|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() leblebi82 Şuan
![]() Son Aktivite: 27.02.2013 22:42
Tecrübe Puanı: 820
![]() ![]() ![]() |
![]() Ankara Barosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen sempozyumda konuşan Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan, şok sözler sarf etti. 27 Mayıs'ı ihtilal olarak görmenin hata olacağını belirten Çölaşan, "1960 ihtilali aslında bir devrimdir. İdam edilen Menderes hükümeti üyeleri çocuk ve bebek davalarından değil, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e ihanetten yargılanmalıydı. Ama öyle olmadı. Sonra ne oldu? Çok güzel bir Cumhuriyet dönemi...''
Merhum Menderes'in oğlu Adnan Menderes, bu ifadeleri "hezeyan" olarak değerlendirdi. Çölaşan'ın kin kustuğunu belirten Menderes, "Kendisine benim için cevap vermek bir tenezzül meselesidir. Ancak Danıştay, bu beyanın o kişinin kişisel görüşlerini aksettirdiğine açıklık kazandırmalıdır. Demokrasi ve hukuk devleti adına Danıştay'dan böyle bir açıklama yapmasını ben de, büyük Türk milletinin çok büyük bir ekseriyeti de beklemektedir." dedi. İhtilalden sonra tutuklanan dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın torunu Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, Türk toplumunun 1950-60 yılları arasında o zamana kadar en iyi dönemini yaşadığını belirtti. Prof. Naskali, şöyle devam etti: "Halkın üzerindeki jandarma baskısı kalkmış; millet, vatandaş muamelesi görmüştür. Ancak 27 Mayıs darbesiyle birlikte toplum içinde hâlâ giderilemeyen bir yara açılmıştır. Hukuku hiçe sayan ve anayasal düzeni askıya alan böyle bir müdahalenin devrim olarak savunulmasını hiçbir kıstas içinde anlamak mümkün değildir. Askerî müdahaleyi devrim gibi görenlerin Türkiye konjonktürünü bildiğini sanmıyorum." DP lideri Soylu ise başsavcının istifasını istedi. Demokratik yollarla iktidara gelmiş devlet adamlarını hukuku ortadan kaldırarak idam eden bir zihniyeti kimsenin savunamayacağı-nı kaydeden Soylu, "Hukuku içselleştirmiş olması gereken bir başsavcının, hukuk devletini ve anayasal düzeni ortadan kaldıran, emirle kurulan mahkemelerle insanları idam eden bir askerî müdahale hakkındaki sözleri şık olmamıştır." ifadelerini kullandı. ----------------------------------------- BEN DE BURADAN BÖYLE SAKAT BİR DÜŞÜNCEYE SAHİP OLAN Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan'a GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE BİRLİKTE ÜLKEMİZİN BAŞINA BELA OLMAKTAN VAZGEÇMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM. ARTIK BU HASTALIKLI RUHLARA ÜLKEMİZDE YER OLMAMALI. DARBE ŞAKŞAKÇILARI BİR AN ÖNCE TEMİZLENMELİ.
![]() |
#2 |
Yiğido
![]() ![]() MEDYABİRAJANS Şuan
![]() Son Aktivite: 25.11.2008 12:14
Tecrübe Puanı: 688
![]() |
![]() Darbe çığırtkanları bu memleketin ne zaman hayrını düşündülerki ? Yazıklar olsun maaşını Türk insanının vergisi ile alan bu zihniyete.. İçimizde böyle hainler oldukça dışarıda düşman aramaya ne gerek var... şiddetle kınıyorum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Yiğido
![]() yigido yakup Şuan
![]() Son Aktivite: 18.08.2011 00:50
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() adiyla saniyla cölasan degilmi yani daha ne beklenebilirki
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
![]() Son Aktivite: 20.03.2016 23:42
Tecrübe Puanı: 904
![]() ![]() ![]() |
![]() Bunların son çırğınışları işte boş boş ötüyorlar.Bırakın son kez ötsünler.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4546
![]() |
![]() Demokratik yollarla iktidara gelmiş devlet adamlarını hukuku ortadan kaldırarak idam eden bir zihniyeti kimsenin savunamayacağı-nı kaydeden Soylu, "Hukuku içselleştirmiş olması gereken bir başsavcının, hukuk devletini ve anayasal düzeni ortadan kaldıran, emirle kurulan mahkemelerle insanları idam eden bir askerî müdahale hakkındaki sözleri şık olmamıştır." ifadelerini kullandı.
Paylaşımın için sağol
![]() |
#6 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() bayatlı kenan58 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.02.2015 20:16
Tecrübe Puanı: 674
![]() ![]() |
![]() ıste demokrasıden bahseden ddemokratık!!! zıhnıyet?
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() FatihCan Şuan
![]() Son Aktivite: 03.07.2009 14:15
Tecrübe Puanı: 784
![]() ![]() ![]() |
![]() Darbeyi devrim olarak nitelendiren bir hukukçu hemde danıştay başsavcı olan bi hukukçu...
Şimdi bu mahluklardan mı adalet bekleyeceğiz... bunlarmı demokrasinin, cumhuriyetin, laikliğin sonsuz bekçisi olacaklar.... Yazıklar olsun sen ve senin gibi düşünenlere..
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() leblebi82 Şuan
![]() Son Aktivite: 27.02.2013 22:42
Tecrübe Puanı: 820
![]() ![]() ![]() |
![]() Bu sakat beyinlerin bu tarz açıklamalarından sonra görevlerine devam ediyor olması hazmedilir gibi değil .
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1058
![]() ![]() ![]() |
![]() Çölaşanın yanındayım, açıklamalarını okudum gayet net dürüst, güzel faydalı, alacak dersi olanlar alsın lütfen
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1058
![]() ![]() ![]() |
![]() valla aynı kafaklara göre cumhuriyet devrimide yapılmamalıydı ama , tarihin akan suyu önünde hiç bir baraj duramaz, yıkılıp yokolup gider, kim haklı kim haksız belli olmaz
detaylarını okuyun sonra yazı yazın bir çok anayasal hak 1961 anayasasıyla Türk topluma yenilikleri getirmiştir, kanun güvencesini getirmiştir, ve sonuçta gelmiştir neyini tartışırsınız hala anlamam ha hasan kel ha kel hasan devrim desen ne olur demesen ne olur iş yasalarından sendikal özgürlüklerden anayasa mahkemesinden danıştaydan sayıştaydan şikayeti olan mı var hala niye varlar diye medenniyyyet böyle kanun la gelir ve kanunla korunur arkadaşlar
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|