Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 08.01.2008, 10:49   #1
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart MiniaSivas Kurulacak...

İstanbul'daki fuarda Sivas'ın tanıtımı 'MiniaSivas'la yapılacak;

Sivas'ta bir firma, kentteki tarihi yapıların büyük boy maketlerini ağaç oyma yöntemiyle oluşturmaya başladı. Ağaç oyma maketler, 'MiniaSivas' adı verilen çalışmayla, Sivas'ın tanıtımında kullanılacak.

Kentte faaliyet gösteren bir firmanın hayata geçireceği çalışmayla, Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, kentteki tarihî eserlerin maketlerini ahşap oyma çalışmasıyla oluşturmaya başladı. Aralarında Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, Çifte Minare, Buruciye Medresesi, Gökmedrese, Sivas Valiliği tarihi binası ile Sivas konaklarının yer aldığı birçok tarihi yapının birebir örneklerini yapan öğrenciler, bu çalışmaları şubat ayında İstanbul'da düzenlenecek Emitt Fuarı'nda sergileyecek. Firma sahibi Tekin Elmas, projeyi Sivas'taki bazı iş adamlarının ve kuruluşların da maddi desteğini alarak hayata geçirdiklerini söyledi. Çalışmaların Güzel Sanatlar Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Elif Avcı başkanlığında yürütüldüğünü anlatan Elmas, şu ana kadar 10'u aşkın tarihi eserin birebir örneklerinin yapıldığını belirtti. Elmas, "Bu çalışmayı yaparken tek amacımız Sivas'ın tanıtımına katkı sağlamak. Daha fazla yerli ve yabancı turisti Sivas'a çekebilmek. MiniaTürk'ten esinlenerek hayata geçirilen projede, kentin Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok tarihi eserin örnekleri yer alıyor. Üniversite öğrencilerinin emekleriyle hayata geçirilen proje sayesinde Sivas'ın tanıtımını en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz. Ağaç oymadan yapılan bu eserleri ilk olarak İstanbul'da sergileyeceğiz. Daha sonra yurdun dört bir yanında belediyelerle görüşerek kentin tarihi yapısını tanıtmayı amaçlıyoruz." dedi.

MiniaSivas, ilgi odağı olacak

Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hayata geçirdiği MiniaSivas projesinde Selçuklu ve Osmanlılardan kalma tarihi eserlerin ahşaptan maketi yapılıyor. Şubat ayında bitirilmesi planlanan projenin şimdiden ilgi odağı olduğu belirtildi.
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2008, 12:40   #2
havacı
Tecrübeli Yiğido

havacı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

havacı Şuan havacı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.06.2015 00:54

Tecrübe Puanı: 681 havacı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: MiniaSivas Kurulacak...

mutlu oluruz inşaallah başarılı olurlar

Tarih yazdım kaç asıra
Şehidim var sıra sıra
Kimse bakmasın kusura
Türkiye Türk vatanıdır
havacı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2008, 12:42   #3
ekingölü
Yeni Yiğido

ekingölü - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ekingölü Şuan ekingölü isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.11.2012 16:59

Tecrübe Puanı: 0 ekingölü FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

çokta güzel olur,bu projede çalışan kardeşlerime ALLSHtan kolaylıklar di
liyorum.

SİVAS-HAFİK-EKİNGÖLÜ KÖYÜ CAMİ

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
ekingölü isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2008, 18:47   #4
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: MiniaSivas Kurulacak...

Sivas'ın tanıtımı açısından çok iyi olacak bir çalışma... İstanbul'da gezdiğim MiniaTürk'teki tarihi eserlerin çoğunu normal haliyle görme şansım olmadı ama orası sayesinde birçoğunun yanına gitmeden gördüm... Sivas'taki "MiniaSivas" ta il dışında Sivas'ı merak edenler için bulunmaz bir nimet olacak...
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.01.2008, 19:22   #5
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4550 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Pfeil -->: MiniaSivas Kurulacak...

CUmhuriyet ünversitesi güzel sanatlar akademisinin Değerli öğrencilerinin yaptığı calışmalar mutlaka çok güzel olacak asıl bundan daha önemlisi calışmalar sivasımızın tanıtımında kullanılacağı için kalıcı eserler ortaya cıkarmalıyız değerli iş adamlarımızdan Sayın Tekin Elmas beye çok teşekkür ederim sivasın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana cıkararak hem işini yapıp hemde sivasımızın tanıtımında önemli yardımları olacak sivas C.Ü güzel sanatlar akademisi öğrencilerini ve onların hocalarını ayrı ayrı kutlarım MİNİASİVAS Projesinde emeği gecen herkesi kutlarım herkesin emeğine sağlık
Alt 08.01.2008, 20:19   #6
izmirliyiğido
Usta Yiğido

izmirliyiğido - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

izmirliyiğido Şuan izmirliyiğido isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.03.2013 14:23

Tecrübe Puanı: 731 izmirliyiğido BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

hayırlısı olur inşallah tanıtım için çok güzel bişey
izmirliyiğido isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)