@r - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serd@r Şuan Serd@r isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.03.2023 14:27

Tecrübe Puanı: 940 Serd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: HAYIRLI ÖĞRENCİ!

Bu başarılı çalışmayı yapan bunun üzerinede sadaatkar davranışta bulunupta bölüm hocasının ismini bulduğu bu yeni bitkiye veren Yrd. Doç. Dr. Aşkın Akpulat hocamıza bitki türlerinin familyasına bir isim daha kazandırdığı için teşekkür ediyoruz.
Alt 30.11.2007, 22:24   #4
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4552 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Pfeil -->: HAYIRLI ÖĞRENCİ!

Calışana hak edene hakkını verecesin araştırmaları sonucunda bulduğu yeni bitki türüne isiminin verilmesi çok sevindirici bir olay

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)