Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Sağlık
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Sağlık Sağlımıza dair bilgiler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 24.09.2008, 13:34   #1
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2208 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Sevgi şifadır

Derler ki: "Sevgi, ruhlar arasındaki benzeşmeden dolayı oluşan imtizac ve kaynaşmadan ibarettir. Nitekim bir suyu dişer bir suya karıştırınca birbirinden ayıklamak imkansızdır.

Bu nedenle iki şahıs arasındaki sevgi öyle bir noktaya varmaktadır ki, birisi dişerinin acısını duyar olur; onun haberi olmadan yakalandışı hastalışa yakalanır."

Rivayete göre adamın biri birden hastalanıvermiş. Arkadaşları ziyaretine gelince, kendisinde bir hafiflenme ve rahatlama görmüş ve nereden geldiklerini sormuş. "Falanca hastanın ziyaretinden." cevabını alınca da, "Acaba sözünü ettişiniz kimse hasta mıydı?" demiş. "Evvet öyle, fakat iyileşmiştir." cevabı üzerine de, "Ben bu hastalışın nasıl, nereden geldişini bir türlü anlayamamıştım. Ancak benim bir dostumun bu hastalışa yakalanışından bana sirayet eden bir hastalık olduşunu şimdi anladım. Yüce Mevla'nın kendisine şifa bahşettişini duyunca ben de kendimi iyi hissetmeye başladım." Ardından kaşıt kalem isteyip dostuna şu şiiri yazmış:

Hiç şüphesiz ben sıtmaya yakalandım; fakat senin de yakalanışını hissetmemiştim; ta ki ziyaretçilerin, senin rahatsızlışından bana haber getirinceye dek.

Ben dedim ki, bende sıtmaya yakalanacak bir hal yoktur; senin yakalanışından bana sirayet eden sıtmadan başka.

Şimdi ben beklenmedik bir rahatsızlışa yakalanmış durumdayım. Allah sana afiyet verince, ben de şifa bulmuş olacaşım.

Öylesine ki benliklerimiz iç içe karıştı; şimdi benim olduşum yerde sen, senin olduşun yerde ben varım.(1)"

Yukarıdaki satırlardan sevginin, aynı kaderi paylaşma olduşu anlaşılıyor. Öyle bir paylaşma ki iki tarafın kalbine huzur ve ferahlık getirsin; hastalıklara deva olsun. Çünki paylaşılmayan sevgi yalnızca bir dert ve acıdan ibarettir. Eşer eşit bölünmezse, gönlü, sevginin dişer yarısı olan dert istila eder. Bu yüzden tek taraflı sevgi acı; karşılıklı sevgi de sevinç verir.

Birbirini seven iki kişi arasında sevgileri derecesinde bir benzerlik vardır. Menfaatlerde, karakterde veya amaçlardaki benzerlikler gibi. Bunlardan en etkin olan sevgi karakterdeki benzerlik sonucu doşan sevgidir. Bunda karşılık beklenmez ve insan, sevgisini izhar için daima kendisinin ruh ve ulviyet yönünden benzerini, eşini arar ve ancak ruhun eşi ile sükunet bulur. Hani ayet-i kerimede buyurulduşu gibi: "Sizi bir tek nefisten yarattı ve kendisiyle durulup yatışması için ondan da eşini var etti (A'raf, 189)"

Sevenin ruhu sevilene meyilli yaratılmış olup kendisini ona yakın hisseder. Sevilen bu yakınlışı duymuyorsa eşer, arada sevgiyi perdeleyen maddî yahut manevî engeller var demektir. Engeller sevenin yüreşine, sevginin ikizi olan acı biçiminde yansır. Sevilenin bu sevgiye karşılık vermesi; ancak engellerin ortadan kalkmasıyla mümkündür ve o vakit, acı da birden bire sevgiye dönüşür. Dişer bir ifade ile sevgi eşit bölününce, acı alır başını gider. Kalpler karşılıklı aynı sevgi ile dolunca dert hafifler, sevinç çoşalır. Kulların rızkını paylaştıran Allah, sevgiyi de onlar arasında eşit paylaştırmıştır; çünki.

Seven iki kişiden birinin başına gelen, hastalık veya esenlik, dişerinin de başına gelmeyince aradaki gerçek sevgi anlaşılamaz, acı kendini gösterir. Hani eski bir şairin dedişi gibi: "Rabbim! Şayet aramızdaki sevgiyi bölüştürmeyeceksen, bari onun yokluşuna da yanabilecek katı bir yürek nasip et bana."

Eşer sevgili hasta iken hasta olmuyorsak gerçek sevgiyi ve sevinci tadamayız.

Sevgilinin hastalışına ziyarete gidince hastalanan âşık, elbette sevgilisi ziyaretine gelince onu görür görmez iyileşecektir .

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2008, 13:45   #2
ötükenindelisi
Yasaklı
NO AVATAR

ötükenindelisi Şuan ötükenindelisi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.09.2008 14:37

Tecrübe Puanı: 0 ötükenindelisi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Sevgi şifadır

KANSERİ BİLE SEVGİ İYİLESTİRİR BUNU BİLİYOM AMA ĞERÇEĞİ SAHTESİ DEYİL
ötükenindelisi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2008, 13:56   #3
gul-i_ahmer
Usta Yiğido

gul-i_ahmer - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gul-i_ahmer Şuan gul-i_ahmer isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.08.2010 15:43

Tecrübe Puanı: 698 gul-i_ahmer FAZLA SÖZE GEREK YOKgul-i_ahmer FAZLA SÖZE GEREK YOKgul-i_ahmer FAZLA SÖZE GEREK YOK

Rabbim! Şayet aramızdaki sevgiyi bölüştürmeyeceksen, bari onun yokluşuna da yanabilecek katı bir yürek nasip et bana."

PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKURLER ARKADAŞIM ÇOK GZEL BİR YAZI..
gul-i_ahmer isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2008, 15:24   #4
güleyşa_58
Yiğido

güleyşa_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

güleyşa_58 Şuan güleyşa_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.02.2010 21:00

Tecrübe Puanı: 684 güleyşa_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKgüleyşa_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKgüleyşa_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Rabbim! Şayet aramızdaki sevgiyi bölüştürmeyeceksen, bari onun yok oluşuna dayanabilecek katı bir yürek nasip et bana."

Gerçekten harika. Emeğinize sağlık, galiba Fuzuli'nin sözüydü;

Canına can isteyenle, Cananına can isteyen arasında bir hayat vardır...

BİR NAMAZLIK SALTANATIN OLACAK O TAHT MİSALİ MUSALLA TAŞINDA...
güleyşa_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2008, 15:36   #5
tatli-dilli
Usta Yiğido

tatli-dilli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tatli-dilli Şuan tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.10.2009 23:37

Tecrübe Puanı: 900 tatli-dilli BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart --->: Sevgi şifadır

bu güzel paylasimin icin sana cok tesekkür ederim kardesim benim...
tatli-dilli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)