|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 952
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() İlimizin 17 halk ozanının seslendirdiği parçalardan oluşan ''Aşıkların Dilinden'' adlı cd, düzenlenen törenle tanıtıldı. Osmanağa Konağı'nda düzenlenen törene Vali Veysel Dalmaz, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu Şefi Uğur Kaya, ve Sivas’ın bağrından kopan aşıklar katıldı. Şef Uğur Kaya bugünün Sivas için tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, çalışmayı hem Sivaslı aşıkların değerinin, kıymetinin bilindiğini gösterme, hem de gelecek kuşaklara tanıtmak, anlatmak ve geleneği yaşatmak adına yaptıklarını söyledi. Sivas'ın “aşıkların harman olduğu” bir kent olduğunu söyleyen Vali Veysel Dalmaz ise Sivas Hizmet Vakfı’nca hazırlanan cd'nin vakfın önemli bir çalışması olduğunu kaydederek, 17 aşığın kendi seslerinden hazırlanan cd ile aşıklık geleneğini tanıtmayı ve yaşatmayı amaçladıklarını belirtti. Çalışmanın yaklaşık 30 bin ytl'ye mal olduğunu, cd'lerin devamının geleceğini belirten Vali Dalmaz, cd'lerin vakıf tarafından satışa sunulacağını söyledi. Dalmaz, Sivas'ta tarihi bir konağı “Aşıklar Konağı” olarak düzenlemek istediklerini, bunun altyapısı için çalışma başlattıklarını belirtirken, iki aşıklar derneği bulunmasının da birlik ve beraberlik açısından doğru bulmadığını kaydetti. Aşıklar dernek başkanı Ahmet Ayık ise, bu sözler üzerine Vali Dalmaz’ın araya girmesiyle birleşebileceklerinin sinyalini verdi. Programda, daha sonra aşıklar cd'deki eserlerini seslendirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2207
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR GELİŞME BU GİRİŞİMLERDE BULUNANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN..
![]() |
#3 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Şu bizim " Sitemizin Ozanları" içinde bir sponsor bulsakta bir cd çıkarttırsak hiç fena olamyacak
![]()
![]() |
#4 |
Yeni Yiğido
![]() sivaslimete Şuan
![]() Son Aktivite: 27.09.2009 11:09
Tecrübe Puanı: 699
![]() |
![]() vallaha cok güzel bi haber ciktigi gün amcama söylerim bitane gönderir
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 17.06.2016 17:24
Tecrübe Puanı: 1131
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() -''AŞIKLARIN DİLİNDEN'' ADLI ALBÜMÜN PARÇA LİSTESİ-
1-Aşık DERDİYAR ''ÇABUK GEL''..........3:54 2-AŞIK ABİDİN ÇINAR ''YAR USANDIM''..........4:18 3-AŞIK KULFANİ-''HER SANİYE....5:05 4-AŞIK SEÇKİNİ-''CUMHURİYET ŞEHRİ''(şiir) .......2:53 5-AŞIK ŞENTÜRK İYİDOĞAN-''MURAD EYLE''.........4:03 6-AŞIK KAPTANİ-''GENE HATIRLADIM ŞİRİN SİVASI''.....4:51 7-AŞIK İSMETİ-''SEÇME ŞİİRLERİ''......3:48 8-AŞIK CEMAL ÖZCAN-''DUYAMAZSIN FERYADIMI''.....4:58 9-AŞIK BÜLENT ALTAY-''VESSELAM''.......3:08 10-AŞIK KADİMİ-''NE DEYİ''.....4:40 11-AŞIK KUTUBİ-''BİR SENİ ÖZLEDİM BİRDE SİVASI''.....1:38 12-AŞIK YALINAYAK-''EFENDİM''......3:26 13-AŞIK ERKANİ-''BENMİ İSTEDİM''.......3:45 14-AŞIK MEDDAHİ-''KARA BAĞLADIM''....4:17 15-AŞIK CEFAİ-''ŞEHİT DESTANI''.......5:44 16-AŞIK ESERİ-''BENİ BENDEN ALIP GİDEN''.......4:40 17-AŞIK ALİMİ-''BAL ZEHİR OLDU''.........5:13
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 17.06.2016 17:24
Tecrübe Puanı: 1131
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Herkese tavsiye ederim gerçektende muhteşem eserler!
özellikle:aşık seçkini-Cumhuriyet şehri, ve aşık kaptani'nin ''gene hatırladım şirin sivası'' adlı eserler harika! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Böylesi kidemli aşıkları bir arada toplamak bir araya getirmek çok iyi olmuş.Bu Cd'ler inşallah iyi bir satış yapacaktır.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
![]() Alıntı:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 841
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Benim gibi turku sevenler nasil sevinmislerdir kim bilir tebrikler bu cdyi hazirlayanlara...
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
![]() Sivas bağrında en fazla Aşık yetiştirmiş şehirdir. Sözlü edebiyatımızın en önemli temsilcileri olan Aşıklarımıza ne yazık ki sahip çıkamadık ve Aşık kültürümüzü yeterince tanıtamadık. Kars Belediye Başkanının bu yönde ki çalışmalarını taktirle ve imrenerek izliyorum. Bizden çok daha zor şartlarda çok başarılı bir festival düzenlemeyi başardırlar. Aşıkların Dilinden albümünün başarılı olmasını diliyor ve bu albümü halk kültürümüze sahip çıkılması yolunda bir adım olarak görmek istiyorum.
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|