|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() 'Bir gelin kaynanasiyla hiç geçinemiyor. Aralari o kadar kotu ki gelin aktara gidip durumu anlatiyor: 'Onu mutlaka zehirlemeliyim ama bana oyle bir zehir ver ki, kimse fark etmesin'
Yasli aktar geline bir toz vermis. 'Bunu her gun yemegine çok az karistir, fakat arani çok duzgun tut, gulumse, iyi davran ki kimse senden suphelenmesin' demis. Kizgin gelin kaynanasinin her yemegine muntazam o beyaz tozdan karistirip, bir ay omru kalan kaynanasina çok iyi davranmaya baslamis. Aradan bir ay geçince tekrar aktara gelmis gelin: 'Bu zehrin panzehirini istiyorum. Zehirledigimi anlamasin diye kayinvalideme farkli davranmaya, gulumsemeye ve saygi gostermeye basladim. Bu sefer onun da bana tavri degisti, çok iyi bir insan oldu. Simdi benim en iyi dostum. Onun olmesine musaade edemem.' Yasli aktar cevap vermis: 'Panzehire ihtiyaç yok. Sana verdigim zehir sadece tuzdu. O bir parça tuz, bugune kadar kaç insanin arasini duzeltti anlatamam.' SEVİLMEYİ BEKLEMEDEN SEVMEYİ BİLENLERDEN OLMANIZ TEMENNİLERİMLE
![]() |
#2 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() paylasim icin sagol arif abi
kücük bir tebessüm sevginin ve insan olmanin anahtaridir
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() Rica ederim Kader,.Seninde dediğin gibi, hoşgörü, tebessüm, insanlık vede sevgi bunlar uygulandığı zaman herşeyin daha güzel olacağı kesin.Anlatılan bu tür hikayeler insanlar birşeyler alsınlar diye elbetteki.
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ABDULLAH DUMAN Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2016 12:29
Tecrübe Puanı: 1051
![]() ![]() ![]() |
![]() AKTARA HELAL OLSUN VALLA......................... ....
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2197
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hayat Sevgi üzerine kurulduguna göre karsilik beklemeden sevebilmektir marifet !
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() asitane3458 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.02.2010 12:59
Tecrübe Puanı: 709
![]() ![]() |
![]() Sevgi hasrettir
Sevgi, güzellik, Sevgi umuttur Sevgi yaşamak Sevgi, gülen yüz Sevgi, bakan göz, Sevgi; sıcaklık Sevgi yaşamak Sevgi, amaçtır, Sevgi bir kaygı Sevgi, içten söz. Sevgi yaşamak. Sevgi bir kucak, Sevgi tutan el Sevgi Uçuşmak Sevgi; yaşamak Sevgi umuttur Sevgi kaynaşmak, Sevgi sabırdır Sevgi; yaşamak Sevgi emektir, Sevgi bereket Sevgi hayattır Sevgi; yaşamak Sevgi sıcak söz Sevgi busedir Sevgi i yakan göz Sevgi; yaşamak Sevgi biterse Hayat anlamsız Amaç yok olur Duygu kaybolur Acıma kalmaz, İnsanlık olmaz Sevginin yerini Hiçbir şey almaz. Nerede güzellik Orada sevgi var Sevgisiz bu dünya, Sanki bir mezar Duyguların çoğalır, Geleceğe ümitsin Unutma sözlerimi, Sevgin kadar güçlüsün
![]() |
#7 |
Moderator
![]() SEN MİYDİN ANNE ?
Dün gece bir el okşadı yanağımı. Tenimi ılık ılık yaladı o elin sıcaklığı. Sevgi damlattı sanki yüreğime o dokunuş, yoksa o sen miydin anne? Ben tanımıyorum dokunuşunu, nasıldı bilmiyorum. Tıpkı seni hiç tanımadığım gibi. Sesini bile hiç duymadım anne. Ama biliyorum böyle sevgiyle ancak bir anne dokunabilir. Çünkü ben de artık anneyim. Seni erken kaybettiğimi anlattılar bana çok küçükmüşüm ama ben seni hiç kaybetmedim anne çünkü ancak sahip olduğumuz şeyleri kaybedebiliriz ben sana hiç sahip olmadım ki… Gözlerin ne renkti, saçların dalgalı mıydı düz mü güldüğünde senin de diğer anneler gibi güller açıyor muydu yüzünde..Sevgiyle bakarken gözlerin bana, yüreğin de sızlıyor muydu anne? Biliyor musun benim çocuklarıma her baktığımda yüreğim de ince ince sızlıyor. Çünkü senin yavruna doyamadığın geliyor aklıma. Söylesene anne erken ayrılacağımızı hiç hissetmiş miydin? Beni öperken saçlarımı okşarken nefesimi dinlerken hiçbir gün beni kaybetmekten korktun mu? Nasıl bir bebektim ben anne. Bilmiyorum hangi özelliklerim sana benziyordu. Aynı senin gibi mi gülüyorum, aynı senin gibi mi konuşuyorum yoksa aynı senin gibi mi yürüyorum? Daha gençliğini bile yaşayamadan, daha yavrunla gönlünce oynayamadan ve daha helaline doymadan ayrılmışsın bu yalan dünyadan. Mutlu musun orada anne? Sana mı yanayım sana hasret çeken yüreğime mi yanayım bilmiyorum. Bazen düşünüyorum. Ben bebekken seninle neler yapardık, nasıl uyuturdun beni, çok sever miydin diye. Ben çocuklarımı senin yerine de sevdim anne. Saçlarını senin ellerinle okşadım. Senin sesinle ninniler söyledim onlara. Masallar uydurdum kimi zaman. İkimizi anlatıyordum bu masallarda çoğu kez. Hep kavuşuyorduk anne kız o masallarda. Böyle teselli buluyorum belki de… Çünkü inanıyorum ki biz de kavuşacağız anne. Doya doya sarılacağız. Hiç ayrılmamacasına hem de.. Kanatlarının arasına alacaksın beni. Birlikte yaşayamadığımız çocukluğumu gençliğimi paylaşacağız senle. İkimiz de yarım kalan parçalarımızı tamamlayacağız. Elini tutacağım sımsıkı, bırakmayacağım hiç.. Biliyor musun seni tanımayı ne kadar çok isterdim. Hayalimde ara sıra canlandırabilirdim seni o zaman. Anılarımız olsaydı hatırladım çoğu zaman indirip aklımın tozlu raflarından. Tozlarını silkeleleyip öperdim o anıları hayallerimle… Yad ederdim o eski güzel günleri.. Ne yazık ki tek bir tane anımız bile yok anne.. Sana doyamadım diyemiyorum, seni hiç tatmadım anne. Ama biliyor musun seni çok seviyorum çünkü ben senin bir parçanım. Tanımasam da… Çocuklarımı çok sevdiğim gibi çok seviyorum. Eminim sen de beni çok seviyorsun anne çok özlüyorsun. Ara sıra gelip yanağımı okşuyorsun. Sonra bir rüzgar gibi esip gidiyorsun. Biliyorum sen benimle hep berabersin. Dün akşam yanağımı okşayan sen miydin anne?
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 23.10.2009 23:37
Tecrübe Puanı: 889
![]() |
![]() sevgi bu iste daha ne denilebilirki, yüregine saglik güzel abim...
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() çılgın_türk Şuan
![]() Son Aktivite: 08.04.2012 18:32
Tecrübe Puanı: 679
![]() |
![]() vay be çok güzeldi abim yüreğine sağlık....
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
![]() Son Aktivite: 30.11.2015 22:13
Tecrübe Puanı: 1025
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Paylaşım İçin Çok teşekkurler Arif abi saolasın...
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|