![]() |
#1 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() masum Şuan
![]() Son Aktivite: 14.03.2009 20:10
Tecrübe Puanı: 651
![]() ![]() |
![]() Dokuz- on yaşlarında falandım.O yaşlarda çok dolanırdım.
Okul harçlığımı çıkarmak için, İstiklal Caddesinde, şimdiki 'Atlas' sineması'nın önünde kapsız 'Teksas- Tommiks' satardım. Bir gün, bir adam ve bir kadın gördüm. Elele tutuşmuşlardı. Oradan geçen fötr şapkalı, gravatlı bir amca 'Beyefendi, hanımınıza söyleyin kolunuza girsin' demişti. Bu gibi durumlar ayıp karşılanırdı. O zamanlar Ak Parti diye birşey yoktu. Böyle şeyler 'laikliğe tehdit' olarak algılanmıyordu. Lunapark'lardaki 'dönen zincir'lere kadınları bindirmezlerdi. 'Korku tüneli' vagonlarına da, karı- koca değilse erkek ve kadını yanyana oturtmazlardı. O zamanlar Ak Parti diye birşey yoktu. Böyle şeyler 'laikliğe tehdit' olarak algılanmıyordu. Meyhanelere ancak kelli felli adamlar girebilirdi. Bu mekanların mutlaka perdesi vardı ve dışarıdan içerisi görünmezdi. O zamanlar Ak Parti diye birşey yoktu. Böyle şeyler 'laikliğe tehdit' olarak algılanmıyordu. İstanbul'un mutena semtlerinden Moda'da, Bostancı'da 'Kadınlar Plajı' vardı. Bu plajlara 'erkek- kadın' girilemezdi. Yasaktı. O zamanlar Ak Parti diye birşey yoktu. Böyle şeyler 'laikliğe tehdit' olarak algılanmıyordu. Açık hava sinemalarında 'Dikkat dikkaaat... Sinemamızın sağ tarafı temamen ailelere ayrılmış bulunmaktadır, tek gelen beylerin aile tarafına oturmaları yasaktır!' anonsları yapılırdı. O zamanlar Ak Parti diye birşey yoktu. Böyle şeyler 'laikliğe tehdit' olarak algılanmıyordu. 'Aile çay bahçeleri' vardı. Bekar kızlar, erkekler alınmazdı. Aileleriyle geldilerse alınırdı. Yoksa girmeleri yasaktı. O zamanlar Ak Parti diye birşey yoktu. Böyle şeyler 'laikliğe tehdit' olarak algılanmıyordu. İnsanlar ellerinde içki şişesi, uluorta dolaşmazlardı. Mutlaka bir gazeteye sarar, paltosunun koltukaltında gizleyerek evlerine götürürlerdi. O zamanlar Ak Parti diye birşey yoktu. Böyle şeyler 'laikliğe tehdit' olarak algılanmıyordu. Tanımadığın bir mahalleden sağa sola bakmadan başın önde geçerdin. Eğer 'kıpırdak' olursan mutlaka yolun kesilir, 'hüoop bilader kime bakmıştın' diye sorguya çekilirdin. O zamanlar Ak Parti diye birşey yoktu. Böyle şeyler 'laikliğe tehdit' olarak algılanmıyordu. Mahalleler tasnif edilmişti. Ermeni mahallesi, Rum mahallesi, Arnavut mahallesi, Çingene mahallesi. Rum mahallesinden de geçerken başın önde geçerdin, yoksa 'ızbandut' denilen Rum gençleri yolunu keser, hesap sorarlardı. O zamanlar Ak Parti diye birşey yoktu. Böyle şeyler 'laikliğe tehdit' olarak algılanmıyordu. Hanımefendiler çarşıya pazara çıkarken mutlaka başörtüsü takarlardı. Bütün bunlar 'Cumhuriyet Türkiyesi'nde yaşanıyordu. İnsanlar, fıkaralık dışında hayatlarından memnundular. O zamanlar Ak Parti diye birşey yoktu. Böyle şeyler 'laikliğe tehdit' olarak algılanmıyordu. Dokuz- on yaşlarındaydım o zamanlar. (Not: İnanmayanlar eski, siyah- beyaz Türk filmlerini tekrar tekrar seyredip incelesinler. Vallaha ben o vakitler Ak Parti diye bişey duymadım, görmedim. Bütün bunlardan da 'mahalle baskısı' diye şikayet edildiğini işitmedim. Benim bildiğim şey, tüm bu anlattıklarımın toplamına o zamanlar 'edep' deniyordu...) Hasan Kaçan
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4542
![]() |
![]() Evet yaşım itibarıyla bu yazılanların bir çoğuna şahit oldum o zamanlar insanlar bu kadar panik yapıp yaygara koparmazlardı şimdilerde ne olduysa darbeciler peydahlandı parti kapatmayı meşru sayan bir takım sözde demokrat gecinen insanların sayısı artmaya başladı allah sonumuzu hayır etsin
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() asitane3458 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.02.2010 12:59
Tecrübe Puanı: 704
![]() ![]() |
![]() allah razı olsunnn .güzel bir paylasım olmuş.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() O zamanlar Türk milletini kutuplara ayran Din bezirganlığı yapan siyasetçilerde yoktu.Evet o zmanlar hayat daha güzeldi taki ....... ...... ler siyaset sahnesine çıkanakadar.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Yiğido
![]() ![]() MEDYABİRAJANS Şuan
![]() Son Aktivite: 25.11.2008 12:14
Tecrübe Puanı: 684
![]() |
![]() Alıntı:
Paylaşımın için çok teşekkürler kardeş. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Yasaklı
Kadir58 Şuan
![]() Son Aktivite: 28.05.2008 23:27
![]() |
![]() Bende cocukken, Avrupa daki ülkeler, Türkiye diyince tir tir titriyordu.
Su yasasi cikarin, sunu yapin, bunu yapin demeye korkuyorlardi. Ben cocukken, ülkemizi yöneten insanlar Avrupa nin her dedigini kabul etmiyordu. Ama simdi buyudum, ve artik hicbir sey eskisi gibi degil. Devlet olarak sert tavir koyamiyoruz. Mille meselerimizde taviz veriyoruz. Avrupa nin daha evvel teklif etmeye korkdugu yasalari jet hiziyla kabul ediyoruz. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweetgirl Şuan
![]() Son Aktivite: 01.05.2015 23:50
Tecrübe Puanı: 1075
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Eskiden herkes basini öne egip herseye razi geliyordu. Simdi ise herkes herseye isyan ediyor. Ve isyancilarda diger insanlari kiskirtiyor. Eskiden gelin birlik olalim denildigi zaman birlik olunuyordu. Simdi birlik olalim denilse bile onun altinda bile laiklik veya din sorgulamasi basliyor. Türkiyenin gücünü biliyordu bütün dünya. Ama su bir kac senedir o gücü ISYANCilar mahvetti. Türkiye artik kendi kendini yiyip bitirecek ISYANcilar sayesinde......
![]() |
#8 | |
Yasaklı
Kadir58 Şuan
![]() Son Aktivite: 28.05.2008 23:27
![]() |
![]() Alıntı:
Isyanci olarak kimleri kast ediyorsun? |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Yasaklı
![]() dark_yamtar58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.12.2009 14:39
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Selam Medyabirajans eski dostum Mustafa Kemal ATATÜRK ün mirasını yiyenler bence senin dediklerin değil.Türkiye Cumhuriyetinin cumhuriyet tarihi boyunca yaptığı bütün yatırımları bütün edinimlerini Allaha şükür şu anki icranın başındakiler paşalar gibi sattı sattı yedi.Geriye hiçbirşey kalmadı şu son bir ayda yaşadığımız zam yağmurundan habersizsen sana sözüm yok.Hele hele önümüzdeki Belediye seçimi bekleniyor o da atlatılsın o zaman ben sana mesaj atıcam sevgili kardeşim sağlıcakla.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Şundan da emin olmalsınızki,
Sizin o çocukluk döneminde, Bu kadar ülkenin dış borcu yoktu, Bu kadar işsizlik yoktu. Her bakanın oğlu iş adamlığı yapmıyordu. Türkiye Cumhuriyeti ve ulu önder Atatürke bu kadar bariz hakaretler yaplımıyordu. Bir başbakan benim çocuklarım hayırlı işadamalrının burs parasıyla Amerika'da okuyor deyip üç yıl sonra oğluna 2.7 milyon dolara gemi almıyordu. Bir bakanın oğlunun yaptığı iş dalında KDV aşağılara çekilmiyordu. İnsanlar dinli, dinsiz, türbanlı türbansız ayrımı yapılmıyordu. Çocukluk yıllarınızdaki başbakan herşeyi ben bilirim deyip herkese meydan okumuyor anayasa kararlarına saygı duyuyordu. Şimdiki gibi ABD ye emrin olur demeyen bir başbakanımız vardı,ABD haşhaş ekmeyeceksin demesine rağmen ektiren bir başbakanımız vardı. Saymaya kalkarsak çok daha şeyler var ama bu kadar yeterli sanırım
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|