|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 948
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Sivas Kent Meydanı Projesi kapsamında İl Halk Kütüphanesi binasının yıkılmasının kararlaştırılmasının ardından, kütüphanedeki 42 bin kitap ve diğer eşyalar kurumun geçici olarak hizmet vereceği binaya taşınıyor. Edinilen bilgiye göre, Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen ΄΄Sivas Selçuklu Parkı ve Kent Meydanı Projesi΄΄ kapsamında yıkılması kararlaştırılan İl Halk Kütüphanesi binası, belediye ekiplerince boşaltılıyor. Kütüphanenin 1967 yılında inşa edilen ve 41 yıldır halka hizmet veren binasındaki yaklaşık 42 bin kitap ile diğer eşyalar, belediye ekiplerince kamyonlara yüklenerek kütüphanenin geçici olarak hizmet vereceği Mehmet Paşa Mahallesi΄ndeki Behrampaşa İlköğretim Okulunun bahçesinde bulunan binaya taşınıyor. Taşıma işlemlerinin birkaç güne kadar tamamlanacağını ifade eden kütüphane yetkilileri, taşınan kitap ve diğer eşyaların yerleştirilmesi işlemleri nedeniyle, kütüphanenin geçici olarak hizmet vereceği binanın yaklaşık iki ay sonra okurların ve öğrencilerin hizmetine açılacağını bildirdi. Taşınılan binanın da geçici olduğunu kaydeden yetkililer, kütüphane için yeni bina arayışlarının sürdüğünü de belirtti. Belediye yetkilileri ise tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından binanın yıkılacağını kaydetti. SİVAS KENT MEYDANI PROJESİ ÇEKÜL Vakfının da katkılarıyla Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen ΄΄Sivas Selçuklu Parkı ve Kent Meydanı Projesi΄΄ kapsamında, kent meydanı ve çevresinde yeni düzenlemeler yapılıyor. Buruciye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Şifahiye Medresesi, Kale Camisi, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Hükümet Konağı ve tarihi Jandarma binası gibi Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait birçok eseri bünyesinde bulunduran ve adeta bir açık hava müzesi konumunda olan Sivas Kent Meydanı΄nın, belediyenin başlattığı çalışmalarla yeni bir çehreye kavuşturulması planlanıyor. Projeyle, meydan çevresindeki tarihi yapıların çevre düzenlemesi çalışmalarıyla ortaya çıkarılması ve bölgede turizmin hareketlendirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında, yıkılması planlanan İl Halk Kütüphanesi binasının yerine de alt bölümü otopark, üst bölümü ise çay bahçesi olarak hizmet verecek bir kompleks inşa edilmesi planlanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yasaklı
![]() berat.demir Şuan
![]() Son Aktivite: 22.12.2009 06:51
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() SİVASIMIZIN TARİHİ KENT MEYDANI TARİHİ ÖZELLİĞİNE TEKRAR KAVUŞTURULUYOR. SULTAN ŞEHRİMİZİN O ŞAHESER TARİHİ ESERLERİ HAKETTİĞİ DEĞERİ GÖRÜYOR ARTIK. BU PROJEYLE SİVASIN UFKU AÇILACAK VETURİZMDE HAKETTİĞİ YERE GELECEKTİR BU SULTAN ŞEHİR BU YİĞİT ŞEHİR
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Eskiden hep bu kütüphaneye giderdim
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yasaklı
![]() berat.demir Şuan
![]() Son Aktivite: 22.12.2009 06:51
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() bu uygulama ilimize çok fayda getirecektir başta turizm olmak üzere çünkü böyle tarihi bi meydan başka hiç bir ilimizde yok. bu proje sadece kütüphanenin yıkılmasından ibaret bir proje değil Türkiye de bulunan tek SELÇUKLU YOLU gün ışığına çıkartılıyor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
![]() Son Aktivite: 08.03.2023 14:27
Tecrübe Puanı: 942
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ne demiş Mustafa Kemal Atatürk "Büyük şehirlerin,büyük meydanları olur"
Kent merkezi projesinin şehrimize değişik ve güzel bir hava katacağını düşünüyorum,ilkokul yıllarımda bende hep bu kütüphaneden yararlandım ancak daha güzel bir binaya taşınması daha yerinde bir karar olmuş.
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İnşaallah güzel bir şeyler çıkacak ortaya... Bu yaz mümkünse yolunuz oralara düşmesin malum hep inşaat olacak....
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Tatlı Yarışması 1.si
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gürün_güzeli Şuan
![]() Son Aktivite: 31.01.2014 09:32
Tecrübe Puanı: 956
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() kütüphane kalkıyor çay bahçeleri yıkılıyor tamam bunların hepsini anladıkta bu yıkılan nere ne yapılacak kimse bişe bilmiyor.allah rızası için ne yapılacaksa bi afişle belirtselerde bizde başımıza ne gelecek bilsek sizcede ii olmaz mı arkadaşlar
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 816
![]() |
![]() Kütüphane binasının tarihi eserler arasından temizlenmesi ve bu alanın zenginliğimizi sergileyecek şekilde kullanılması gayet güzel bir çalışma.
Ancak benim anlamadığım neden beton binayı yıkıp orayı betondan arındırdıktan sonra tekrar beton dökerek kapalı otopark yapılmaya çalışılıyor? Otopark yapacak başka yer yok mu? İlla getirilip tarihi binaların yanına tekrardan beton mu gömeceksiniz? ???????????????
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() FatihCan Şuan
![]() Son Aktivite: 03.07.2009 14:15
Tecrübe Puanı: 791
![]() ![]() ![]() |
![]() Daha yeni kütüphanenin yeri belirlenmeden neden yıkıyorlar anlamıyorum....
ÖSS sınavı öncesinde günde yaklaşık 300 öğrencici ders çalıştığı veya kaynak aradığı bir kütüphane neden yıkılırki anlamıyorum önce yenisisin yapın sonra yıkın be kareşim.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|