|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptan-58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.08.2013 10:28
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 1028
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Mehmetçikten teröriste şefkat eli!
Yıllardır terörle mücadele eden Mehmetçik, kendisine kurşun sıkan yaralı teröristi kurtarmak için insanlığa örnek olacak bir davranış sergiledi. Güneydoğu'da yıllardır terörle mücadele eden Mehmetçik, kendisine kurşun sıkan yaralı teröristi kurtarmak için insanlığa örnek olacak bir davranış sergiledi. Kurşunu bittiği için ateş edemeyen yaralı teröriste ilk müdahaleyi olay yerinde yapan Mehmetçik, PKK'lının çağırdığı helikopterle hastaneye kaldırıp tedavi altına alınmasını da sağladı. Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Petekkaya ile Akçapınar köyleri arasında bulunan Aynalı bölgesinde çıkan çatışmalarda 1'i yaralı 2 PKK'lı terörist ele geçirildi. Aynalı kırsalında arazi arama tarama görevi yapan güvenlik güçlerine, teröristler taciz ateşi açtı. Taciz ateşinden yara almadan kurtulan güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı. Operasyon için Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Özel Harekât Birlikleri de bölgeye sevk edildi. Aynalı bölgesinde önceki gün saat 24.00 sularında çatışmalar şiddetlendi. Helikopterlerle hava ateş desteğinin sağlandığı operasyonda, 1 PKK'lı terörist yaralı ele geçirildi. Yaralı teröristin ele geçirildiği bölgede komandolar yaklaşık 1 saat kadar daha çatıştı. Çatışmada 1 terörist de öldürüldü. Çermik kırsalına 3 kişilik grup halinde geldiği öğrenilen teröristlerden 1'i kaçmayı başardı. Yaralı ele geçirilen 1 teröristin kurtarılması için Mehmetçik seferber oldu. Sağ bacağından yaralandığı öğrenilen teröristin ilk müdahalesini bölgedeki Mehmetçik yaptı. İlçe merkezine getirilen yaralı terörist daha sonra operasyon birliklerini taşıyan Skorsky tipi helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında önceki gece 24.00-01.00 saatleri arasında hastaneye getirilen teröristin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 'Etkin pişmanlık'tan yararlanan PKK'lı kadın serbest Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan kadın terörist, "etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlanarak serbest kaldı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık S.P. hazır bulundu. S.P., mahkeme heyetine, örgüte 2005 yılında arkadaşlarıyla gittiği bir kafede tanıştığı Diyarbakır DTP Gençlik Kolları üyesi M.O.'nun propagandası sonucu katıldığını söyledi. M.O. ile 2007 yılının Şubat ayında Van'ın Başkale ilçesine gittiklerini anlatan S.P., "Buradan kaçakçıların yardımıyla önce İran'a oradan da Irak'a geçtik." dedi. Örgütün kamplarında askerî ve siyasi eğitim aldığını ifade eden S.P., şunları söyledi: "Kamptaki düzenlemeye itiraz edince beni 'yoğunlaşma' adı altındaki bir birime aldılar. Oradan da misafirhaneye gönderdiler. Uygulamalara itirazım devam edince, bu kez geri hizmetlerde kullandılar. Ben örgütü bu şekilde tanımıyordum. Kamptan bir bayan arkadaşımla birlikte kaçtık. Önce KDP'ye oradan da Türkiye'ye teslim olduk." Mahkeme heyeti, hakkında "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istenen sanık S.P.'nin herhangi bir suçun işlenmesine iştirak etmeksizin gönüllü olarak örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu gerekçesiyle "etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlandırılarak serbest bırakılmasına karar verdi.
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|